تقدیر از یک پیشکسوت پژوهشگر فرهنگی / کشف و معرفی پژوهش‌های مطرح درحوزه فرهنگی
در نشست خبری اختتامیه پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال بیان شد؛
تقدیر از یک پیشکسوت پژوهشگر فرهنگی / کشف و معرفی پژوهش‌های مطرح درحوزه فرهنگی
رئیس پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات درپاسخ به سوال هنرنیوز که درمورد وضعیت پژوهش فرهنگی در کشور پرسید خبر داد که این نوع پژوهشها با توجه به برگزاری پانزده دوره این جشنواره علاوه بر اینکه به لحاظ کیفی افزایش داشته به لحاظ توجه مسئولین و محققان کشور به این حوزه رونق یافته است.
 
تاريخ : سه شنبه ۷ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۵۲
به گزارش خبرنگار هنرنیوز ، نشست خبری اختتامیه پانزدهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال پیش از ظهر امروز، سه‌شنبه، ۷ اسفندماه، با حضور محمد سلگی، دبیر جشنواره، حسین دهقان، دبیر علمی جشنواره، داریوش مطلبی، دبیر اجرایی جشنواره و زهره سعیدی، مسئول دبیرخانه جشنواره در سالن کنفرانس پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات برگزار شد.

محمد سلگی با اشاره به اینکه اختتامیه این جشنواره روز ۱۲ اسفندماه در پژوهشکده هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار می‌شود گفت: این جشنواره قدمتی ۱۴ ساله دارد هر چند که از ابتدای شروع به کار آن قریب ۲۰ سال می‌گذرد و این میان جشنواره در مقاطعی متوقف مانده است.

وی ادامه داد: آنچه در این جشنواره مورد توجه است اهتمام به پژوهش‌های صورت گرفته در حوزه‌های مختلف فرهنگی از طریق برگزاری رویدادی همچون جشنواره است که البته نظایر آن را در جشنواره‌هایی همچون فارابی و خوارزمی شاهدیم.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات تصریح کرد: آنچه مشخص است اینکه بخش پژوهش به شکل کلی و به شکل ویژه در عرصه فرهنگی مورد توجه کمتری قرار گرفته و لذا جشنواره پژوهشی فرهنگی سال از همان ابتدا با جهت گیری خاص خود در صدد کشف و معرفی پژوهش‌های مطرح در این حوزه و ایجاد انگیزه در میان پژوهشگران جوان آغاز به کار کرد که مجموع آثار پژوهشی ارسال شده به دبیرخانه در غالب پروژه، پایان‌نامه و کتاب در طی ۱۴ دوره مورد ارزیابی قرار گرفت و در دوره پانزدهم قریب به هزار اثر پژوهشی در حوزه فرهنگ به دبیرخانه ارسال شد که به تفکیک در غالب محورهای ده گانه مطالعات فرهنگی که توسط شورای سیاست‌گذاری جشنواره تبیین شد در مراحل گوناگونی توسط هیئت کارشناسی قریب به ۲۰۰ نفر از اساتید برگزیده دانشگاهی و فعالان پژوهشکده‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت.

وی ادامه داد: در این دوره همچنین ما با توجه به اینکه تمام پژوهش‌های حوزه فرهنگ معطوف به تهران نمی‌شوند پژوهشگران استانی سراسر کشور را نیز مورد توجه قرار داده و از بررسی اثار رسیده یک پژوهشگر برگزیده استانی را نیز در این دوره تقدیر خواهیم کرد.

سلگی افزود: در کنار بخش اصلی، بخش ویژه‌ای به منظور تقدیر از یک پیشکسوت پژوهشگر فرهنگی نیز در دستور کار قرار داده‌ایم که در روز اختتامیه از ایشان نیز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تجلیل خواهد شد.

وی در سخنان پایان گفت: انتخاب برخی از آثار و تقدیر از برگزیدگان به این معنا نیست که سایر آثار از ارزش و اعتبار کمی برخوردارند اما با توجه به حجم بالای آثار رسیده ما مجبور به انتخاب و تقدیر از برترین‌های آثار رسیده هستیم.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات درپاسخ به سوال هنرنیوز که درمورد وضعیت پژوهش فرهنگی در کشور پرسید خبر داد که این نوع پژوهشها با توجه به برگزاری پانزده دوره این جشنواره علاوه بر اینکه به لحاظ کیفی افزایش داشته به لحاظ توجه مسئولین و محققان کشور به این حوزه رونق یافته است. .

حسین دهقان دبیر علمی جشنواره در ادامه به ایراد سخن پرداخت و گفت: موضوع فرهنگ بسیار مهم و حیاتی است و ما هم در بعد ساختاری جامعه و هم در بعد خرد و ساختارهای شخصیتی افراد جامعه نیازمند به پژوهش و بررسی مؤلفه‌های فرهنگی هستیم. به این دلیل در جریان جلسات شورای سیاست‌گذاری جشنواره به مقوله فرهنگ به دید یک پدیده کلان اجتماعی نگاه کردیم که می‌تواند در حوزه‌های مختلف مصادیق و مظاهر آن را مشاهده کرد و لذا قریب به هزار اثر ارسالی به دبیرخانه توسط نزدیک به ۲۰۰ داور مورد ارزیابی قرار گرفت.

وی ادامه داد: آثار در ۴ مرحله و در غالب ۳۰۰ جلسه داوری مورد ارزیابی قرار گرفتند و تمام تلاش خود را کردیم تا در جریان داوری آثار از نقطه نظرات کارشناسان داوری در بیرون از ساختار اداری پژوهشگاه نیز استفاده کنیم تا نتیجه حاصله شکلی عادلانه‌تر داشته باشد.

داریوش مطلبی از اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره با اشاره به اینکه در این دوره از جشنواره برخلاف دوره‌های قبل ارزیابی آثار از مقولاتی همچون فرهنگ، هنر و ارتباطات و رسانه فراتر رفته است گفت: تمام تلاش خود را به انجام رساندیم تا پس از پایان جشنواره و تقدیر از برگزیدگان آثار به حال خود رها نشده و علاوه بر نقد و بررسی آن‌ها کوشش کنیم تا این آثار در دسترس علاقه‌مندان و سایر پژوهشگران قرار گیرد.

وی ادامه داد: طی ۱۴ دوره برگزاری جشنواره مجموعه‌ای از آثار در پژوهشگاه آرشیو شدند که بانک مناسبی در اختیار ما برای ایجاد مرکز اسناد و آرشیو پژوهشگاه قرار داده است و در صددیم تا مجموعه آثار منتخب و برگزیده مجموعه‌ای پانزده دوره جشنواره را در غالب فایل‌های اینترنتی در وب‌سایت پژوهشگاه بارگذاری کنیم تا همگان از آن استفاده کنند.

مطلبی در پایان گفت: در اختتامیه جشنواره در دو رده آثار برتر و شایسته تقدیر از خالقان آثار پژوهشی تقدیر خواهد شد ضمن آنکه رسانه برتری که در طول برگزاری جشنواره از انتشار فراخوان تاکنون ما را صمیمانه یاری کرده‌اند نیز تقدیر خواهیم کرد.

زهره سعیدی، مسئول دبیرخانه جشنواره به ارائه گزارشی از نحوه ارسال آثار پرداخت و گفت: نقطه عطف این دوره از جشنواره ارسال حدود هزار اثر به دبیرخانه بود که نسبت به دوره قبل که ۷۰۰ اثر دریافت کردیم پیشرفت کمی خوبی را شاهدیم.
کد خبر: 97260
Share/Save/Bookmark