تاريخ : جمعه ۲۳ بهمن ۱۳۸۸ ساعت ۲۰:۵۴
با روان شناختي و روانشناسي اطلاعات ميتوانيم به درك تصادف و پيش بيني صحيح دست بزنيم.
دراين كتاب مسائل از منظر تحليلگر اطلاعات مورد تجريه و تحليل قرار ميگيرد. ديگر آنكه تأثير فرآيندهاي ذهني را عمدتاً با انجام آزمايشهايي در حيطه روانشناسي شناختي به اثبات مي رساند. همچنين با بررسي روند توليد و ارزيابي فرضيات در حوزه راهبردي به ارائهي 3 راهبرد ميپردازد: 1- كاربست نظريه.2- منطق موقعيت. 3- مقايسه.
هدف اصلي كتاب اين است كه تحليلگران اطلاعات را در دستيابي به سطح بالاتري از عملكرد ياري كند و با ارائه ابزارها و مفاهيم ساده در جهت ارتقاء مهارتهاي تحليلي، راه را براي تحليل درست و صحيح تر تحليلگر هموار سازد.
اين كتاب از 10 فصل تشكيل شده است كه فصل اول با نام تفكر درباره تفكر ميباشد. فصل دوم ادراك اطلاعاتي (چرا نميتوانيم ديدنيها را ببينيم) را به بحث ميگذارد. فصل سوم اين كتاب حافظه اطلاعاتي (دانستههايمان را چگونه به ياد ميآوريم) نام گرفته است. فصل چهارم با عنوان راهبردهاي قضاوت تحليلي عبور از مرز اطلاعات ناقص ميباشد. فصل پنجم به اين بحث ميپردازد كه آيا واقعاً به اطلاعات بيشتري نياز داريد؟ فصل ششم عنوان ذهن خلاق و بديع مورد بحث نويسنده است. فصل هفتم نيز به ساختارمندي تحليل اطلاعات ميپردازد. در فصل هشتم به اين بحث ميپردازد كه سوگيري اطلاعاتي چيست؟ فصل نهم با عنوان سوگيريهاي رايج در ارزيابي شواهد ميباشد. و كتاب در فصل دهم سوگيرهاي رايج در ادراك و روابط علت و معلولي را مورد بررسي قرار ميدهد.
باتوجه به مقوله روانشناختي در روانشناسي اطلاعات و جايگاه مهم اطلاعات در پردازش، تحليل و قضاوت در مورد يك موضوع خاص، ميتوان مخاطبين كتاب را مديران راهبردي، مشاوران عالي در مراكز خط مشيگذاري و سياستگذاري، دانشجويان، نخبگان و اساتيد دانشگاهها و محققين حوزههاي علمي، تحقيقاتي و پژوهشي دانست.
كتاب «روانشناختي اطلاعاتي » را ريچارد هيوئر نگارش كرده است و انتشارات دانشگاه عالي دفاع ملي در سال 1388 در 224 صفحه منتشر كرده است.