تقدیر از 40 سال تلاش برای موج نو سینمای ایران
گزارش هنرنیوز از بزرگداشت داریوش مهرجویی در فرهنگستان هنر:
تقدیر از 40 سال تلاش برای موج نو سینمای ایران
بزرگداشت داریوش مهرجویی در فرهنگستان هنر با حضور جمعی از هنرمندان و مدیران برگزار شد.
 
تاريخ : دوشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۱۳
ابتدا ورود مهرجویی شوق حضار را در پی داشت؛ که با پخش کلیپی از مجموعه فعالیت های این کارگردان و آغاز شد. این کلیپ تصاویری از آثار ساخته شده توسط این کارگردان را نشان داد. کارهایی هم چون گاو، هامون، اجاره نشین ها، و در ادامه به معرفی کتاب های نوشته شده و ترجمه شده این هنرمند ارزشمند پرداخت، که در ادامه مجری با ضمن خوش آمد گویی به حضار و هنرمندان و مدیران از علی دامغانی ریس فرهنگستان هنر دعوت کرد تا به روی صحنه بیاید. 

علی دامغانی گفت: نیم قرن فعالیت هنری داریوش مهرجویی و آثار ماندگار وی و هم چنین به دلیل این که او عضو پیوسته فرهنگستان هنر است ما را بر آن داشت که از این کارگردان تاثیر گذار سینمای ایران تقدیر به عمل آوریم. بی شک او یکی از نمایندگان موج نو سینما است. کارگردانی که با فلسفه و نقاشی و موسیقی آشناست و 30 فیلم در ژانر های مختلف ساخته است و به فرهنگ ما ارزانی داشته است. 

در ادامه بهشتی به روی صحنه آمد و در ارتباط با مهرجویی این گونه صحبت کرد: برای ما قابل افتخار است که در بزرگداشت این هنرمند گرانقدر حضور داریم. سینما امروز بخشی از میراث فرهنگی ما شده است. چرا که این سینما است که می تواند فرهنگ غنی ما را به تصویر بکشد. جایگاه فعلی سینما و سینما گران ما شایسته آن ها نیست و به طور قطع بسیار فراتر از این چیزی است که در حال حاضر قرار دارد.
 
وی در ادامه گفت: اگر بخواهیم در بین این همه فیلمی که در ایران ساخته شده است از ابتدا تا به امروز 100 فیلم را انتخاب کنیم قطعاً تعداد قابل توجهی از این فیلم ها آثار استاد مهرجویی است و این به دلیل است که دوستانی مانند آقای مهرجویی اهل تفکر هستند و با اهل نظر هم گفتگو می کنند.
 
در ادامه دهباشی به روی صحنه آمد و به آثار مهرجویی در حوزه ادبیات اشاره کرد. دهباشی از آثار مهرجویی این گونه نام برد: او سر دبیر مجله ای در آمریکا بود و در سن 24 سالگی آثار ایرانی را ترجمه و چاپ می کرد، که جلال آل احمد از او خواست تا 30نسخه از مجله ها را به ایران بفرستد تا اهل قلم از آن ها استفاده کنند. مقاله مهرجویی در باره بوف کور صادق هدایت جز 10 مقاله برتر در این ضمینه است. در این بین می توان به اولین رمان او «به خاطر یک فیلم لعنتی» نیز اشاره کرد که تا 7 بار به چاپ رسید. دهباشی در ادامه متنی را از جانب دکتر شایگان قرائت کرد، که به دلیل بیماری نتوانسه بود به در این جمع حاضر شود. 

در نهایت علیرضا رئیسیان سخنانی را در ارتباط با استاد مهرجویی ایراد کرد که به دین شرح است: مهرجویی موثر ترین فیلم ساز بعد از انقلاب است که روشنفکری و اندیشه گرایی را پایه ریزی کرد. هنرمند بازتاب زمانه خودش است و مهرجویی چنین است. به نظر من«درخت گلابی» یکی از بهترین اقتباس های سینمای ایران است و باید یادمان باشد آقای مهرجویی افراد زیادی را به سینمای ایران معرفی کرده است، مانند زوج سینمایی عزت الله انتظامی و علی نصیریان. 
کیومرث منشی زاده تصویری را که از داریوش مهرجویی به روی بوم نقاشی کرده بود را تقدیم او کرد و لوح و جوایزی هم توسط دیگر دوستان به داریوش مهرجویی تقدیم شد که برای اهدا آن ها ایوبی ریس سازمان سینمایی هم به روی صحنه آمد ودر یک جمله برای اهالی سینما این گونه آرزوی شادی کرد: امیدوارم این لبخند در سینماگران باقی بماند. 
مستندی از داریوش مهرجویی به کارگردانی مانی حقیقی به نام «مهرجویی کارنامه 40 ساله» به نمایش در آمد. در آخر استاد داریوش مهرجویی از تمامی حضار تشکر و قدر دانی کرد که در این ترافیک سنگین خودشان را به این جا رسانده اند.
کد خبر: 65040
Share/Save/Bookmark