با همکاری شهرداری مرند؛
احیای کاروانسرای پیام مرند انجام می شود
با همکاری شهرداری مرند احیا کاروانسرای پیام انجام میشود تا همچنان بخش دولتی گوی سبقت را از بخش خصوصی د راحیا اماکن تاریخی برباید و این پرسش را در اذهان باقی بگذارد که شرایط احیا اماکن تاریخی چگونه است که تنها شهرداریها و سازمانهای تابعه طلایه دار سرمایه گذاری در این حوزه میشوند.
تاريخ : سه شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۱۲
به گزارش هنرنیوز، مراسم انعقاد قرارداد سرمایه گذاری و واگذاری حق بهره برداری بنای تاریخی کاروانسرای پیام بین صندوق احیاء و شهرداری مرند با کاربری خدماتی، رفاهی و بین راهی با حضور مدیرعامل صندوق احیا، معاونین صندوق احیاء، شهردار مرند، رییس شورای شهر مرند و برگزار شد.
احسان ایروانی- مدیرعامل صندوق احیا- ضمن اشاره به جزئیات و شرایط قرارداد از حضور شهرداری مرند بعنوان یکی از نهادهای مؤثر در مدیریت و توسعه شهری ابراز خرسندی کرد.
سید رضا هاشمی - شهردار مرند- نیز ضمن برشمردن سیاستهای کلان شهرداری مرند در رابطه با علاقمندی مدیریت شهری در حفاظت از مصادیق تاریخی برای هویت شهر، نمونه بارز آن را مشارکت در سرمایه گذاری برای بهره برداری و احیای کاروانسرای پیام دانست.
وی همچنین آمادگی شهرداری مرند را جهت حفاظت و احیای دیگر اماکن تاریخی از جمله قلعه تاریخی مرند و آثار تاریخی این شهر را اعلام کرد.
در این مراسم مدیرعامل صندوق احیاء با اشاره به این که جهت رفع مشکلات موجود هماهنگی و تعاملاتی با شورای عالی شهرسازی و معماری برای ابلاغ بخشنامهای به دستگاههای ذیربط از جمله شهرداریها، کمیسیونهای ماده ۵ و.... در خصوص یادآوری وظایف قانونی صندوق احیاء (تعیین کاربری و اعطای مجوز بهره برداری اماکن تاریخی)اقداماتی صورت گرفته است، افزود:از جمله کارهای انجام شده تهیه بستههای حمایتی و تشویقی (مانند شرایط معافیت از عوارض تغییر کاربری، امکان به وثیقه گذاشتن سند مالکیت اماکن تاریخی نزد بانک ها و....) برای مالکان خصوصی اماکن تاریخی از جمله است.
وی همچنین درباره جایگاه صندوق احیاء در مراحل پس از واگذاری و انعقاد قرارداد، همچنین نظارت پس از واگذاری گفت: صندوق احیاء همواره ناظر عالی این قراردادها بوده و در چهارچوب ضوابط و قوانین سازمان میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی با امضاء این قرارداد بعنوان دستگاه نظارت عمل خواهد کرد.
ایروانی خاطر نشان کرد: شهرداری مرند در اقدامی شایسته جهت تضمین قرارداد مذکور وثیقهای بانکی معادل یک میلیارد تومان مستند به اعمال تضمینات معاملات دولتی در اختیار صندوق قرار داده است.
در خاتمه مهندس ایروانی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در خصوص شناسایی اماکن واجد ارزش در برخی از شهرهای کشور از جمله کلان شهر تهران، کرمان، اصفهان و.... به شهرداری مرند پیشنهاد کرد که هرچه سریعتر نسبت به آغاز پروژه شناسایی اماکن واجد ارزش اقدام کند.
هاشمی نیز ضمن تأیید این موضوع آمادگی شهرداری مرند را در این خصوص اعلام کرد.
به گزارش هنرنیوز،صندوق حفظ و احیا آثار تاریخی کاروانسرای پیام مرند را به مدت ۲۰ سال به شهرداری این شهر واگذار کرد.
مراسم مزایده واگذاری این بنای تاریخی با قیمت یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان حدود ۲ ماه پیش برگزار شد و قرار است طی این واگذاری، کاروانسرای تاریخی پیام مرند که با شماره ۳۰۳۳۶ در فهرست میراث ملی ثبت شده، به مدت ۱۸ سال توسط شهرداری مورد بهرهبرداری و استفاده قرار گیرد و دو سال نیز عملیات مرمت و احیا در آن انجام شود.
اجاره بهای پایه این کاروانسرا به مبلغ ماهی ۶ میلیون تومان تعیین و مبلغ پیشنهادی ۱۰ میلیون تومان اعلام شده بود و سرمایهگذار ۹ سال اول را اجاره بها نمیپردازد.