در مراسم اختتاميه سومين جشنواره كتاب سال قصههای قرآنی كه شب گذشته در سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي برگزار شد، نفرات برگزيده معرفي شدند.
به گزارش هنر نیوز به نقل ازايبنا، اين جشنواره، شب گذشته 22 تيرماه، به همت سازمان اوقاف و امور خيريه طی مراسمی با حضور علی لاريجانی، رييس مجلس شورای اسلامی، در سالن اجلاس سران كشورهای اسلامی به پايان رسيد و از 16 نويسنده و صاحب اثر برگزيده در سه بخش داستان و رمان بزرگسال، كودك و نوجوان و پژوهش تجليل شد.
در بخش داستان و رمان بزرگسال از كتاب «شماس شامی» نوشته مجيد قيصری از انتشارات افق به خاطر نوآوری درشكل روايت، بيان واقعيتهای تاريخی، استفاده از زبان مناسب ادبيات دينی و تاثيرگذاري خوب بر مخاطب، به عنوان برگزيده نخست تقدير شد.
در بخش ترجمه داستان و رمان بزرگسال، كتاب «نگهبان غار» با ترجمه مجتبی رحماندوست از انتشارات سوره مهر به عنوان برگزيده نخست معرفي شد. دليل اين انتخاب، نگاه جذاب و انتخاب زاويه نگرش مناسب در روايت، اتكا به اسناد و روايات معتبر تاريخی و ترجمه روان و شيوا بود.
در بخش داستان و رمان بزرگسال، از كتاب «تشنه لبان» به قلم حميد گروگان، منتشر شده توسط انتشارات كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان به دليل روايت داستانی در مقتلنگاری، دامنه پژوهش مناسب، انتخاب مناسب شخصيتها، كتابسازی ،گرافيك و تصويرسازی جذاب تقدير به عمل آمد.
در بخش رمان نوجوان نيز كتاب «اعترافات غلامان» نوشته حميدرضا شاهآبادی از انتشارات كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان، به عنوان برگزيده نخست معرفي شد. دليل اين انتخاب نوآوری و انتخاب زاويه ديد مناسب در روايت ماجراها، استفاده از زبان داستانی مناسب و جذاب بود.
برگزيده دوم در اين بخش كتاب «زندگی پيامبر اسلام» نوشته نقی سليمانی از انتشارات بهنشر بود كه به علت نگاه جذاب و شكل روايت داستانی و تناسب با سن مخاطب، سنديت قابل اعتنا، زبان و نثر نوجوانانه انتخاب شد.
كتاب «نخلها قد میكشند» به قلم محمدحسين فكور از انتشارات كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان نيز به خاطر روايت داستانی جذاب از يك حادثه تاريخی، دامنه پژوهش مناسب و قابل توجه، انتخاب زاويه نگرش مناسب در روايت داستانی و داستانگويی مناسب سن مخاطب، برگزيده سوم در بخش رمان نوجوان اعلام شد.
در بخش داستان نوجوان كتاب «سفر به سوی خدا» نوشته سوسن طاقديس از انتشارات كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان به خاطر روايت داستانی مناسب نوجوان، از معراج پيامبر اسلام برگزيده نخست شد.
كتاب «يك سبد خاطره» نوشته محسن هجری از انتشارات كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان به دليل روايت داستانی مناسب از يكي از حوادث زندگی پيامبر(ص) عنوان برگزيده دوم اين بخش را به دست آورد.
عنوان برگزيده سوم در بخش داستان نوجوان نيز به كتاب «بچههای عاشورا» نوشته طاهره ايبد از انتشارات بهنشر، به علت نگاه داستانی به زندگی چند نفر از نوجوانان عاشورايی تعلق گرفت.
در بخش داستان كودك مجموعه كتابهای «باعلی، ياعلی» نوشته فريبا كلهر از انتشارات بهنشر برگزيده نخست معرفي شد. دليل اين انتخاب، روايت داستانی كودكانه از زندگی معصومين(ع) بود.
برگزيده دوم اين بخش، مجموعه كتابهای «قصههای خيلی قشنگ» نوشته مجيد ملامحمدی از انتشارات محراب قلم، به خاطر روايت داستانی ساده و كودكانه از زندگی معصومان(ع)، تصويرگری و كتابسازی متناسب با سن مخاطب اعلام شد.
عنوان برگزيده سوم در بخش داستان كودك نيز به مجموعه «قصههای شيرين از زندگی معصومين» نوشته مسلم ناصری از انتشارات بهنشر به خاطر روايت ساده و داستانی، از زندگی معصومان(ع) تعلق گرفت.
كتاب «درونمايهها و دستمايههای نمايشی در قرآن» نوشته مظفر سالاری از انتشارات سوره مهر برگزيده نخست براي تأليف در بخش پژوهش شد. دليل اين انتخاب، دامنه پژوهش بسيار بالا و بهرهگيری از داستانهای قرآنی و پيامبران، در تدوين تئوریهای داستانی از داستانهای قرآنی و متناسب با داستاننويسی امروزی، كاربردی بودن كتاب برای خلق آثار مستند و تخيلی بر مبنای داستانهای قرآنی بود.
كتاب «نقش قرآن در تكامل نقد ادبی» با ترجمه علیاوسط ابراهيمی از انتشارات بوستان كتاب، به دليل اهميت كتاب از نظر موضوع، حسن انتخاب كتاب از سوی مترجم، غلبه بر دشواری های ترجمه و مراجعات مكرر مترجم به منابع مولف، برگزيده نخست براي ترجمه در بخش پژوهش شناخته شد.
در بخش ويژه آموزشی قرآنی، مجموعه «كتاب انديشه» نوشته سعيد روح افزا از انتشارات كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان، به خاطر استفاده كاربردی و هنری از قصههای قرآنی در آموزش مفاهيم دينی و براساس روش قصههای قرآنی، تمثيلهای راهگشا در كنار استدلالهای اقناعی، انتخاب موضوعات مورد نياز و مناسب نوجوانان برگزيده شد.