این نویسنده و پژوهشگر ادبی گفت: در این کتاب تألیفی تلاش کردهام ضمن استفاده از منابع کتابهای «نویسندگی خلاق» کشورهای انگلیسیزبان، از تجربههای شخصی خودم هم استفاده کنم. او افزود: در این کتاب بر داستاننویسی و رماننویسی تأکید شده است، چرا که در حال حاضر اغلب کتابهای تألیفی ما به شناخت داستان در کنار نقد آن میپردازد. اما من با تکیه بر بحث داستاننویسی و رماننویسی، به زمینهها و مشکلات نویسندگی پیش و پس از نوشتن پرداختهام.
«رماننویسی به زبان ساده» در بیش از ۴۰۰ صفحه نوشته شده است و در حال حاضر در مرحله بازنویسی قرار دارد. این کتاب قرار است توسط بنیاد ادبیات داستانی راهی بازار کتاب شود.
شمس همچنین کتاب دیگری را ویژه انتشارات سروش در حوزه درسنامه طنزنویسی در دست تألیف دارد. او گفت، این کتاب در بیش از ۱۰۰۰ صفحه و احتمالا در دو جلد منتشر میشود.
سلیمانی اظهار کرد: تفاوت این کتاب من با کتابهای قبلی در این است که در آن به رمانهای طنز نیز پرداخته شده است. البته ما در بحث طنز مکتوب به شدت با فقر اطلاعاتی و منابع مواجه هستیم.
این کتاب در بیش از ۲۰ فصل توسط انتشارات سروش راهی بازار خواهد شد.
سلیمانی پیشتر نیز کتاب «طنزپردازی به زبان ساده» را در دو جلد ۱۰۰۰صفحهیی توسط انتشارات سروش راهی بازار کرده است.
او درباره این کتاب خود گفت: من به شدت مخالف این هستم که طنز و طنزنویسی رخدادی ذاتی است و معتقدم با آموزش میتوان طنزپردازان توانمندی را تعلیم داد و تربیت کرد؛ بنابراین در کار جدیدم تلاش میکنم ضمن گنجاندن مبانی طنز، به چگونه دیدن و چگونه عمل کردن برای طنزآفرینی بپردازم و این کار را با تمرینهای متعددی به علاقهمندان آموزش میدهم.