مشاور عالی امور بینالملل مقام معظم رهبری در نخستین هم اندیشی صاحب نظران، اندیشمندان و استادان حوزه و دانشگاه و رسانه گفت: هم اسلام و هم ایران ظرفیت عظیمی از فرهنگ و مبانی فرهنگی، ادبی، عرفانی، معارف و ارزشهای انسانی دارند که میتوانند موضوع سریالهای سیما باشند.
به گزارش هنرنیوز، علی دارابی معاون سیما در نخستین هم اندیشی صاحب نظران، اندیشمندان و استادان حوزه و دانشگاه و رسانه برای انتخاب مجموعههای تلویزیونی فاخر گفت: این نشست ابتدای تعامل جدی و همه جانبه ما با نخبگان و کارشناسان حوزههای مختلف برای آشنایی، بهرهگیری و استفاده از نقطه نظرات آنان برای اولویت بندی و اعتلای سطح کیفی ساخت سریالهای فاخر در تلویزیون است.
معاون سیما هدف اصلی این جلسه را هماندیشی رسانه ملی با صاحبنظران و بهرهگیری از خرد جمعی برای تدوین برنامه ده ساله تولید سریالهای فاخر (الف ویژه) عنوان کرد و افزود: درهای صدا و سیما بر روی نخبگان، کارشناسان و صاحب نظران باز است و ازهر گونه همکاری با آنان استقبال میکنیم و اهتمام بایسته به مولفههای مورد تاکید رهبر فرزانه انقلاب اسلامی برای رسانه ملی مبنی بر دین، امید، اخلاق، آگاهی، بصیرت و تحکیم بنیان خانواده، مهمترین اصل حاکم بر تولیدات تلویزیونی و تعیین اولویتهای سریالهای فاخر است.
معاون سیما با اشاره به موج حملات جنگ نرم دشمنان نظام اسلامی افزود: هنگامی که دشمنان با همه توان خود برای مبارزه با فرهنگ، هویت و ارزشهای ما متحد شدهاند، ما نیز باید از همه داشتههای خود برای دفاع از حقانیتمان استفاده کنیم.
وی با بر شمردن دیگر اولویتهای حاکم بر تولیدات از جمله تبیین و اشاعه سیره نبوی و عدالت علوی، ترویج فرهنگ مهدوی، تبیین گفتمان انقلاب اسلامی بر پایه اندیشههای حضرت امام (ره) و ولایت فقیه، وحدت ملی و ساخت تولیدات بر پایه افتخار به گذشته و امید به آینده، اظهار کرد: انتظار اصلی از صاحبنظران، اندیشمندان، استادان حوزه و دانشگاه و دستگاهها این است که تمام توان، استعدادها و قابلیتها را برای همراهی با رسانه ملی با هدف تولید سریالهای فاخر به کار گیرند.
معاون سیما توجه به اولویتها و چشماندازهای افق آینده حوزه نمایشی، اطلاع رسانی درباره اقدامات و فعالیتهای رسانه ملی، بهرهگیری از آرا صاحبنظران و اندیشمندان، جلب مشارکت و همکاری نهادها برای تولیدات الف ویژه و فراهم ساختن ساز و کارهای مناسب برای نهادینه کردن و استمرار همکاری و تعامل میان رسانه ملی و صاحبنظران را از اهداف اصلی رسانه ملی از این نشست عنوان کرد.
وی افزود: امروز برای تامین برنامههای تلویزیون سالانه احتیاج به حدود 900 فیلم و سریال داریم درحالی که توان سینمای کشور در شرایط مطلوب ساخت 100 فیلم است که ما با توجه به ضوابط صدا وسيما به عنوان دانشگاهي عمومی، تنها میتوانیم از بخشی از آن استفاده کنیم.
