موضوعی کردن بخش نقاشی‌ مانعی برای حضور حرفه‌ای‌هاست
داور بخش نقاشی جشنواره تجسمی فجر:
موضوعی کردن بخش نقاشی‌ مانعی برای حضور حرفه‌ای‌هاست
«مصطفی ندرلو» داور بخش نقاشی پنجمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر معتقد است موضوعی کردن این بخش مانع از حضور حرفه‌ای‌ها و ارائه آثار خلاقه در جشنواره شده است.
 
داخلی آرشيو خبر
تاريخ : چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۱۱

«مصطفی ندرلو» داور بخش نقاشی پنجمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر درباره کیفیت آثار این بخش گفت: بیشتر آثار بخش نقاشی، دانشجویی بود و کمتر آثار حرفه‌ای دیده می‌شد ولی از میان آثار ارسالی بخشی از آن‌ها که بهتر بودند انتخاب شد ولی بهترین‌های بخش دانشجویی نیز به حساب نمی‌آیند.
او در توضیح دلیل این افت کیفی آثار گفت: سیاست‌گذاری‌ها در این جشنواره صحیح و درست نیست و موضوعی کردن بخش نقاشی نیز مانع از حضور برخی آثار حرفه‌ای در جشنواره می‌شود.
ندرلو با اشاره به روند داوری آثار نقاشی گفت: ما مجبور بودیم از میان آثاری که ارسال شده بود تنها آن دسته آثاری که در قالب موضوع جشنواره گنجانده می‌شد، دست به قضاوت و انتخاب بزنیم و برخی از آثاری که کیفیت خوبی به لحاظ ارزش‌های هنری داشت ولی در قالب موضوع جشنواره نمی‌گنجید،‌کنار بگذاریم.
این هنرمند نقاش با اشاره به آثاری که در جشنواره‌های تئاتر و فیلم فجر ارائه می‌شود گفت: در دیگر جشنواره‌های فجر شاهد آثار متنوع‌تری به لحاظ دیدگاه شخصی هنرمندان هستیم و آثار موضوعی در بخش ویژه به نمایش گذاشته می‌شود که در جشنواره تجسمی هم می‌توانستیم از این سیاست پیروی کنیم و فضایی را برای ارائه آثاری غیر از موضوع جشنواره نیز فراهم کنیم.
ندرلو با تأکید بر این که موضوعی کردن جشنواره تجسمی فجر آن را به یک رویداد کلیشه‌ای و بی‌رمق تبدیل می‌کند گفت: باید از نگاه‌های متنوع هنرمندان و آثار خلاقانه هنرمندان جوان و حرفه‌ای در جشنواره استفاده شود تا میزان مشارکت همه طیف‌های مختلف هنرمندان افزایش یابد.
او تصریح کرد: ظرفیت‌ها و استعدادهای هنری جوانان در بخش نقاشی بسیار زیاد است اما تعریفی برای این ظرفیت‌ها نداریم که در جشنواره به نمایش درآید.
مصطفی ندرلو بر نحوه سیاست‌گذاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر و ضرورت بازنگری در آن تأکید کرد و گفت: داوران بر اساس آن چه سیاست‌گذاری جشنواره است، آثار هر بخش را انتخاب می‌کنند ولی بهتر است که در سیاست‌گذاری‌ها از نظرات کارشناسی انجمن‌های تخصصی و هنرمندان مختلف نیز استفاده شود تا سیاست‌گذاری‌ها شکل حرفه‌ای‌تری به خود بگیرد و امکان حضور هنرمندان بیشتری در جشنواره فراهم شود ولی در این دوره و با این شیوه سیاست‌گذاری،‌ ارائه آثار را محدود کرده است.
وی در خاتمه درباره برگزیدگان هر بخش این جشنواره هم پیشنهاد کرد که برای برگزاری نمایشگاه‌های انفرادی آن‌ها در داخل و خارج از کشور تسهیلاتی در نظر گرفته شود.
پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر در رشته های نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، سفال، مجسمه سازی، عکاسی، کاریکاتور، پوستر و تصویرسازی و فیلم های مستند هنرهای تجسمی ۱۴بهمن تا ۱۲ اسفندماه برگزار می‌شود.

کد خبر: 53600
Share/Save/Bookmark