تئا‌تر تک نفره را در هر مکانی می‌شود اجرا کرد
امیر دژاکام در گفتگو با هنرنیوز؛
تئا‌تر تک نفره را در هر مکانی می‌شود اجرا کرد
امیر دژاکام در گفتگو با هنرنیوز گفت: در جشنواره تئا‌تر تک نفره هیات داوران یک دست نیستند و از سه نسل متفاوت هستند و همین امر باعث می‌شود تا در زیبا‌شناسی آثار این جشنواره تنوع دیده شود، تئا‌تر تک نفره را می‌شود در هر مکانی اجرا کرد.
 
تاريخ : سه شنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۹


امیر دژاکام دبیر سومین جشنواره تئا‌تر تک نفره در گفتگو با هنرنیوز از ضرورت برگزاری این جشنواره گفت: براساس اطلاعات تاریخی که در خصوص تاریخ تئا‌تر وجود دارد، تئا‌تر تک نفره از دیرباز از بهترین گونه‌های تئاتری بوده که همیشه مخاطب را به سوی خود خوانده است. این نوع تئا‌تر در شکل مدرن خود که ما این روز‌ها شاهد آن هستیم نیز توانسته مخاطب را جذب کند و شرایط اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و... جامعه را به خوبی نشان دهد.
وی ادامه داد: یکی از مزیت‌هایی که تئا‌تر تک نفره نسبت به دیگر سبک‌های گونه‌های تئا‌تر دارد این است که تئا‌تر تک نفره به علت تک پرسوناژه بودن در هر مکانی می‌تواند اجرا داشته باشد، که با توجه به شرایط سالن‌ها و البته محدود بودن این سالن‌ها این نوع تئا‌تر، می‌تواند شرایط اجرای خود را در هنر مکانی غیر از سالن‌هایی تئاتری فراهم کند. پرده خوانی، نقالی، دلقک بازی از جمله تئاترهای تک نفره‌ای هستند که برای اکثر ما ملموس بوده و همه ما تا حد زیادی با آن‌ها آشنایی داریم.
دبیر سومین جشنواره تئا‌تر تک نفره در مورد آثار راه یافته به این جشنواره اظهار داشت: برای انتخاب آثار سعی کردیم تا در طول مراحل تمرین و پیش از آن با گروه‌های متقاضی در تعامل باشیم و صحبت‌هایی با آن‌ها داشته باشیم که در این صحبت‌ها، گروه‌ها مشکلات خود را برای ما بازگو کردند و ما نیز از مشکلات و تغییرات ایجاد شده در جشنواره با آن‌ها حرف زدیم و نهایتا داوران آثار منتخب را برای حضور در جشنواره انتخاب کردند و اساس انتخاب ما فاکتورهایی علمی بود که داوران براساس دانش و دریافت خود در خصوص آثار مختلف نظراتشان را بازگو کرده و در پایان تعدادی از آثار را برای حضورانتخاب کردیم.
داژکام در ادامه از حضور گروه‌های جوان و با سابقه در کنار هم در این جشنواره گفت: در این دوره جشنواره ما شاهد حضور افراد باسابقه و حرفه‌ای در کنار گروه‌های جوان‌تر هستیم، که در این اتفاق، هم به سابقه افراد توجه کرده‌ایم و هم به آثار خوب جوان‌ها یعنی تنها سابقه و پیشکسوت بودن ملاک ما نبوده است و در کنار این قضایا به خلاقیت‌ها و ایده‌های خوب جوانان نیز توجه کرده‌ایم و در این جشنواره این دو یعنی افراد باسابقه و جوان در کنار هم قرار گرفته‌اند تا جشنواره‌ای متنوع داشته باشیم.
این مدرس دانشگاه ضمن بیان اسامی داوران در مورد انتخاب آن‌ها برای داوری خاطرنشان کرد: برای داوری این آثار سعی کردیم تا داورانی را داشته باشیم که طیف فکریشان با یکدیگر متفاوت است تا در این راه با اجماع نظرات نظر، آثار برگزیده انتخاب شود البته سعی کردیم تا داوران ما از سه نسل متفاوت باشند و با توجه به نگاهی که آن نسل به تئا‌تر دارد کار‌ها داوری شود و تنوع در داوری دیده شود.

کد خبر: 57750
Share/Save/Bookmark