دارابی با تشریح فعالیتهای رسانه ملی در عرصه تولید فیلم و سریال، توجه به مضامین اسلامی، زندگی پیامبران الهی و صحابه رسول اکرم(ص)، اصحاب و یاران ائمه، مشاهیر، مفاخر و دانشمندان اسلامی تمدن و تاریخ اسلام و ایران و پیشرفت تمدن اسلامی، انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر، ابعاد جهانی انقلاب اسلامی، توسعه و پیشرفت بعد از انقلاب اسلامی، شخصیتهای تاثیرگذار انقلاب اسلامی از جمله حضرت امام (ره) و سرداران و حماسه سازان دفاع مقدس را از سرفصلهای رسانه ملی در تولید فیلم و سریال دانست و ابراز امیدواری کرد با اهتمام همه دست اندرکاران رسانه ملی، اندیشمندان و صاحب نظران، تولید سریالهای فاخر از سال 1392 به 3 سریال در سال افزایش یابد.
معاون سیما با قدردانی از تلاشهای مجدانه مدیران شبکههای سیما، آنها را فرزندان انقلاب و حماسه سازان هشت سال دفاع مقدس توصیف کرد و گفت: با هماندیشی صاحب نظران و استادان حوزه و دانشگاه و مدیریت موثر مدیران شبکههای سیما، تولید فیلم و سریال بیش از پیش فاخر و اثرگذار خواهد شد.
وی از همه دلسوزان و علاقهمندان تولید آثار فاخر در سیما دعوت کرد تا از کوچکترین همراهی با سیما در عرصه تولید و ایفای نقش موثر رسانه دریغ نکنند.
در ادامه این نشست علی اکبرولایتی مشاور عالی امور بینالملل مقام معظم رهبری گفت: نویسندگان فیلمنامهها، تهیهکنندگان و کارگردانان فیلمها و سریالها برای دراماتیک کردن فیلم، رویدادهای تاریخی را قلب واقعیت نکنند. شایسته است که پس از اولویتبندی در فیلمنامهنویسی و در بازنگری آن از افراد صاحب نظر برای تصحیح استفاده شود.
وزیر سابق امور خارجه تصریح کرد: هم اسلام و هم ایران ظرفیت عظیمی از فرهنگ و مبانی فرهنگی، ادبی، عرفانی، معارف و ارزشهای انسانی دارند که میتوانند موضوع سریالهای سیما باشند.
سردار سرلشگر پاسدار سیدرحیم صفوی، مشاور عالی فرمانده کل قوا در امور نیروهای مسلح نیز بر ضرورت استفاده شایسته و بایسته سیما از حماسه هشت سال دفاع مقدس تاکید کرد و آن را بزرگترین حادثه تاریخی ایران و منطقه و تاثیرگذار در محیط بین المللی خواند و گفت: فیلمها و سریالهایی که درباره دفاع مقدس ساخته میشوند باید در محورهای مظلومیت مردم و انقلاب اسلامی، ظرفیت مقاومت ملی مردم ایران، مدیریت جنگ، صلابت و روحیه جهادی و تسلیم ناپذیری ملت ایران، صلح طلبی مردم کشورمان و تاثیر هشت سال دفاع مقدس برای تضمین هشتاد سال امنیت ملی ایران ساماندهی شوند.
سردار صفوی حرکت معاونت سیما به سمت تکیه هر چه بیشتر به خرد جمعی را پیشرفت قابل ملاحظه دانست و این موفقیت را به دارابی و دست اندرکاران شبکههای سیما تبریک گفت.
استاد علی معلم دامغانی، رئیس فرهنگستان هنر نیز با ابراز خرسندی از نهضت فرهنگی که با تاکید رهبر فرزانه انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفته است، گفت: برای اینکه سریالهای فاخر اثر لازم را در زمان حال داشته باشد، باید آیندهنگری و گذشتهنگری در سریالها، تنها در زمان خود مورد توجه قرار نگیرد و از منظر امروز به آن نگریسته شود.
محمد حسین صفارهرندی مشاور فرمانده کل سپاه، دیگر سخنران این نشست با قدردانی از اقدام خجسته صدا و سیما و معاون سیمای رئیس سازمان صدا و سیما برای برگزاری این نشست، گفت: باید تاریخ اسلام، ایران، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را با قرائت مردم که دل در گرو عشق الهی و نظام اسلامی دارند مرور کنیم.
