به گزارش هنرنیوز سید حمید سجادی منش كه مجموعه خاطرات سردار محمدجعفر اسدی، فرمانده لشكر المهدی در دفاع مقدس را گردآوری كرده، به خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری گفت: كتاب «هدایت سوم» در قالب خاطره – داستان تالیف شده و سه فصل از زندگی سردار اسدی را روایت میكند؛ از كودكی تا آغاز مبارزات سال ۴۲، از سال ۴۲ تا پیروزی انقلاب اسلامی و از شروع تا پایان جنگ تحمیلی.
وی درباره ضرورت انتشار چنین كتابهایی گفت: همان طور كه رهبر عزیزمان از كتابهای ادبیات دفاع مقدس و خاطره نویسی حمایت كردند، نوشتن این خاطرات میتواند نتایج ثمربخش و ماندگاری داشته باشد. از این طریق است كه میتوانیم آینده میهن اسلامی و اندیشه اسلامی را در جامعه خودمان بسازیم.
سجادی منش با بیان این كه محور این خاطرات، جهاد در راه خداست، تاكید كرد: باید آیندگان بدانند هشت سال دفاع مقدس، نقطه عطفی است كه در تاریخ این سرزمین وجود داشته و مردم فداكار میهن عزیزمان، حماسههای ماندگاری ایجاد كردهاند.
نویسنده كتاب «سرو سجود» كه در سال ۷۹ رتبه سوم بهترین كتاب سال دفاع مقدس را كسب كرد، گفت: تردید نكنید اگر این خاطرات را مكتوب نكنیم، دو اتفاق خواهد افتاد. یكی این كه آیندگان ما را محاكمه میكنند كه چرا این حقایق را ضبط و ثبت نكردهایم، و از طرف دیگر این كه اگر خلاء دانستن نسل جوان را پر نكنیم، فرصت طلبهایی پیدا میشوند كه این واقعیتها را عوض كرده و به نفع خودشان تغییر دهند.
خاطراتی كه تمام و كمال روایت شده اند
سجادی منش درباره تفاوت كتاب «هدایت سوم» با سایر كتابهایی كه در این زمینه منتشر شده است، گفت: كتابهای دفاع مقدس ویژگیهای مشتركی دارند و سخت است كه بین آنها تمایز قائل شویم. با این حال چیزی كه به نظر من این كتاب را از سایر كتابهای مشابه آن مستثنی میكند روایتهای ناب این كتاب است كه علاوه بر این كه ما را با خاطرات یك رزمنده آشنا میكند، سبب میشود جنگ را از نگاه یك فرمانده ببینیم. با مرور خاطرات سردار محمدجعفر اسدی علاوه بر آشنایی با خاطرات شخصی و خاطرات شهدا، از ابتدا تا انتهای جنگ ایران و عراق مرور میشود و برای كسی كه با جنگ آشنا نیست، عملیات به عملیات آن روزها تداعی میشود.
وی همچنین ادامه داد: نكته دوم این است كه سردار اسدی از سالهای نخست جنگ كه سختترین دوران بوده، خاطراتی دارد كه در كمتر كتابی آمده است. به عنوان مثال ایشان چندین خاطره از حاج داوود كریمی نقل میكند كه در شش ماه اول فرمانده جنگ بوده اما در كمتر كتابی به ایشان اشاره شده است.
این نویسنده متعهد همچنین درباره روایتها و خاطرات سردار اسدی گفت: با خواندن كتاب هدایت سوم كه انتشارات سوره مهر حوزه هنری آن را چاپ كرده، متوجه میشوید كه هیچ ملاحظهای در كار نبوده و روایتها به طور دقیق با فراز و فرودهایشان بیان شدهاند. به عنوان مثال در داستانی به نام «نه این نه آن» اشاره میشود كه باید در بیان خاطراتمان از دفاع مقدس نه افراط كنیم و نه تفریط؛ نه رزمندگان را افرادی نشان دهیم كه هرگز خطایی از آنها سر نزده است و نه این كه آنها را افرادی لات و لاابالی جلوه دهیم.
سجادی منش درباره امكان اقتباس از این كتاب هم گفت: با توجه به این كه سردار اسدی از دوران نوجوانی، در همه حوزهها و عرصههای دفاع از ارزشهای دینی حضور داشته و روایتهایی صادقانه، ناب و صمیمی دارد، این كتاب دست مایه خوبی برای فیلم نامه است و بستر این كه سریال یا فیلم سینمایی از این كتاب ساخته شود فراهم است.
سید حمید سجادی منش كه تاكنون ۶ كتاب در حوزه دفاع مقدس تالیف كرده است، درباره فعالیتهای آیندهاش هم گفت: در حال حاضر مشغول نوشتن زندگینامه داستانی شهدای روحانی كشور هستم.
او با اشاره به این كه دو سال است این كار را شروع كرده، گفت: چهار عنوان كتاب از این مجموعه آماده است كه مراحل نهایی را طی میكند و آماده چاپ است. در هر كتاب زندگی بیش از ۱۰۰ شهید درج شده و قرار است كنگره شهدای روحانی كشور این ۲۰ جلد كتاب را به چاپ برساند