گزارش هنرنیوز از رونمایی رمان «هورامه»؛/2/
حسنی: تولید در ادبیات باید جدی گرفته شود
محمد حسنی مدیرعامل بنیاد داستانی ایرانیان در مراسم رونمایی از رمان «هورامه» گفت: تجربه به من می گوید تولید را باید بسیار جدی گرفت؛ بعضا دیده می شود که گرفتار برخی روزمرگی ها و حرکات نمایشی هستیم لذا اگر تمرکز ما بر تولید باشد هم مخاطب راضی خواهد بود و هم آفریننده اثر و هم تاریخ به مانایی آن شهادت می دهد.
تاريخ : دوشنبه ۱۰ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۳۴
حسنی با اشاره به برخی سنگ اندازی های مسئولین در راه نویسندگان نوقلم اظهار داشت: اگرچه برخی نقد ها در این باب قابل قبول است اما باید ورود یک نویسنده جدید به حوزه ادبیات داستانی را به فال نیک گرفت.
وی در باب رمان «هورامه» گفت: اثر آقای یسنا به عنوان نخستین اثر این نویسنده کار خوبی است اما نویسندگان نوقلمی همچون ایشان باید توجه داشته باشند که ادبیات را باید سخت جدی گرفت و برای آن تلاش کنند تا بتوانیم خودمان را به عنوان نویسنده به جامعه و ادبیاتمان را به دنیا اثبات کنیم و سپس شرایطی فراهم شود تا با ترجمه آثار ادبیمان خصوصا در حوزه جنگ بفراهم شود و در دنیا تکثیر شود و خواننده پیدا کندزیرا قصه گویی متعلق به ایرانی هاست و باید احیا شود.
وی با بیان این مطلب افزود: کمااینکه فیلسوفان ما
” باید داستان را احیاء کنیم و وظیفه داریم که در حوزه مدیریت فرهنگی واقعگرایی را با آرمان ها ترکیب کنیم و زمینه را برای خلق این آثار فراهم نماییم “
نیز داستان نوشته اند لذا باید داستان را احیاء کنیم و وظیفه داریم که در حوزه مدیریت فرهنگی واقعگرایی را با آرمان ها ترکیب کنیم و زمینه را برای خلق این آثار فراهم نماییم.
مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی با نگاهی به آسیب های این حوزه و با ارائه پیشنهاداتی به دولت جدید گفت: متاسفانه تا کنون اینگونه بوده است که هر هر سنگی که جلوی پایمان آمده است به افراط و تفریط روی آورده ایم زیراکه خصوصا در حوزه ادبیات جنگ مسئولان ناآشنا بوده اند با آن و به تولید کم توجهی شده است.
وی تصریح کرد: تجربه به من می گوید تولید را باید بسیار جدی گرفت؛ بعضا دیده می شود که گرفتار برخی روزمرگی ها و حرکات نمایشی هستیم لذا اگر تمرکز ما بر تولید باشد هم مخاطب راضی خواهد بود و هم آفریننده اثر و هم تاریخ به مانایی آن شهادت می دهد.
حسنی در خاتمه تصریح کرد: ما باید بتوانیم تولید را با هوشمندی مدیریت کنیم و امیدوارم روزی برسد که تولید کننده فرهنگی ما پشتش به حمایت ها گرم باشد و مخاطب جهانی پیدا کنیم.
در پایان این نشست یاسر یسنا نویسنده «هورامه» درباره اثرش گفت: برای نگارش این اثر به دنبال نقطه عطف جنگ بودم که پیدا کردن آن حتی بیشتر از نوشتن طرح اصلی زمان بردزیراکه به عقیده من عملیات خیبر حیاتیترین و سرنوشتسازترین عملیات هشت سال جنگ تحمیلی بوده و جزیره مجنون، جنونآمیزترین خاطره روزهای دفاع مقدس را در خود دارد لذا سعی کردم با تمام توان بر این حوزه متمرکز شوم.