جانبازی که رگ خوابش را در جبهه گم کرد/ رنج ۳۳ سال بی‌خوابی
درخواست کمک از پرفسور سمیعی
جانبازی که رگ خوابش را در جبهه گم کرد/ رنج ۳۳ سال بی‌خوابی
کارگردان مستند «مثل ماهی» با اشاره به اینکه این فیلم درباره جانبازی است که از ۳۳ سال قبل تاکنون نتوانسته بخوابد از راه اندازی کمپینی برای کمک به بهبود این جانباز خبر داد.
 
تاريخ : چهارشنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۲
به گزارش هنرنیوز؛ بهروز خرم کارگردان مستند «مثل ماهی» درباره چگونگی ساخته شدن این فیلم  گفت: مستند بلند «مثل ماهی» درباره یکی از جانبازان جنگ تحمیلی است که بیش از ۳۳ سال است، نتوانسته بخوابد. رجب رشیدی نسب کسی است که رگ خوابش را در جبهه ها جا گذاشته است.

وی ادامه داد: یک سال قبل از طریق رسانه ها با زندگی این جانباز آشنا شدم. او در روستای قُرقی در اطراف مشهد زندگی می کند و از آنجا که خود من نیز اهل خراسان رضوی هستم علاقه‌مند شدم او را ببینم و اگر امکانش فراهم شد مستندی درباره زندگی اش بسازم. به همین جهت در ایام نوروز به این روستا رفتم و بعد از دور روز جستجو و پرسش از اهالی روستا توانستم او را بیایم. طی دیداری که با وی و خانواده اش داشتم و بعد از خواندن پرونده پزشکی او تصمیم به ساخت مستندی در این باره گرفتم.

خرم یادآور شد: «مثل ماهی» فیلمی درباره بی خوابی های رجب رشیدی نسب است. وی در سال ۵۹ - ۶۰ در سن ۱۶ سالگی به جبهه اعزام می شود و در همین دوران ترکشی به سرش اصابت می کند که باعث می شود یک سال و نیم در بیمارستانی در اصفهان بستری باشد اما بعد از این اتفاق او امکان خوابیدن را از دست می دهد و الان نزدیک به ۳۳ سال است که خواب به چشمان رجب رشیدی نسب نیامده است.

وی با اشاره به اینکه انتخاب نام «مثل ماهی» به این علت صورت گرفته که تنها ماهی های آکواریوم همدم شب های بیداری این جانباز هستند، عنوان کرد: رجب رشیدی نسب سال هاست که برای این عارضه دارو مصرف می کند اما به نظر می رسد نیاز به خوابیدن در بدنش رفع شده است. بیماری او جزو نمونه های نادر است و تاکنون پرونده اش نزد ۴۰- ۵۰ دکتر متخصص مغز و اعصاب رفته و حتی به آلمان نیز فرستاده شده است اما متاسفانه معالجه اش منوط به از دست دادن چشم هایش است که البته وی ترجیح می دهد نخوابد تا اینکه بینایی اش را از دست دهد.

مدیر روابط عمومی تالار مولوی افزود: از طریق شبکه های مجازی در حال راه اندازی کمپینی هستیم تا از این طریق امکان ملاقات پرفسور سمیعی که از نوابغ و نخبگان مغز و اعصاب دنیا هستند با این جانباز عزیز فراهم شود شاید پرفسور سمیعی بتوانند درمانی برای این بیماری پیشنهاد دهد تا حداقل برای مدتی ذهن رشیدی نسب با خواب بتواند استراحت کرده و ریکاوری شود.

وی با اشاره به اینکه این مستند در مرحله راف کات قرار دارد، متذکر شد: این مستند فعلا در مرحله راف کات قرار دارد و مدت زمان آن به ۸۵ دقیقه رسیده است اما از آنجا که بخش هایی از پیگیری های ما در زمینه درمان این جانباز قرار است در فیلم وجود داشته باشد مدت زمان فیلم افزایش می یابد و راش های جدید به کار اضافه می شود. نگاه ما به این سوژه کاملا انسانی است و همه تلاشمان را می کنیم که به این جانباز عزیز کمک شود.

این کارگردان تئاتر در پایان صحبت هایش اضافه کرد: در صورت اتمام مراحل ساخت مستند، فیلم را به جشنواره «سینما حقیقت» ارایه خواهم کرد اما همه چیز بستگی به تکمیل شدن فیلم دارد. در سال های گذشته بیشتر تمرکز من روی تئاتر بوده است اما علاقه مندم در زمینه فیلم مستند نیز تجربیاتی کسب کرده و در این زمینه نیز فعالیت داشته باشم. در همین راستا دو فیلم کوتاه ساخته ام و ۵ سال قبل نیز مستند «در گلستانه» را درباره زندگی حاج قربان بخشی (سلیمانی) که از گنجینه های موسیقی مقامی است، ساخته ام.

مهر نوشت:عوامل مستند «مثل ماهی» عبارتند از تصویربردار: امید آدرسی، دستیار کارگردان: مهدی اشتری، مشاور کارگردان و طراح: الهام نامی، تدوین: سید علی سجادی.
کد خبر: 91130
Share/Save/Bookmark