حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زائری مدیر انتشارات «خیمه» بیان داشت: این انتشارات چندی پیش کتاب «شبیه از نگاه فقیه» را منتشر کرده که در نمایشگاه مطبوعات هم به مخاطبان عرضه شد.
وی اضافه کرد: تعزیه یا شبیهخوانی، نمایشی آیینی است که از جان هنر دوست و تبع هنر پرور ایرانیان برآمده و مخاطبان فراوانی را مجذوب خویش ساخته است.
حجتالاسلام زائری ادامه داد: آنچه که در این کتاب بیان شده است چالشهایی همچون تشبه به معصوم، تشبه به جنس مخالف، استفاده از طبل و سنج است.
وی افزود: کتاب «شبیه از نگاه فقیه» به بررسی اقوال و آرای بیش از یکصد و سی تن از فقیهان و عالمان شیعه نظیر آیتالله عبدالله جوادی آملی، آیتالله فاضل لنکرانی، آیتالله لطفالله صافی گلپایگانی و آیتالله سیدمهدی اخوان مرعشی میپردازد.
این نویسنده با بیان اینکه کتاب «شبیه از نگاه فقیه» در بردارنده ۴۶۰ صفحه است، گفت: این اثر با قیمت ۸۵۰۰ تومان در نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها به مخاطبان عرضه شده است.
وی درباره کتاب «مناسک و آیینهای شیعی در هند» بیان کرد: این کتاب توسط «جبار رحمانی» در ۱۱۲ صفحه به نگارش در آمده است.
حجتالاسلام زائری ادامه داد: مطالعات شیعهشناسی در ایران عموما بر حوزه شیعیان غرب آسیا متمرکز بوده است و در این میان توجهی به شیعیان جنوب و جنوب شرق آسیا نشده است.
مدیرعامل انتشارات «خیمه» گفت: تشیع در هند بیش از همه ریشه در فرهنگ شیعی ایران دارد یعنی در طی تاریخ اسلام، هند، شیعیان در مناطق مختلف کشور مراکز فرهنگی و مذهبی خود را تأسیس کرده و در نهایت صورت بندی خاصی را از تشیع هندی تشکیل دادهاند.
حجت الاسلام زائری عنوان کرد: موضوع بخشهای مختلف این کتاب، آیینها و مناسک شیعی در سرزمین هند است یعنی بررسی محدود این آیینها به خوبی بیانگر تعامل سنتهای اسلامی ایران با سنتهای مذهبی و فرهنگی - هنری در شکل دادن به تشیع هندی است.
وی در پایان گفت: این اثر در ۱۵ بخش به نگارش در آمده که از جمله بخشها میتوان به «نگاهی به سنتهای عزاداری محرم در هند» مراسم نیمه شعبان در «لکهنو»، نگاهی به «نماد ببر در فرهنگ شیعیان جنوب هند» و «مشاهداتی از مسلمانان هند» اشاره کرد.