وی با تاکید بر ضرورت پرداختن به دفاع مقدس با نگاهی متفاوت و موثرگفت: توجه به "مدیریت دفاعی" هشت سال دفاع مقدس در سریالها ضروری است.
فهیمه فرهمندپور، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز با قدردانی از تشکیل این نشست ضروری، گفت : قبل از انتخاب موضوع برای سریالهای 10 سال آینده، ارزیابی آنچه که تولید و پخش شده ضروری است و در این ارزیابی باید به پیامدهای فرهنگی، اجتماعی و تربیتی سریالها توجه ویژه شود.
سردار مرتضی قربانی، رییس موزه انقلاب و دفاع مقدس نیز با تشریح ظرفیتهای این موزه، از آمادگی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برای تولید آثار سریالی فاخر برای انقلاب و دفاع مقدس خبر داد و افزود: سریالهای تلویزیونی برای موفقیت و اثرگذاری باید مبتنی بر قرآن باشد چرا که اگر سریال یا فیلمی به خدا، اسلام و قرآن مرتبط نباشد، هیچ اثری ندارد.
امیرسرتیپ سیدحسام هاشمی ،رییس دفتر عمومی حفاظت اطلاعات فرماندهی معظم کل قوا نیز با تاکید بر ضرورت توجه و پرداخت مناسب و دقیق به حماسههای هشت سال دفاع مقدس گفت: شایسته است برای ساخت سریالهای مرتبط با دفاع مقدس از متخصصان ارتش جمهوری اسلامی دعوت شود، تا فیلمنامهها را بخوانند و اظهار نظر کنند.
محمد حسین رجبی دوانی استاد دانشگاه نیز با تشکر از معاون سیما و دست اندرکاران این نشست، هم اندیشی صاحب نظران را درباره سریالهای تلویزیونی مثبت و در بردارنده ثمرات زیاد توصیف کرد و گفت: در ساخت فیلمها و سریالها باید از ارائه اطلاعات اشتباه و خلاف واقع پرهیز کرد و آنها نباید مخاطبان را از حقیقت دور کند.
یحیی یثربی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی نیز تولید فیلمهای آرمانی و ارائه آرمانهای اسلامی به جهانیان را ضروری دانست و افزود: بی تردید اسلام و قرآن برای هر زمان سخن و معجزه دارد و باید از این ظرفیتهای اثرگذار استفاده شود.
علی فضلی جانشین رییس سازمان بسیج مستضعفین دیگر سخنران این نشست نیز گفت: هرکاری در نظام اسلامی اگر ریشه در قرآن و عترت نداشته باشد قطعاً ماندگاری چندانی ندارد و با توجه به قابلیتهای بالای دفاع مقدس برای کارهای فیلم و سریال باید توجه داشت حماسه سازان دفاع مقدس هنوز زندهاند و سازندگان فیلم و سریال برای موضوعات جنگ تحمیلی میتوانند به این قهرمانان مراجعه کنند.
اعوانی رییس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه نیز در سخنانی بر ضرورت پرداختن به شهدای انقلاب و دفاع مقدس به عنوان وارثان امام حسین(ع) و شهدای کربلا، فقها و علمای عصر حاضر به عنوان وارثان فقها وعلمای متقدم تاکید کرد و در ادامه گفت: نقش آفرینان سریالهای تاریخی باید درباره نقش خود و شخصیت تاریخی موردنظر و احوالات وی مطالعه کنند. تولیدات تاریخی فعلی کافی نیست و باید با توجه و تاکید برکیفیت، میزان تولید نیز افزایش یابد.
ابراهیم فیاض آخرین سخنران این نشست نیز سریال را نقطه تماس تلویزیون با جامعه توصیف کرد و خواستار توجه به اتفاقات روزمره دفاع مقدس در فیلمها و سریالها شد.
این نشست در آینده در قالب چهار کارگروه تخصصی تاریخ و تمدن اسلامی، تاریخ معاصر و انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مفاخر، مشاهیر و شخصیتهای انقلابی با حضور شرکت کنندگان در این همایش و سایر صاحبنظران دنبال خواهد شد.