نشست خبری کنسرت گروه «نی داوود» به سرپرستی پویان بیگلر، صبح امروز، در تالار وحدت برگزار شد. در ابتدای این نشست وحید تاج، خواننده و آوازخوان این گروه، دو بیت را به صورت آواز خواند.
در ادامه این نشست، پویان بیگلر بیان کرد: گروه نی داوود، سابقهاش به سال ۸۶ برمیگردد که اثری با عنوان «انسانم آرزوست» و به سفارش کمیته ملی المپیک ۲۰۰۸ پکن ضبط شد. گروه «نی داوود»، آثار ضبط شده بیشتری نسبت به کنسرت زنده داشته است؛ اولینبار آلبوم «خانه غریب» در جشن خانه موسیقی برنده سه جایزه شد؛ ابتدا برنده جایزه خوانندگی برتر، جایزه بهترین آهنگسازی، و برنده بهترین نشر از این جشنواره شد.
کنسرت ۲۸ تیرماه مختصری از آلبوم خانه غریب، با اندکی تغییرات است.
پویان بیگلر، در پاسخ به این سوال خبرنگار هنرنیوز در این باره که در اجرای گروه نی داوود، بداههنوازی چه جایگاهی دارد، پاسخ داد: بخش نخست شامل بداههنوازی تار و تمبک از سینا خوش بیجاری است و خصوصیت این بخش، بداهه بودن است که واقعاً از قبل مشخص نیست چه چیزی اجرا میشود و کاملاً به لحظه و فضای کار بستگی دارد. بخش دوم نیز در دستگاه شور، شامل پیشدرآمد، تکنوازی تار، چهار مضراب و ساز و آواز که بر روی غزلی از سعدی خوانده میشود و تصنیف «برقصان» با شعری از مولانا و دوباره ساز و آواز و شعری از سعدی سپس ضربهای که بیکلام است، نواخته میشود. در انتها، تصنیف خانه غریب به اجرا درمیآید. ما سعی کردیم موسیقی کلاسیک ایرانی در این مجموعه گنجانده شود.
بیگر، همچنین درباره اینکه اتفاق جدیدی در کنسرت ۲۸ تیر رخ خواهد داد یا خیر؛ تصریح کرد: اگر اتفاق جدید را موضوعی ببینیم که خیلی ساده باشد که افراد عادی هم متوجه مقصود و منظور شوند به هیچ عنوان اینگونه نیست ولی اگر به ظرافتها و تزئینات کار توجه شود، حرفهای بسیار زیادی وجود دارد. در اجرا سعی میکنیم به موزیکالیته، داینامیک و موارد ظریف در اجرای موسیقی ایرانی بپردازیم.
بیگلر معتقد است که امروزه تزئیناتی که خاص لهجه فارسی باشد، کمتر شده است. موسیقی از جایگاه معنوی به سوی جلب بصری مخاطب گرایش پیدا کرده است. در موسیقی غرض، ارزشیابی نیست ولی آنچه برای من حائز اهمیت است، لهجه و گویش ایرانی است.
بیگلر در پاسخ به این سوال که چرا در موسیقی مورد علاقه وی به کلام اهمیت داده شده است، گفت: موسیقی ابزاری برای بیان است و توجه من معطوف به این است که موسیقی در ایران چه قابلیتهایی دارد که منطبق با ادبیات کهن ایران باشد. هنرمندان ایرانی مجبورند با وارد کردن المانهایی از موسیقیهای دیگر به جذب مخاطب بپردازند که موجب تضعیف موسیقی ایرانی میشود. طی ۴ تا ۵ سال گذشته به موسیقی کلاسیک خیلی توجه نشده است؛ و غزل بسیار تضعیف شده است. موسیقیای که کیفیت بالایی ندارد محکوم به فناست و کیفیت موسیقی همان استانداردی است که طی صد سال در موسیقی ایران رایج است.
در ادامه وحید تاج با اشاره به انگیزه خود برای برگزاری این کنسرت اظهار داشت: از چندی پیش، موسسات خیریه کشور با من صحبت کردند و از آنجایی که خود نیز به اینگونه کارها علاقمندم، قبول کردم که به نفع معلولین ذهنی و جسمی کنسرت برگزار کنم. زندگی قمرالملوک وزیری یکی از آوازهخوانهای برجسته ایرانی، سرلوحه کار من بوده است. شرکت این بانوی برجسته در خیریهها و اختصاص عواید کنسرتهایش به افراد بی سرپرست و نیازمند؛ مرا نیز بر آن داشت تا این روند نیک را دنبال کنم. من تصمیم گرفتهام، حداقل سالی یکبار و حداکثر سالی دوبار، این قبیل کنسرتها را برگزار کنم.
تاج درباره پویان بیگلری نیز اینگونه بیان کرد که من بینش بیگلر را دوست دارم چون ریشه در اصالتهای ما دارد.
وی درباره مجوز برگزاری کنسرت اعلام کرد که امروز صبح مجوز را دریافت کرده و فقط ۳ روز تا اجرا فرصت تبلیغات را دارند که این برای گروه بسیار دشوار است.