تعامل فیلمساز با روحانی، تصویر قابل قبول تری از این قشر را به نمایش خواهد گذاشت
حجه الاسلام علی پورطالبی در گفتگو با هنرنیوز:
تعامل فیلمساز با روحانی، تصویر قابل قبول تری از این قشر را به نمایش خواهد گذاشت
یک فیلمساز روحانی معتقد است حضور روحانیت در فیلمها خط قرمز نیست اما هنگامی که یک روحانی وارد قصه ای می شود باید مثل بسیاری از موارد دیگر ، احترام او نیز محفوظ باشد.
 
تاريخ : يکشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۵۸
حجت الاسلام علی پورطالبی که با ساخت فیلم مستند « کمان راست » در جشنواره « روحانی در قاب سینما » حضور داشت در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز درمورد فیلم خود گفت: کمان راست ، مستند ۲۵ دقیقه ای است که به زندگی یک پیرزن درکوهستانهای استان یزد می پردازد که با دخترش زندگی می کند. من می خواستم در این فیلم، زندگی را در کنار بندگی نشان دهم. این فیلم تولید سال گذشته است که در دو جشنواره دانشجویی و همچنین جشنواره پروین اعتصامی توانست مقام اول را بدست آورد.

وی در مورد حضور روحانیت در حوزه فیلمسازی افزود: به نظرمن حضور روحانیت در سینما یک ضرورت است و با توجه به اینکه سینما یک هنر-صنعت است که وجهه هنری آن اهمیت بیشتری دارد لذا هیچ فردی برای هیچ هنری ، محدودیتی ندارد. با وجودی که حوزه علمیه فضای خاص علمی است اما سینما فضای هنری است بنابراین هرکسی می تواند هم در فضای تخصصی خودش فعال باشد و هم به فضای هنری ورود پیدا کند. لذا گاهی بر یک طلبه واجب می شود که در این مسیر حضور فعالی داشته باشد.

این طلبه فیلمساز با بیان اینکه سینما برد قوی دارد که می تواند بسیار موثر باشد تصریح کرد: اگر هنرمندان ما به روحانیت نزدیک شوند می توانند در فیلمهایشان، چهره بهتر و قابل قبول تری از روحانیت را به نمایش بگذارند مثل آقای همایون اسعدیان که سعی کرد برای ساخت فیلم طلا و مس به طلبه ها نزدیک شود. بنابراین نتیجه نزدیک شدن فیلمسازان به روحانیت این خواهد شد که هم فیلمهایشان مورد استقبال بیشتری از مردم قرار خواهد گرفت و هم اینکه روحانیت از فیلمی که در مورد آنها ساخته می شود راضی خواهند بود.

به گفته پور طالبی اگر سینماگری آگاهانه به موضوع روحانیت بپردازد علاوه بر اینکه از فیلم پرفروشی برخوردار خواهد بود دغدغه پس از اکران که مورد بازخواست قشر روحانی قرار بگیرد را نخواهد داشت.

این روحانی اظهار داشت : خود روحانی خط قرمز نیست و اتفاقا یکی از مواردی که رسانه ها و مردم نسبت به موضوع فیلمهایی که به روحانیت می پردازد حساس می شوند این است که ما خیلی به موضوع روحانی در فیلمها نپرداختیم. چگونه ما در هر فیلمی شاهد یک پزشک ، مغازه دار، کارگر و غیره هستیم ، روحانی هم بخشی از جامعه است و می باید دیده شود متاسفانه ما در برخی از سریالها می بینیم علی رغم اینکه این سریال ۹۰ قسمت است اما یک روحانی در این ۹۰ قسمت دیده نمی شود. بنابراین خود روحانی خط قرمز نیست اما هنگامی که ما موضوع روحانی را وارد قصه می کنیم باید مثل خیلی چیزهای دیگر، احترام آن را نیز حفظ کنیم.

این طلبه فیلمساز با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره « روحانی در قاب سینما » یاد آور شد: با توجه به اینکه این نخستین جشنواره بود لذا طبیعی بود که رویکرد تولیدی از قبل نداشته باشد یعنی بودجه ای برای ساخت فیلمهایی در این زمینه وجود نداشت و از سوی دیگر، خیلی از فیلمسازان اطلاع چندانی از برگزاری این جشنواره نداشتند اما روی هم رفته کیفیت فیلمها بد نبود و فیلمها در حد تجربه های اول فیلمسازان، فیلمهای خوبی بودند.

حجت الاسلام پور طالبی که در سینما  فلسطین با خبرنگار ما گفتگو می کرد در مورد ضرورت برگزاری چنین جشنواره ای اظهار داشت : برگزاری این جشنواره خیلی ضرورت داشت و توفیق خوبی بود به گونه ای که توانست فضایی برای تعامل بیشتر هنرمندان با طلبه ها ایجاد کند و کانونی برای گفتگو این دو قشر باشد. امیدواریم این جشنواره تداوم داشته باشد - که همین طور خواهد بود - چرا که با ادامه داشتن این جشنواره ما می توانیم شاهد نقطه عطفی در این زمینه باشیم.
کد خبر: 57490
Share/Save/Bookmark