سلسله مباحث نقش ایرانیان در "عصر ظهور"
 
تاريخ : پنجشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۸۸ ساعت ۰۹:۲۵
کتاب "عصر ظهور" با بازنگری مجدد و کامل و جایگاه علمی مستدل و متقن، تصویری از علائم قبل از ظهور و ایام حکومت حضرت ولی عصر (عج) را ارئه می دهد.


 




کتاب "عصر ظهور" توسط علامه علی الکورانی العاملی از نویسندگان خوش ذوق لبنان، در حدود سال 1404 هجری قمری نوشته شده است (رجوع شود به مقدمه کتاب) و توسط استاد مهدی حقی به فارسی ترجمه شده است که سلسله مباحث مطرح شده، از این کتاب (سال چاپ 1383) در نظر گرفته شده است.









 








 





مبحث شماره 1






 


ایرانیان در دوران ظهور


کشور ایران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در نگاه غربی ها پایگاه حیاتی و مهم به شمار می رفت که در مرز شوروی و در قلب جهان اسلام قرار داشت و از دیدگاه مسلمان ها کشوری اسلامی و اصیل محسوب می شد که شاه هم پیمان غرب و اسرائیل بر آن حکومت می کرد و کشور را در خدمت آنان قرار می داد.


علاوه بر آنچه در تصور دیگران بود، ایران در ذهن یک فرد شیعه مانند من، کشوری بود که در آن مرقد مطهر امام رضا (ع) و حوزه علمیه قم وجود داشت با ریشه های اصیل در تاریخ تشیع با علما و اندیشمندان شیعه و تالیفات گرانبها. زمانی که ما به روایات مربوط به ستایش ایرانیان و نژاد سلمان فارسی بر خورد می کردیم، به یکدیگر می گفتیم: این روایات مانند روایت هایی است که مدح و ستایش و یا مذمت برخی گروه ها و قبیله ها یا بعضی کشور ها را در بر دارد، که جای بررسی و تامل داشته و اگر از نظر سند درست باشد، مربوط به زمان گذشته و احوال ملت های زمان صدر اسلام و قرن های گذشته است.


این طرز فکر رائج میان اهل فکر و فرهنگ بود و همه بر این باور بودیم که امت اسلامی در حالتی جاهلانه و تحت نفوذ سلطه کفر جهانی و نمایندگان اوست، در بین ملت ها هیچیک بر دیگری برتری ندارد و چه بسا ایرانیان در شرایطی بدتر از سایر ملت ها باشند، چرا که به نظر می رسید ایرانیان طرفداران تمدنی کفر آمیز و متکی به افتخارات قومی خویشند و شاه و حامیان غربی او نیز برای بر انگیختن چنین فکر و فرهنگی تلاش می کنند.


... تا اینکه پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، مسلمانان جهان را غافلگیر و قلب های غمگین آنان را چنان از سرور و شادی سرشار نمود که در قرن های گذشته بی سابقه بود. حتی می توان گفت: تصور چنین پیروزی بزرگی در فکر کسی نمی گنجید. این سرور و خوشحالی، همه کشور ها و ملت های مسلمان را در بر گرفت، و به جایی رسید که همه جا سخن از فضل و برتری ایرانیان و نژاد و قبیله سلمان فارسی بود. بطور مثال، یکی از صدها عنوانی که در مجلات و روزنامه های غرب و شرق جهان اسلام منتشر شد، این تیتر مجله تونسی «شناخت»  بود که در آن آمده بود: « پیامبر(ص)، ایرانیان را برای رهبری امت اسلام برمی گزیند» این حوادث، نگاه ما را بار دیگر به سوی ایرانیان بازگرداند و دریافتیم روایاتی که از پیامبر(ص) درباره ایرانیان وارد شده تنها مربوط به تاریخ گذشته آنها نبوده، بلکه به آینده نیز ارتباط دارد...


از این رو با مراجعه به منابع حدیث و تفسیر و بررسی روایات مربوط به ایرانیان، به این نتیجه رسیدیم که این اخبار بیش از آنکه مربوط به گذشته باشد، مربوط به آینده است و جالب اینکه اینگونه روایات در منابع حدیث سنی ها بیشتر از منابع شیعه وجود دارد.


چه می توان کرد، وقتی که در روایات مربوط به حضرت مهدی(ع) و زمینه سازان حکومت آن بزرگوار،ایرانی ها و یمنی ها دارای سهم بسزایی بوده، و کسانی هستند که به افتخار ایجاد زمینه ظهور آن حضرت و شرکت در نهضت وی نائل می شوند، همچنین افراد شایسته و بزرگی از مصر و مؤمنانی حقیقی از شام و گروه هایی از عراق نیز از این فیض بهره مند می شوند و همینطور سایر دوستداران آن حضرت در گوشه و کنار جهان اسلام که از این موهبت برخوردار و از یاران ویژه و دستیاران آن حضرت خواهند بود. جانمان فدای آن حضرت و یاران آن حضرت باد.




کد خبر: 8564
Share/Save/Bookmark