تلگرافچی پنج ستاره
نگاهی بر تازه‌های نشر؛
تلگرافچی پنج ستاره
کتاب «تلگرافچی پنج ستاره» خاطرات جانباز جنگ تحمیلی، ستوانیار مخابرات صابر قره داغلو با خاطره نگاری ساسان ناطق توسط انتشارات سوره مهرمنتشر شده است.
 
تاريخ : يکشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۰۹

به گزارش هنرنیوز، صابر قره داغلو از کار‌شناسان و داوران شعر استان اردبیل است و مقام‌های زیادی را از جشنواره‌های استانی، منطقه‌ای و کشوری کسب کرده است. او در حال حاظر سرپرستی انجمن موسیقی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل را بر عهده دارد. وی در سال ۱۳۴۶ به استخدام ارتش درآمد و دوره آموزش و مقدماتی را در اسلام آباد کرمانشاه و رسته مخابرات را در تهران گذراند.
 
دوران خدمت‌اش قبل از انقلاب با مناقشه‌ها و درگیری‌های مرزی ایران و عراق همزمان بود و در ‌‌نهایت در عملیات بیت المقدس بر اثر برخورد گلوله توپ در نزدیکی او به هفتاد درصد جانبازی نائل می‌شود. 

ساسان ناطق، خاطره نگار کتاب حاضر در مقدمه آن می‌نویسد: «صابرقره داغلو فرزند علی حیدردرآذرماه ۱۳۲۸ متولد شد، بهمن ماه ۱۳۴۶ درششم متوسطه ترک تحصیل کرد و به استخدام ارتش درآمد. ضبط خاطرات قره داغلودردیدارهای دوتاچهارساعته ازهفدهم فروردین تابیستم خردادماه ۱۳۸۸ طول کشید.» 

قره داغلو درباره ترک تحصیل‌اش که در ‌‌نهایت منجر به استخدام در ارتش شد می‌گوید: «بیکاری پدرم اذیتم می‌کرد. دائم سر کلاس به پدرم و بیکاری‌اش فکر می‌کردم و حواسم پرت می‌شد. از

صابر قره داغلو در سال‌های پس از جنگ تحمیلی شعرهای‌گاه و بی‌گاهش را در مجموعه‌ای تحت عنوان «از نا‌کجای یک دل پر درد» روی پیشخوان کتاب فروشی‌ها گذاشته و مجموعه دوم او که شعرهای عاشورایی‌اش را شامل می‌شود در دست انتشار است
اینکه می‌دیدم نمی‌تواند نیازهای خانواده را برآورده کند، ناراحت می‌شدم. چند روزی از زمستان گذشته بود و کلاس پنجم متوسطه بودم. به پدرم گفتم: «دیگه نمی‌تونم درس بخونم. اگه اجازه بدی، مدرسه نرم؟» 

خاطرات ستوانیار قره‌داغلو از دوران کودکی او آغاز می‌شود و در بخش‌های اصلی خود ابتدا دوره آموزش مقدماتی وی درکرمانشاه و طی کردن رسته مخابرات دردانشکده مخابرات دانشگاه نظامی تهران بازگو می‌کندودرادامه به مرور خاطرات ویازدرگیری‌های مرزی ایران وعراق درسال‌های قبل پیروزی انقلاب اسلامی که به نوعی زمینه‌ساز آغاز جنگ تحمیلی نیز هست، منجر می‌شود. در بخش‌های پایانی کتاب نیز خاطرات بعد از جنگ این جانباز مطرح شده است. 

در بخش‌های پایانی کتاب، خاطره اصابت گلوله توپ به نزدیکی سنگر قره داغلو چنین توصیف شده است: «از بین تراورس‌ها بیرون را می‌دیدم. گلوله توپ سمت راست سنگر خورده و سنگر روی سرم آوار شده بود. گروهبان دوم ولی محمدزاده ترکش خورده بود. لنگ لنگان این طرف و آن طرف می‌دوید و داد می‌زد: «آمبولانس، آمبولانس». روغن از بشکه‌ها واژگون شده و وارد سنگر می‌شد. معلوم نبود چی به چی است. دود و گرد و خاک و بوی سوختنی به هم آمیخته بود. هر کس به طرفی می‌دوید. حال خودم را نمی‌فهمیدم. دردی نداشتم. چنان راحت بودم که انگار تازه از مادر‌زاده شدم. با خودم گفتم: «یا منطقه بمباران شده یا عراقیا جلو اومدن.» خواستم از جایم بلند شوم. نتوانستم. تصویر‌ها مقابل دیدگانم تکه تکه می‌شد؛ می‌دیدم و نمی‌دیدم. صدا‌ها بریده بریده می‌شد؛ می‌شنیدم و نمی‌شنیدم.» 

همچنین، صابر قره داغلو در سال‌های پس از جنگ تحمیلی شعرهای‌گاه و بی‌گاهش را در مجموعه‌ای تحت عنوان «از نا‌کجای یک دل پر درد» روی پیشخوان کتاب فروشی‌ها گذاشته و مجموعه دوم او که شعرهای عاشورایی‌اش را شامل می‌شود در دست انتشار است. 

انتشارات سوره مهر (وابسته به حوزه هنری)، کتاب «تلگرافچی پنج ستاره» خاطرات جانباز جنگ تحمیلی، ستوانیار مخابرات صابر قره داغلو را با خاطره نگاری ساسان ناطق روانه بازار نشر کرده است. این کتاب در ۵۶۴ صفحه و شمارگان ۲۵۰۰ نسخه به چاپ رسیده و با قیمت ۱۵۹۰۰ تومان منتشر شده است.

کد خبر: 54934
Share/Save/Bookmark