برای زمستان ۹۲؛
نخستین شماره فصلنامه « پژوهشهای زاگرس» منتشر شد
نخستین شماره فصلنامه علمی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی «پژوهشهای زاگرس» در زمستان ۹۲ منتشر شد.
تاريخ : شنبه ۷ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۰۷
به گزارش هنرنیوز، نخستین شماره فصلنامه علمی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی «پژوهشهای زاگرس» نگاهی به زندگی و کارنامهی حرفهای هادی ضیاالدینی دارد. همچنین باستانشناس جنوب دریاچه ارومیه، تاریخ، سفر به سرزمین های دور و نزدیک زاگرس، در قلمرو دنیای قدیم، از جهان علم، جامعهشناسی، روانشناسی، گردشگری از دیگر بخشهای این فصلنامه هستند.
این فصل نامه زیر نظر
شورای سردبیری با حضور فریدون بیگلری دکترای باستان شناسی، یونس باقریفر دکترای تاریخ، کمال طاهری کارشناس ارشد زمینشناسی، سعید خضری دکترای جغرافیای طبیعی، رشید احمد رش دکترای جامعهشناسی توسعه، داوود قادری دکترای روانشناسی ، صمد حاجی امینی کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی و کاظم ایام کارشناس ارشد معماری است.
همچنین
اعضای شورای مشاوران علمی این فصلنامه کامیار عبدی دکترای باستانشناسی، مرجان مشکور دکترای باستانجانورشناسی،قطبالدین صادقی دکترای هنرهای نمایشی، مژگان خانمردای دانشجوی دکترای باستانشناسی، جلیل کریمی دکتری جامعه شناسی نظری- فرهنگی، عبدالعزیز مولودی دانشجوی دکترای علوم سیاسی، امیر کدخدا محمدی کارشناس ارشد معماری ، محمد مرادی دکترای آمار، جعفر احمدی کارشناس ارشد مطالعات فرهنگی، کامران جوهری کارشناس ارشد بهداشت هستند.
این فصلنامه زیر نظر اعضای شورای سیاستگذاری شامل آقایان
صمد حاجی امینی، کمال شریف گیلانی،آرش نورآقایی، محمد مرادی و یوسف حسنزاده اداره میشود.
یوسف حسنزاده باستانشناس و مدیر مسوول در نخستین سرمقاله این فصلنامه با تأکید بر اینکه « پژوهشهای زاگرس» رویکردی علمی- پژوهشی دارد، آورده است: رشته کوههای زاگرس از گذشتههای دور محل اسکان و همزیستی مردمان گوناگون از جمله گوتی، لولوبی، کاسی،مانایی،الیپی،مادی و... بوده است. ترکیب قومی کنونی جغرافیای زاگرس ( اعم از کرد، لر، آذری) با عقاید و مذاهب گوناگون اسلام سنی، اسلام شیعه، یارسان، مسیحی و... نیز گویای این واقعیت است که کوههای زاگرس در طول تاریخ گهواره تمدن، شهرنشینی، دمکراسی و هم زیستی بوده است و دیگران باید از این هم زیستی و تفاهم و احترام متقابل، با وجود حفظ تفاوتها، درس بیاموزند.
او ادامه داده است:
در این جغرافیا معماهای زیادی برای کشف و شهود و گشایش وجود دارد، در این جغرافیا دیدنیها و زیباییهای زیادی هست که منتظر فرصتی برای دیده شدن هستند، در این جغرافیا اسطورهها و ارزشهای فرهنگی فراوانی هستند که نمیتوان یکی را بر دیگری مقدم دانست.
ما هم به مثابه میراثداران این فرهنگ فصلنامه پژوهشهای زاگرس را فرصتی میدانیم تا بتوانیم این ویژگیها را در کنار هم مطالعه کنیم و به درک بهتری از آن برسیم، لذا این تفکر را به جا نمیدانیم که علوم را مجزا میخواهد.همچنین پژوهشهای زاگرس دریچهای است به زیباییهای طبیعی- فرهنگی ساکنان و جغرافیای زاگرس