به گزارش هنرنیوز، جواد جباري مديرعامل بنياد فرهنگي روايت فتح در گفتوگو با ستاد خبری دومين جشنواره كتاب سال مقاومت بينالملل اسلامي (جایزه ادبی شهید آوینی) گفت: هدف اصلي بنياد فرهنگي روايت از برگزاري جشنواره كتاب مقاومت (جايزه شهيد آويني) و همچنين كنگره شعر مقاومت بينالملل اسلامي ترويج فرهنگ مقاومت و ارزشهاي انقلاب و دفاعمقدس است كه بنياد فرهنگي روايت همانگونه كه در حوزه سينما، تئاتر و شاخههاي ديگر فرهنگي هنري در راستاي اهداف دفاعمقدس،پايداري و بيداري اسلامي تلاش ميكند در حوزه ادبيات،شعر و كتاب نيز تلاش مينمايد تا تاثيرگذار باشد و طبيعي است كه بعضي فعاليتها از طرف بنياد روايت به شكلي در اختيار اديبان قرار ميگيرد كه موضوع جامعه ميشود و تلاش ما بر اين است كه اين موضوع را به عنوان دغدغه در بين جوامع مختلف نشر بدهيم تا نويسندگان و شاعران به موضوع دفاعمقدس، انقلاب اسلامي و بيداري اسلامي سوق پيدا كنند و در اين راستا آثار خود را ارائه كنند.
وي ادامه داد: بديهي است تا اين موضوعات مورد توجه نويسندگان قرار نگيرد دغدغه اصلي آنها نخواهد شد لذا به همين منظور بنياد فرهنگي روايت با برگزاري اين جشنوارهها، به حمايت از آثاري ميپردازد كه در اين راستا خلق ميشود، كه طي اين دو دوره در حوزه كتاب سال شهيد آويني و چهار دوره كنگره شعر مقاومت بينالملل اسلامي كاملا محسوس بوده.
مديرعامل بنياد فرهنگي روايت فتح بيان كرد: در حال حاضر سازمانهاي كه در حوزه دفاعمقدس و مقاومت وبيداري اسلامي كار فرهنگي ميكنند تعدادشان بسيار اندك است و به نظر ميآيد كار فرهنگي در حوزه مقاومت هنوز در كشور فراگير نشده، بلكه سازمانهاي محدودي در اين زمينه هستند كه بايد از آنها تشكر كنم و اميدورام كه سازمانهاي ديگري در آينده فعاليتهاي بيشتري را در اين زمينه داشته باشند كه ميتوان از متوليان آن نام برد.
جباري در پاسخ به اين سوال كه «برگزاري اين كنگرهها و جشنوارهها تا چه حدي ميتواند بستر ساز آفرينش و گسترش شعر و كتاب مقاومت بينالمللي و بيداري اسلامي شود؟» اظهار كرد: به طور كلي انگيزه هنرمندان و ادبيان در زمينه مقاومت، پايداري و بيداري اسلامي يا انگيزه فرديست كه بنا بر دغدغه آنان براي توليد اثر، تلاش مينمايد. اما اگر دغدغههاي جمعي داشتند برگزاري جشنواره و كنگرهها باعث ترويج و تبليغ در اين حوزه ميشود و سعي ما براين است كه به اين ترتيب فضايي مناسب را فراهم كنيم تا آنها آثار فاخر خودشان را در اين حوزههاي مرتبط نشر دهند، ضمن اين كه بنياد با برگزاري كنگره شعر مقاومت بينالملل اسلامي و جشنواره كتاب مقاومت و جايزه شهيد آويني، به دنبال اين است كه بتواند موضوع (مقاومت پايداري) را مورد بحث و بررسي قرار دهد،تا با اين برنامهها بتوانيم در جهت حمايت نويسندگان و ادبيان حوزه دفاعمقدس بكوشيم و فضايي براي معرفي آثارشان فراهم كنيم. در حقيقت اين جشنوارهها و كنگرهها سبب شناسايي، معرفي، توليد و حمايت از آثار را دارد و هم جنبه تبليغي براي توليد آثار اينده خواهد شد.
وي افزود: برگزاري اين جشنوارهها و كنگرهها زمينهاي را فراهم كرده است تا علاقمندان بتوانند در جهت تبين و گسترش فرهنگ مقاومت،تلاش بيشتري كنند و تشويق شوند تا به دنبال تحقيق، پژوهش و نگارش در اين حوزه روي بياورند و در آنها ايجاد انگيزه بيشتري خواهد شد.
مديرعامل بنياد فرهنگي روايت فتح خاطر نشان كرد:اقداماتي كه در حوزه ترويج فرهنگ مقاومت انجام شده خصوصا با رويكرد پژوهشي،فعلا در ابتداي راه هستيم،ولي از طريق نشستها و پرژههاي تحقيقاتي كه به صاحبنظران اين رشته ميسپاريم انشاا... بزودي به نتايج و تاثيرات بهتري دست پيدا خواهيم كرد.