به گزارش هنرنیوز؛ محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی امروز (یکشنبه) در همایش گرامیداشت روز جهانی گردشگری در برج میلاد گفت: دولت به گردشگری نگاه مقطعی ندارد ، این صنعت در اولویت های مثمر قرار گرفته است .
نوبخت اضافه کرد: گردشگری از دو منظر بودجه و برنامه در سال جاری و چه در سال های آینده از جایگاه ممتازی قرار دارد به نحوی که ۱۰ درصد منابع صندوق توسعه ملی برای امر گردشگری براساس تبصره پنجم قانون بودجه اختصاص یافته است .
وی تصریح کرد : گردشگری امری است که با صلح و ثبات میسر است و در شرایطی که کشور در دوران تحریم و فضای سرد روابط بین المللی بسر می برد، انتظار و توقع زیاد از گردشگری در توان این صنعت نبود اما دنیا در زمینه گردشگری رشد قابل توجهی داشت.
نوبخت ادامه داد: باتوجه به رشد ۴ درصدی گردشگری در جهان بر آن شدیم تا از ظرفیت بالای این صنعت به هر نحو ممکن استفاده کنیم تا جایی که مسئولین سازمان میراث فرهنگی با ارائه رشد ۱۲ درصدی در شرایط تحریم توانستند کارنامه درخشانی در عرصه گردشگری از خود نشان دهند.
سخنگوی دولت اضافه کرد: وقتی در شرایط تحریم استفاده از چنین ظرفیت عظیمی با برنامه ریزی و تلاش میسر می شود، در روزها و سنوات آینده و در شرایط پساتحریم باید منتظر ترافیک سنگین ورود گردشگران و دولتمردان خارجی را داشته باشیم.
نوبخت در ادامه اظهار کرد: پیش بینی ما برای سال ۹۴ افزایش بیش از ۵ میلیارد دلاری منابع صندوق توسعه ملی است که اگر در مجموع ما با نرخ امروز دلار بخواهیم معادل ریالی آن را عنوان کنیم، بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان در سال جاری از صندوق توسعه ملی برای امر گردشگری اختصاص خواهیم داد.
رییس سازمان مدیریت برنامه و بودجه افزود: فراتر از این نگاه مقطعی و زمانی، این اجلاس در حالی برگزار می شود که دولت تدبیر و امید مسئولیت تهیه و تنظیم برنامه ششم توسعه را عهده دار است. اگر بشود هر یک از برنامه های توسعه را به یکی از دولت ها منتسب کرد، قطعا برنامه اول که از سال ۱۳۶۹ به مدت پنج سال در کشور اجرا شد را می توانیم هنر مدیران دولت سازندگی بدانیم. برنامه سوم نیز به نوعی به دولت اصلاحات متصل می شود و برنامه پنجم هم با توجه به همزمانی با دولت نهم و دهم بر عهده آن دولت بود.
وی تصریح کرد: مقایسه توانمندی و نوع نگرش دولت ها، اولویت هایشان رابرای توسعه نشان می دهد.بنابراین برنامه ششم در مسئولیت دولت تدبیر و امید است.تفاوت و تمایز نگاه این دولت با دولت های پیشین را در موضوعاتی که در ان متمرکز می شوند جستجو کنید.
نوبخت ادامه داد: از آنجکه برنامه ششم از ماه دیگر آغاز خواهد شد و با شروع اجرای برجام همزمان است ما برای شرایط بدون تحریم برنامه ششم را تهیه می کنیم.هدف اصلی این برنامه در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری تبیین شده که مبنی بر رشد سالانه ی ۸ درصد همراه با ضریب جینی ۳۴ صدم است که مرتبط با توزیع درآمدها نیز می باشد و حاکی از یک نگاه رشد همراه با عدالت محور بودن است.
