کتاب بلدچی توسط نویسنده اثر روایت شد
با حضور جمع کثیری از علاقمندان به حوزه کتاب؛
کتاب بلدچی توسط نویسنده اثر روایت شد
نشست روایتگری دفاع مقدس برگرفته از کتاب «بلدچی» با حضور اسماعیل سپه وند ،نویسنده اثر با حضور پرشور علاقمندان به کتاب در کتابخانه عمومی شیخ کلینی شهرستان ری برگزار شد.
 
تاريخ : چهارشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۰۲:۰۵
به گزارش هنرنیوز ؛ نشست روایتگری دفاع مقدس برگرفته از کتاب\"بلدچی\" صبح سه شنبه چهاردهم آبان ماه باحضور اسماعیل سپه وند، نویسنده کتاب ؛ علی اکبر قربانی، رئیس اداره کتابخانه های شهرستان ری؛ حجه الاسلام و المسلمین رحیم موسوی، معاون اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ری؛ هزار خانی، معاون بنیاد شهید شهرستان و تعدادی از مدیران ، دانش آموزان دبیرستان ملاصدرا و سودابه فرضی پور ،کارشناس و مجری در کتابخانه عمومی شیخ کلینی شهرستان ری برگزار گردید.

در ابتدا کارشناس برنامه در معرفی این کتاب که برگرفته از خاطرات و منطبق به واقعیات جنگ است اشاره کرد و گفت: این کتاب هم اکنون در دو جلد به چاپ رسیده است که جلد سوم آن نیز در دست چاپ است و بنا به نظر نویسنده تا ۵ جلد قابلیت انتشار دارد.

وی افزود: این کتاب چون حالت خاطره است؛ لذا بستر مناسبی برای تهیه فیلم و تاتر نیز دارد و به همین منظور از این کتاب تاکنون نمایشنامه و فیلم تاتر ساخته شده و مستندی نیز در حال تولید است هر چند که می دانیم ا ین کتاب می تواند دستمایه فیلم سینمایی و تله تئاتر هم قرار بگیرد.

اسماعیل سپه وند نویسنده کتاب بلدچی نیز در این برنامه با بیان اینکه در سال ۶۱ در حالی که تنها ۱۴ سال سن بیشتر نداشتم و به هنگام عملیات رمضان در جبهه حضور داشتم گفت: من چون قبل از اعزام به جبهه در شهر خرم آباد ورزشکار بودم با هم گروههای خودم که همه کشتی گیر بودند به جبهه اعزام شدیم و حضور من در جبهه خاطراتی به همراه داشت که بعد از ۲۰ سال از جنگ با توصیه دوستان بر آن شدم تا این خاطرات را در قالب کتابی بنویسم.

وی اضافه کرد: ده سال قبل شروع به نگارش خاطرات جنگ کردم و بعد با برخی از نویسندگان شهر آشنا شدم و چون آنها داستان نویس بودند سعی کردم در کلاس های داستانویسی برای نوشتن خاطرات حضور پیدا کنم و آنگاه تلاش کردم عناصر داستان نویسی را با این خاطرات به گونه ای درآمیزم که برای مخاطبین جذابیت داشته باشد.

این نویسنده تصریح کرد: بعد از اینکه توانستم به اسناد و خاطرات جنگ دست پیدا کنم همه آنان را مطالعه کردم و سپس به نگارش کتاب همت گماردم و کتاب هم خوشبختانه به گونه ای نوشته شده که تمامی موارد تاریخی و شکل واقعی بودن آن حفظ شده و تاکنون کسی از موارد تاریخی آن ایرادی نگرفته است.

اسماعیل سپه وند یادآور شد: جلد سوم این کتاب در حال چاپ است و جلد های ۴ و ۵ نیز برای چاپ آماده می شود. ضمن اینکه من چون یک زندگی ورزشی هم داشتم این مورد از زندگی من هم در کتاب لحاظ شده است.

وی گفت: چون به هنگام حضور در جبهه فقط ۱۴ سال داشتم لذا نمی توانستم در رزم شرکت داشته باشم اما تمام مسائل و فنون نظامی را توسط مربیان مربوطه در یک ساعت فرا گرفتم ولی به دلیل سن کم وظیفه حمل مجروح و مهمات به من محول شد که من خیلی از این کار راضی نبودم و بسیار دوست داشتم اسلحه به دست بگیرم و بجنگم.

وی اضافه کرد: در شب عملیات هم مسئول برانکارد بودم اما به توصیه یکی از دوستان که به من گفته بود وقتی که عملیات شد شما می توانید برانکارد را به کناری بگذارید و اسلحه بردارید و من هم همین کار را کردم و در شلوغی جبهه جزو رزمندگان شدم!

نویسنده کتاب بلدچی افزود: با شروع عملیات، برانکار را به کناری انداختم و اسلحه ژ ۳ را برداشتم اما کارکرد آن را به خوبی نمی دانستم و سعی کردم با سایر رزمندگان به عملیات بپردازم و خوشبختانه به همراه گروه توانستیم تعدادی اسیر عراقی بگیریم و چون عملیات رو به جلو بود سعی کردیم آنان را هم با خودمان به جلو ببریم و بعد از تصاحب خاکریزهای بعدی ۱۰۰ تانک تی ۷۳ هم به اسارت گرفتیم اما برای اینکه آنان را از کار بیندازیم برخی از بچه ها با نارنجک های ضد تانک که به داخل آنان می انداختند سعی کردند این تانک ها را منهدم کنند و نقش من در آنجا دادن نارنجک به دست رزمندگان بود.

سپه وند تصریح کرد: هنگامی که درگیر جنگ بودیم تعدادی از اسرایی که با خودمان به جلو برده بودیم فرار کردند اما هنگامی که در منطقه بعدی توانستیم عده دیگری از عراقی را اسیر بگیریم همین اسرای فراری را هم گرفتیم

وی با بیان اینکه جبهه و عملیات برای من به لحاظ فراگیری جنگ همچون یک دانشگاه نظامی بود گفت: بعد از اینکه به عملیات پرداختیم در مقطعی متوجه شدیم توسط عراقی ها و به وسیله همان تانک هایی که قبلا به غنیمت گرفته بودیم به طرف بچه ها شلیک می شود اما بچه ها سعی کردند با آرپی چی آنان را منهدم سازند.

سپه وند یادآور شد: من برای نگارش این کتاب از ۳۵۰۰ خاطره استفاده کردم و کارشناسان نظامی می توانند بعد از مطالعه کتاب نظرات خودشان را در این باب بیان کنند اما تمام تلاش من بر این بوده که تمامی تاریخ های جنگ را به دقت ذکر کنم.

این نویسنده و رزمنده دفاع مقدس سپس به پیشنهاد مجری و کارشناس برنامه، لحظاتی را به قرائت بخش کوتاهی از کتاب خود پرداخت و بعد از آن نیز به سوال دانش آموزان حاضر در جلسه پاسخ گفت.

در پایان با حضور علی اکبر قربانی رئیس اداره کتابخانه های شهرستان ری، حجه الاسلام والمسلمین رحیم موسوی معاون اداره ارشاد شهرستان ری و زهرا انارکی مسئول کتابخانه شیخ کلینی با اهدای لوح تقدیر از نویسنده کتاب تجلیل به عمل آمد
کد خبر: 97710
Share/Save/Bookmark