نمایش مستندی درباره‌ شاهنامه‌ در هندوستان
ساخته حمید جعفری،
نمایش مستندی درباره‌ شاهنامه‌ در هندوستان
فیلم «زگفتار دهقان»‌ ساخته حمید جعفری در دانشگاه «علیگر» هندوستان به نمایش درآمد.
 
تاريخ : شنبه ۹ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۱۳

حمید جعفری درباره فیلم «زگفتار دهقان» بیان کرد: این فیلم در بخش آزاد جشنواره سینما حقیقت سال گذشته موفق به دریافت دیپلم افتخار شد و هفته گذشته هم در دانشگاه «علیگر» هند به نمایش درآمد.
این کارگردان افزود: فیلم «ز گفتار دهقان» به درخواست انستیتو تحقیقات زبان‌فارسی به نمایش درآمد که با استقبال بسیار خوبی هم مواجه شد و چون در اولین نمایش آن، رییس این دانشگاه در سفر بود درخواست کرد تا برای دومین بار هم فیلم به نمایش گذاشته شود.
او تصریح کرد: دانشگاه «علیگر» یکی از دانشگاه‌های معتبر در هندوستان است که بیش از صد سال قدمت دارد و بخش ویژه‌ای با عنوان زبان و ادبیات پارسی دارد.
جعفری درباره چگونگی به نمایش درآمدن فیلم «زگفتار دهقان» در این دانشگاه توضیح داد:‌ رئیس انیستتو تحقیقات فارسی دانشگاه «علیگر» که با ایران آشنایی خوبی دارد از طریق یکی از دوستان متوجه فیلم من شد و در جلسه‌ای که با حضور او در این موسسه برگزار شد، آن را پسندیدند و شرایط نمایش آن را فراهم کردند.
کارگردان «زگفتار دهقان» درباره ساخت فیلمش اظهار کرد: تصمیم داشتم تأثیر شاهنامه در زندگی مردم عادی را نشان دهم زیرا شاهنامه، مهمترین اثر ادبی و حماسی ما است. افراد دانشگاهی و آکادمیک همیشه این فرصت را داشته‌اند که به این موضوع بپردازند اما مردم عادی چنین فرصتی را ندارند ضمن اینکه شاهنامه در زندگی آن‌ها بسیار جریان دارد.
او اضافه کرد: من این فیلم را از زندگی مردم روستایی در استان چهار محال بختیاری ساخته‌ام و سعی کردم تأثیر شاهنامه را در زندگی آن‌ها نشان دهم که چطور با آن زندگی می‌کنند. قصاب، چوپان، کشاورز و.... در این روستا شاهنامه را با آواز و آیین می‌خوانند و به طور غریضی متوجه شده‌اند که باید داستان‌های حماسی شاهنامه را به شکل حماسی شورانگیز و غم‌انگیز بخوانند و فکر می‌کنم، این موارد برای اولین‌بار به نمایش گذاشته می‌شود.
جعفری گفت: فکر نمی‌کنم در جایی نشان داده شده باشد که در جنگ مشروطه، هنگامی که سپاه بختیاری به تهران حمله می‌کنند، قبل از آن شاهنامه را بخوانند تا شور و هیجان کافی برای جنگ را داشته باشند.
این کارگردان گفت: پژوهش این فیلم، یکسال زمان برد و از طریق برادرم که دکترای مردم‌شناسی دارد با یک شاهنامه‌خوان آشنا شدم اما در سفرهای مختلف با شاهنامه خوان‌های دیگری هم آشنا شدم و تصمیم گرفتم به جای آنکه درباره یک نفر فیلم بسازم درباره تأثیر شاهنامه به روی مردم عادی آن منطقه کار کنم و طرح از یک پرتره به فیلم جامع‌تری تغییر کرد؛ ضمن اینکه خصوصیات پرتره بودن فیلم را هم حفظ کردم، زیرا شخصیت اصلی ما در محور قرار دارد از طریق آن آدم، تأثیر شاهنامه‌خوانی را بر سطوح زندگی آن‌ها می‌بینیم.
او اذعان کرد: تصمیم دارم فیلم را برای جشنواره‌های دیگر هم ارسال کنم. پروسه پخش، یک کار تخصصی است که هنوز روی آن کار نشده است و از سال گذشته تاکنون هم فیلم در جای دیگری پخش نشده است. این فیلم متعلق به تلویزیون است و هنوز مراحل اداری آن تمام نشده است.
جعفری درباره آخرین ساخته‌اش بیان کرد: فیلمی هم درباره مراسم زال در حال ساخت دارم که در حال حاضر در مرحله تدوین است.
«نماهایی که ناپدید شد»، «روزی دو سه دیگر هم» و مجموعه تلویزیونی «کیمیای عشق» از نمونه کارهای این فیلمساز است

کد خبر: 66372
Share/Save/Bookmark