اولویت بندی در ساخت زندگی مشاهیر علمی و فرهنگی وجود ندارد
محمدحسین نیرومند در گفتگو با هنرنیوز:
اولویت بندی در ساخت زندگی مشاهیر علمی و فرهنگی وجود ندارد
یک کارشناس مسائل سینما معتقد است مشکل اساسی تلویزیون این است که تولیداتش همسو با نیازهای واقعی و اولویت های جامعه نیست.
 
تاريخ : دوشنبه ۸ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۲۰


محمد حسین نیرومند کارشناس مسائل سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد نقش تلویزیون در ساخت فیلمها و سریالها بر اساس مفاخر ملی چگونه بوده است گفت : متاسفانه آثاری که بر اساس شخصیت های تاریخی در تلویزیون تولید می شود هیچ اولویت بندی ندارد و به همین علت هراز گاهی شاهد پخش سریالی از زندگی یک شخصیت تاریخی هستیم که نشان می دهد اولویت بندی برای ساخت اینگونه آثار در تلویزیون رعایت نشده است به عنوان مثال پخش مجموعه «حیرانی» یا فیلمها و سریالهای دیگر که از شبکه های مختلف سیما پخش می شود براستی با چه اولویتی برای جامعه امروز ما انتخاب شده است؟
معاون سابق سینمایی حوزه هنری ادامه داد: هنگامی که در جامعه ای، سیاست گذاری واقعی در حوزه کارهای فرهنگی از پایین به بالا نباشد معمولا اولویت جامعه در رسانه ملی دیده نمی شود لذا هنگامی که این اولویت بندی رعایت نشود جایی برای ارائه مفاخر ادبی، فرهنگی و هنری هم در نظر گرفته نخواهد شد.
نیرومند افزود: وقتی تولید کنندگان فیلم و سریال، دغدغه تولید بر اساس زندگی مفاخر را نداشته باشند و از سوی دیگر، مسئولین هم، فاقد دقت کافی در این خصوص

هنگامی که در جامعه ای، سیاست گذاری واقعی در حوزه کارهای فرهنگی از پایین به بالا نباشد معمولا اولویت جامعه در رسانه ملی دیده نمی شود
باشند نهایت این خواهد شد که فقط برنامه ای برای پر کردن آنتن ساخته می شود.
این کارشناس سینمایی تصریح کرد: براستی چقدر مفهوم دینی در فیلمها و سریالهای ما دیده می شود؟ مگر مقام معظم رهبری نفرمودند «دین، آگاهی و امید» پس این مفاهیم در کجای فیلمها و سریالهای تلویزیون دیده می شود؟ وقتی سیاستهای کلان در ساخت برنامه های تلویزیونی مفقود شده باشد نباید خیلی منتظر تولید برنامه ای بر اساس زندگی مفاخر بود .
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: با توجه به سیاستهای رسانه ملی نمی توان خیلی امیدی به تولید برنامه ویژه ای در رسانه ملی بود.
وی در عین حال سریال «نردبام آسمان» را که در مورد زندگی غیاث الدین کاشانی ساخته شده بود را یکی از نمونه های موفق در تولید مفاخر ملی ذکر کرد و گفت: این سریال یکی از سریالهای خوب و موفق تلویزیون بود که با وجودی که یک کار تاریخی بود اما کاملا مخاطب عمومی داشت و جامعه هم به خوبی با آن ارتباط برقرار کرد.
به گفته نیرومند، ساخت سریالی بر اساس زندگی دکتر «قریب» نیز یکی دیگر از بهترین های رسانه ملی بود که مخاطبان زیادی را با خود همراه کرد .
وی گفت : تلویزیون باید از پتانسیل ساخت آثار بر اساس مفاخر استفاده کند و با اولویت بندی درست، نسل جدید را با این مفاخر آشنا سازد.
این کارشناس سینمایی افزود: پرمخاطب بودن برخی از سریالها که بر اساس مفاخر ملی ساخته می شود نشان می دهد علاوه بر اینکه ما می توانیم در این زمینه موفق باشیم از استقبال مخاطب عام هم بهره مند شویم لذا نیازی نیست که فیلم ما فقط متکی به ذهن محدود یک نویسنده جوان باشد.
نیرومند اظهار داشت: با قدری درایت و مدیریت، تلویزیون می تواند بر مبنای شخصیتهای تاریخی کشورمان - که کم هم نیستند - برنامه های متنوعی تولید کند.

کد خبر: 40640
Share/Save/Bookmark