وی تبیین کرد: همه ی همت برنامه ریزان در سازمان مدیریت و برنامه ریزی این است که به چه ترتیب می شود رشد ۸ درصدی را در اقتصاد ایجاد کرد در حالی که ما رشد منفی شش و ۸/۶درصد را در سال ۹۱ ، و رشد منفی ۹/۱ دهم درصد را در سال ۹۲ و رشد مثبت ۳ درصد را در سال ۹۳ داشته ایم. بنابراین با چنین زمینه ای رشد ۸ درصد، کار قابل توجهی است که نیازمند به تدقیق در برنامه دارد.
نوبخت درباره ارائه راهکار برای رسیدن به این رشد نیز گفت: ما با ۴ مدل اقتصاد سنجی، منابع مالی بین ۸۰۰ هزار تا ۱۰۶۳هزار میلیارد تومان را سالانه برای برنامه ششم پیش بینی کرده ایم. مهمتر از این که این منابع از کجا باید تامین شود است، باید دید که این ها در کجا باید صرف شود تا بتواند چنین رشدی را ایجاد کند.از این جهت برنامه ششم برخلاف برنامه های گذشته تنها یک برنامه ی جامع نیست بلکه مساله محور است.
معاون رییس جمهور درباره اولویت های دولت در برنامه ششم نیز عنوان کرد: طی سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ به چندمساله خاص و موضوع، توجه ویژه ای خواهیم داشت.این موضوعات ویژه ما در سه عرصه خلاصه می شود؛ موضوعاتی که فوریت و ضرورت پیشگیری از بحرانی که می تواند ایجاد شود را دربرمی گیرد. بخش هایی که می تواند به مثابه پیشران توسعه مورد توجه قرار گیرد و همچنین مکانهایی که این منابع در آن جا هزینه شود که امکان رشد ۸ درصد را فراهم می کند .
نوبخت تصریح کرد: در بخش اول، بحران موضوع آب و محیط زیست مورد توجه ما است. شما بر آنچه که بر دریاچه های ارومیه، هامون، بختگان و غیره که در معرض تهدید جدی هستند التفات دارید.
وی درباره بخش دوم و سوم تصریح کرد: مهمترین بخش از دیگر اولویت هایی که به مثابه پیشران عمل میکند، موضوع گردشگری است؛ به همین جهت شورای برنامه ریزی که در ذیل ستاد برنامه ششم تعریف شد، می گوید چگونه می توانیم سرمایه گذاری هایمان را در بخش گردشگری انجام دهیم تا به نتیجه، معطوف شود.
سخنگوی دولت با خوانش بیتی از کمال الدین اسماعیل شاعر فریخته ایران زمین نوید آینده ای پر ثمر داد و گفت: باش تا دولت صبحت بدمد...کاین هنوز از نتایج سحر است !
وی خاطرنشان کرد: بدون تردید اعتماد کامل به مسئولین خدوم، فعال و فهیم سازمان گردشگری داریم که می توانند از این فرصت به نحو مطلوب استفاده کنند. البته ما در کنار گردشگری به یکی دو موضوع دیگر مثل توسعه ی ارتباطات و حمل و نقل به عنوان موضوعات مهم پیشران توجه داریم که به نوعی هردو پیش نیاز امر گردشگری نیز هستند.
وی اظهار کرد: آسیب شناسی ما از دولت قبل نشان داد که یک کلکسیونی(مجموعه ای) از حرف ها و اهداف توسط این دولت، دنبال می شد و منطق می گوید وقتی ما همزمان به دنبال همه چیز هستیم بدون تعیین اولویت به هیچ چیز دست پیدا نخواهیم کرد چرا که منابع و امکانات محدود است.
سخنگوی دولت در پایان صحبت هایش یادآور شد: قطعا در پنج ساله برنامه ششم با مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی به توسعه گردشگری خواهیم پرداخت.امیدوارم بتوانم در آینده ی نزدیک، گزارش کاملی از برنامه ششم توسعه با محوریت گردشگری به اصحاب رسانه ارائه دهم.