علی ترابی که مدت زیادی است در سمت های مدیریتی موسیقی کشور فعالیت می کند در گفتگو با هنرنیوز ابراز داشت: تا کنون و از دوره های گذشته زحمات زیادی برای برپایی ارکستری با افتخار ارکستر سمفونیک تهران کشیده شده است که نباید بگذاریم این زحمات به بیراهه کشیده شوند.
ارکستر سمفونیک تهران نتیجه کار یک شخص یا یک رهبر خاص نیست و از سالیان دراز فعالیت های اشخاص و رهبر های زیادی نام این ارکستر را زنده نگاه داشته است، پس نمی توان آن را منتصب به شخص خاص یا رهبری آن را مختص یک رهبر ثابت دانست. بر همین اساس همواره چه در انتخاب رهبر و چه در انتخاب نوازندگان و حتی قطعات اجرایی وسواس زیادی به خرج می رود. در انتخاب رهبران ملاک مهم توانایی و حسن کار است حال ممکن است از یک رهبر جوان و یا یک رهبر با تجربه درخواست همکاری شود بنابر این نمی توان گفت حمایت از استعدادهای جوان در دستور کار نیست چرا که این ارکستر سابقه همکاری با رهبران جوانی را داشته و حمایت های لازم را از آنان به عمل آورده است.
ترابی در رابطه با گزینش های لازم در ارکستر سمفونیک تهران توضیح داد: در دفتر موسیقی و انجمن موسیقی مدیریت هنری توسط شورا انجام می شود و گزینش های اصلی را اعضای شورا انجام می دهند، به هر حال صحبت هایی که شد در رابطه با در نظر گرفتن صلاحیت های لازم این حقیقت را آشکار می کند که افراد با صلاحیتی هم باید حضور داشته باشند تا توانایی های اشخاص را در نظر گرفته و به درستی آنان را نتخاب کنند.
وی افزود: شورای هنری ارکستر توانایی لازم را برای انتخاب هایی که انجام می دهند دارند و تا به حال به خوبی عمل کرده اند از رهبران بزرگی در برنامه ها دعوت به عمل آمده و قصد برگزاری کنسرت هایی را در خارج از کشور داریم. در برنامه قبل سمفونی کارون را با رهبری استاد انتظامی به روی صحنه بردیم که من از این برنامه بسیار خوشحال و راضی بودم همچنین استاد انتظامی را به عنوان یکی از رهبران بزرگ ارکستر می شناسم. که این کنسرت هم تأییدی بر نظر کارشناسان شورای هنری ارکستر است.
مدیر عامل انجمن موسیقی در رابطه با سیاست های آینده ارکستر سمفونیک ادامه داد: با توجه به موفقیت های اخیر سعی می کنیم تعداد اجرا ها و برنامه ها را افزایش دهیم چرا که معتقدم این ارکستر ظرفیت زادی داشته و توانایی های بیشتری دارد که باید به اجراهای بیشتر ختم شود.
وی در این رابطه اضافه کرد: البته نا گفته نماند که افزایش در تعداد اجراها به معنی کاهش در کیفیت کارها نیست که اگر به چنین اتفاقی منجر شود به هیچ وجه راضی به افزایش تعداد اجراها نخواهیم بود. متأسفانه معیار موفقیت برای عده ای تعدد اجرا و ازدیاد برنامه هاست که نباید چنین معیارهایی ملاک قرار گیرد و موفقیت یا غدم موفقیت گروههای موسیقی را این چنین ارزیابی کرد و این موضوع آسیب بزرگی نه تنها به گروه موسیقی بلکه به کل موسیقی کشور می زند.
وی با اشاره به حضور ارکستر سمفونیک در برنامه های ملی و حوادث مختلف توضیح داد: ارکستر سمفونیک بخشی از جامعه است که همراه مردم خوشحال و همراه آنان غمگین می شود و تا آنجا که توانسته سعی داشته با هر اتفاق یا حادثه نا خوشایندی با مردم ابراز هم دردی کند و در شادیهایشان شریک آنان باشد و فاصله ای بین مردم و خود ایجاد نکند. چرا که در کل رسالت هنر در این است و نمی توان هنر و هنرمند را از جامعه جدا کرد، هنر در بستر اجتماع شکل می گیرد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نادر مرتضی پور رهبری ارکستر سمفونیک را بر عهده دارد ابراز داشت: آقای مرتضی پور انسان شایسته ای هستند که طی حکمی از به عنوان رهبر ثابت ارکستر سمفونیک تهران منصوب شد. نظر به تخصص، تجارب و پیشینه درخشان ایشان، چنین حکمی برایشان صادر شد که امیدوارم با بهرمندی از آرای اساتید شورای فنی ارکستر، نوازندگان برجسته و مجرب و نیز صاحب نظر موسیقی کلاسیک، درخشش ارکستر سمفونیک تهران بیش از پیش شده و عملکرد ایشان در مقام رهبر، ارکستر را از مرتبت و جایگاه شایسته برخورردار سازد. در رابطه با آقای مرتضی پور باید بگویم ایشان در مدت اقامت و دوران تحصیل در امریکا موفق به کسب تجارب فراوان از اساتید مطرح موسیقی در زمینه رهبری ارکستر و نوازندگی کنترباس شد؛ همچنین ایشان از سال ۱۳۶۱ رهبر ارکستر مجلسی و سمفونیک صدا و سیما را هم به عهده گرفت. از عمده فعالیت های مرتضی پور ساماندهی ارکستر سمفونیک تهران پس از انقلاب بود که با برنامه ریزی منسجم برای ارکستر و تمرین قطعات مختلف کلاسیک و ایرانی اجرای کنسرت های خیابانی، اجرای کنسرت در تالار وحدت، شهرستان ها و جبهه ها برای رزمندگان، کنسرت های آموزشی و اجرای قطعات آهنگسازان ایرانی همراه بوده است.