تلویزیون بیشتر شعار مقابله با ماهواره دارد
حجت ‌الله ‌سیفی در گفتگو با هنرنیوز؛
تلویزیون بیشتر شعار مقابله با ماهواره دارد
حجت‌‌الله ‌سیفی کارگردان سینما گفت: تلویزیون بیشتر شعار مقابله با ماهواره دارد و از صبح تا شب به شکل چرخشی شبکه های مختلف سیما برنامه های همدیگر را روی آنتن می فرستند و به شدت تکراری هستند.
 
تاريخ : يکشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۱۸

حجت الله سیفی نویسنده و کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی و تلویزیونی هنرنیوز اظهار داشت: یک سری از دوستان در سینما وقتی نمی توانند فیلمی را بسازند سرع به تلویزیون می روند و تله یا سریال می سازند. در واقع آنها به نوعی رای تینگ هستند همیشه جایی در تلویزون برای آنها نگه داشته شده است واز این بابت مشکلی ندارند. 

وی افزود: این دوستان کاری ندارند که نتیجه ساخت یک تله فیلم یا سریال قرار است چه شود و مثلا از مراد برقی قبل از انقلاب کپی کاری می کنند و تبدیل به اثری امروزی می کنند و اسم آن را تله فیلم شاهکار می گذارند و به این فکر نمی کنند که حداقل خلاقیتی به خرج داده چیزهای جدیدی به کار اضافه کنند. 

سیفی در خصوص پیشنهادات کاری برای ساخت تله فیلم و سریال برای تلویزیون هم خاطرنشان کرد: پیشنهاداتی پیش از این ها شده بود و حتی خودم هم برای ساخت یکی دو تله فیلم سینمایی هم فیلمنامه ارائه داده بودم که آن بخشی که من ارائه داده بودم بخشی از آن در تلویزیون منحل شد و بخش باقی مانده هم بلاتکلیف بود و مشخص نشد که سرنوشت فیلمنامه های من برای ساخت چه می شود. 

وی با اشاره به اینکه در تلویزیون فیلم تصویب شده برای ساخت دارد، تاکید کرد؛ من فیلمنامه تصویب شده هم اکنون در تلویزیون دارم منتها مشکلی که امروز تلویزیون با آن دست به گریبان است ، مشکل مالی است و برای ساخت فیلمنامه من گویا دوستان پولی ندارند. 

کارگردان فیلم های سینمایی«بچه های جسور » و« سهم من از زندگی» یادآورشد: من مجبورم به خاطر شرایطی که سینما دارد فیلمنامه سینمایی خود را با پورداکشن سینمایی برای تلویزیون بسازم و به هیچ عنوان فیلمنامه ام تله فیلم نیست . منتها چون چاره ای نیست صدا وسیما مشکلات مالی دارد وباید صبور باشیم تا این مشکلات برطرف شود. 

وی اضافه کرد: من هم اکنون یک پروژه سینمایی تلویزیونی را قرار بوده با سیما فیلم کار کنم که چندین سال است این پروژ راکد مانده و سیما فیلم هم هزاران بار برای کمک در ساخت آن امروز و فردا گفته و نهایتا تا به امروز کار به مرحله پیش تولید و ساخت نرسیده است. این درحالی است که این فیلمنامه کد تولید را هم دریافت کرده است. 

سیفی ابراز داشت: یک مجموعه تلویزیونی ایرانی را هم برای ساخت دارم که منتها به دلیل اینکه مدیران سیما به دنبال ساخت مجموعه ها دم دستی و سطحی و زودبازده هستند و در بخش فاخر هم به دلیل زمان بر بودن و صرف هزینه های میلیاردی نمی توان زیاد به تولید یک یا دو اثر خوش بین بود . دوستان زیاد علاقه ای به تولید این سریال ایرانی توسط من نیستند. 

وی ادامه داد: در تلویزیون دوستان مدیر دوست ندارند در حیطه ای وارد و سریالی بسازند که موجب بروز مشکلاتی برای آنها شود و احیانا میزهای شان را از دست بدهند. چرا که تجربه ثابت کرده که مجموعه های تلویزیونی اجتماعی می توانند برای دوستان مدیر دردسرساز باشند ومنجر به اعتراضاتی از سوی برخی ارگان ها و نهادها شود. 

سیفی در خصوص ریزش مخاطب در تلویزیون با توجه به ضعیف بودن آثار تلویزیون هم عنوان داشت: شبکه های مختلف ماهواره ای به حق یا ناحق توانسته اند مخاطبان ما را به سمت آثار سطحی و پیش پا افتاده خود بکشانند و مدیران ما در تلویزیون فقط نظاره گر این اتفاق بوده اند. به نظرم بیش از آن که همه مشکلات را به کمبود بودجه ربط بدهیم، باید بپذیریم که در تلویزیون ضعف مدیریت وجود دارد. تولید یک سریال یا تله فیلم در تلویزیون با ریال است ونمی توان همه چیز را به تحریم و مشکلاتی از این دست نسبت داد. 

وی در ادامه ابرازداشت: مشکل دیگری که در تلویزیون وجود دارد این است که در تلویزیون در خصوص یک سوژه ده ها تله فیلم یا سریال ساخته می شود و برای سوژه های دیگر بودجه ای باقی نمی ماند و در نتیجه مخاطب امروز تلویزیون مجبور است انبوهی از تله فیلم ها و سریال هایی را ببیند که در ساختار ، سوژه و داستان شبیه به هم هستند. این درحالی است که بیش از اندازه برای ساخت سریال یا تله فیلم برای تلویزیون و شبکه های مختلف آن سوژه وجود دارد و که هنرمندان ما می توانند به درستی آنها را بسازند. 

این کارگردان سینما گفت: تلویزیون توانایی جذب مخاطب را دارد و می تواند با بهادادن به تله فیلم ها و سریال های واقعا با شبکه های ماهواره ای مقابله کند. منتها تا وقتی که آثار تلویزیونی با بی توجهی مدیران و صرفا توسط یک عده خاص و به سرعت ساخته می شوند ، انتظار این نمی رود که بتوان با شبکه های ماهواره ای مقابله کرد. ما امروزه ده ها شبکه تلویزیونی جدید تاسیس کردیم که هیچ نتیجه ای و کارکرد مفیدی برای جذب مخاطب ندارند و از صبح تا شب به شکل چرخشی برنامه های همدیگر را روی آنتن می فرستند و به شدت تکراری هستند. 

وی در پایان گفت: تکرار برنامه های توسط شبکه های داخلی خودمان در چندین شبکه هیچ اشکالی ندارد، منتها تکرار هم حد واندازه ای دارد.به نظرم باید تولید فیلم و سریال در تلویزیون افزایش داشته باشد. منتها این افزایش نباید همراه با افزایش بی رویه شبکه های تلویزیونی را نیز به همراه داشته باشد. تلویزیون بیشتر شعار مقابله با ماهواره دارد. مانند شعاری که درگذشته شبکه ویدئو رسانه می داد مبنی براین که فیلم های ایرانی را برای مقابله با فیلم های خارجی خریداری کند.

کد خبر: 58010
Share/Save/Bookmark