به گزارش هنرنیوز، نشست رسانهای جایزه جهانی بیداری در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی صبح امروز برگزار شد.
در این مراسم که صبح امروز با حضور علی عسگری معاون فرهنگی سازمان فرهنگ ارتباطات اسلامی و رئیس جایزه جهانی بیداری و «امیر عبدالحسین» دبیر این جایزه حظور داشتند؛ عسگری، رئیس جایزه جهانی بیداری درباره این جشنواره توضیح داد.
وی ضمن بیان این موضوع که جایزه جهانی بیداری فراتر از تبلیغات و هر امر دیگر یک موضوع جهانی است.
عسگری افزود؛ این جشنواره بر مبنای رویدادی جهانی شکل گرفته است و در بطن ملتها و در سراسر جهان محقق شده است. این رویداد حتی به حوزه خاورمیانه هم محدود نمیشود و در واقع در سراسر دنیا رخ میدهد. امروز با جهانی مواجهیم که به آگاهی رسیده است. در حوزه خاورمیانه جهت این رویداد گرایش به سمت دین به وضوح پیداست. در واقع بازگشت به دین به صورتی آشکار در بطن رویدادهای سیاسی و اجتماعی قرار دارد. همین امر سبب شد تا جایزه جهانی بیداری را به عنوان یک مسابقه جهانی شکل دهیم.
وی ادامه داد: تلاش کردیم تا این جایزه جهانی باشد و به نظر میرسد تا حد زیادی به این هدف دست یافتهایم. این جشنواره قرار است به شکلی مدون به صورت هر ساله برگزار شود.
عسگری در ادامه گفت: امسال سه رشته این جشنواره عکس، کاریکاتور و پوستر هستند و قرار است در سال آینده رشتههای دیگری به این مجموع اضافه شوند.
عسگری درباره عنوان جایزه و علت انتخاب این عنوان برای یک جشنواره هنری گفت : عنوان این جشنواره ابتدا قرار بود بیداری اسلامی نام گیرد اما به واسطه خواست ما مبنی بر این که فضای ضد استکباری را در سراسر دنیا را در برگیرد علت نامگذاری این جشنواره به «جایزه جهانی بیداری» بود.
وی افزود : برای شروع کار شورای سیاستگذاری تشکیل شد و جهت گیریهای کلان جشنواره مشخص شد و داوران انتخاب شدند. فراخوان با فاصله مناسبی از برگزاری جشنواره منتشر شد.
رئیس جایزه بیداری افزود: آثار بسیاری به دست ما رسید و به علت استقبال از جشنواره مهلت ارسال آثار تمدید شد. این جشنواره اردیبهشت ماه برگزار میشود.
عبدالحسینی درباره این جشنواره این گونه توضیح داد : آثار رسیده از ۵۵ کشور جهان و در غالب ۳ رشته کاریکاتور، عکس و پوستر است. در این میان از مجموع ۳۰۰۶ اثر رسیده ۱۴۳۸ اثر کاریکاتور، ۹۸۱ اثر پوستر و ۵۸۷ اثر عکس به دبیرخانه ارسال شده و از این میان ۱۱۰۰ اثر متعلق به هنرمندان کشورهای خارجی است.
این جشنواره ۲۴ اردیبهشت با همکاری موزه هنرهای دینی امام علی (ع) و سازمان فرهنگی هنری شهرداری گشایش مییابد.
او ادامه داد: در رشته عکاسی؛ سید عباس میرهاشمی، فرزاد هاشمی؛ ابراهیم حاتمی کیا انتخاب آثار برای نمایشگاه را انجام دادند و ۹۱ اثر انتخاب کردند. هم چنین دو داور خارجی «شهیدالعالم» از بنگلادش و «میشل ستبون» از فرانسه هم اضافه میشوند و داوری نهایی را انجام خواهند داد.
هم چنین در رشته پوستر ابراهیم حقیقی، مصطفی اسدالهی و مصطفی گودرزی ۶۵ اثر را برای نمایشگاه انتخاب کردند و «یوجی ساتو» از ژاپن و «الکساندر فالدین» از روسیه هم برای داوری نهایی به این تیم اضافه میگردند.
وی در ادامه گفت: در بخش کاریکاتور بهرام عظیمی و کامبیز درم بخش و مسعود زردخشویی ۱۴۸ اثر را برای نمایشگاه انتخاب کردند. هم چنین جیوکس از ایتالیا و مارسیو لیته از برزیل برای داوری نهایی اضافه میشوند آثار مرتبط با جشنواره در بخش جنبی به نمایش در میآید.
وی افزود: الکساندر فالدینا از روسیه به همراه اعضای استدیو فالدین در این جشنواره شرکت کنند. ورک شاپی بر اساس موضوعات جشنواره تدارک دیدهاند.
هم چنین ماریا دوسوکرو رودریگز از برزیل میزگردی درباره نقش کاریکاتور در رسانهها داشته باشند.
عسگری در رابطه با جایزه این مسابقه جایزه ۱۰ هزار یورو جایزه اول و تندیس و دیپلم افتخاراست. وی هم چنین گفت: ۲۲ خرداد برگزیدگان اعلام خواهند شد.
او هم چنین ادامه داد: پوستر این جشنواره توسط قباد شیوا طراحی شد. پوستر دیگری نیز برای این جشنواره طراحی شده؛ که به زودی رونمایی می شود.