امام خمینی اسوه مطالعه، نظریه‌پردازی و نگارش کتاب است
صالحی در مراسم تجدید بیعت با آرمان‌های امام (ره) عنوان کرد:
امام خمینی اسوه مطالعه، نظریه‌پردازی و نگارش کتاب است
مراسم تجدید بیعت اهالی فرهنگ با آرمان های امام راحل در اولین روز از هفته کتاب با حضور سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های کشور و جمعی از مدیران ستادی معاونت امور فرهنگی صبح روز شنبه (۲۴ آبان) در حرم مطهر امام خمینی(ره) برگزار شد.
 
تاريخ : شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۰۹

به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی در این مراسم با ابراز خرسندی از حضور در مرقد حضرت امام خمینی در نخستین روز از بیست و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: حضور در این مکان برای من و دیگر عزیزانی که در خدمت کتاب و فرهنگ هستیم بسیار مغتنم و مبارک است. 

وی با اشاره به نقش امام در انقلاب جمهوری اسلامی ایران گفت: امام خمینی (ره) نه تنها طلایه‌دار یک جنبش سیاسی و اجتماعی در جهان اسلام بودند و یک مرجع کبیر دینی محسوب می‌شدند بلکه از جهات مختلف در حوزه کتاب نیز دارای مرجعیت بودند. 

صالحی افزود: امام یکی از نویسندگان پر کار در زمان ماست و اخیرا مجموعه کتاب‌های ایشان در ۵۰ جلد منتشر شده است. امام (ره) از ۲۷ سالگی نوشتن کتاب را آغاز کردند و آثار دیگر نیز به تدریج از وی منتشر شدند. از این رو امام (ره) به عنوان یک مولف نظریه‌پرداز در حوزه‌‌های مختلف علوم اسلامی مطرح است و در حوزه اندیشه اسلامی مولف پُر کاری هستند. 

معاون امور فرهنگی مطالعه را یکی از ویژگی‌های بارز امام عنوان کرد و گفت: امام خمینی همواره مطالعه را جدی می‌گرفت و در احوالات ایشان حکایات فراوانی در این باره عنوان شده است. 

وی افزود: حجت‌الاسلام دعایی در خاطرات خود عنوان می‌کند که امام خمینی (ره) در روز تشییع جنازه فرزند خود حاج آقا مصطفی خمینی، نیز از مطالعه کتاب غافل نبود. وی صبح آن روز کتابی با را مطالعه می‌کرد و پس از تشییع جنازه نیز به مطالعه آن کتاب مشغول شد. امام خمینی در چنین شرایط حساس و دشواری مطالعه کتاب را رها نکرد. از این رو امام خمینی (ره) به عنوان یک اسوه مطالعه و خواندن می‌تواند برای نسل معاصر ما راهگشا باشد. 

صالحی گفت: همچنین امام در حوزه کتاب نیز صاحب نظریه است. امام خمینی (ره) قله کتاب را کتاب قرآن می‌داند و معتقدند که در حرکت به سوی این قله کتاب‌های دیگر حرکت می‌کنند. 

وی افزود: در جهان‌بینی امام (ره) ۴ نوع کتاب وجود دارد: ۱) کتاب ضلالت: کتاب‌هایی که انسان را از راه به در می‌کنند. ۲) کتاب‌های غفلت: کتاب‌هایی که در انسان تحرک ایجاد نمی‌کنند. ۳) کتاب‌های فراغت: کتاب‌هایی که در حال حرکت هستند و کمتر تحرک ایجاد می‌کنند. ۴) کتاب‌های حرکت: کتاب‌هایی که هم حرکت در سطح دارند و هم حرکت در عمق و از این نظر قرآن در زمره این گونه کتاب‌ها محسوب می‌شود. مطمئنا حرکت در این افق می‌تواند به کتابخوانی و ترویج مطالعه در کشور کمک فراوانی کند. کتاب‌هایی که می‌توانند انسان و جامعه را پویا کند. 

صالحی در بخش پایانی صحبت‌های خود گفت: در هر سه حوزه تالیف، نظریه پردازی و پرکار بودن در مطالعه، امام خمینی (ره) اسوه مطالعه، نگارش و نظریه‌پردازی در حوزه فرهنگ عمومی و مکتوذب محسوب می‌شود. به حمدالله حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نیز چنین دیدگاه‌هایی در حوزه کتاب دارند. امیدوارم وقایعی همچون هفته کتاب بتواند ارتباط وسیعی با این نگاه‌ها و افق‌های فرهنگی برقرار کند.

کد خبر: 76380
Share/Save/Bookmark