حسین فتاحی دبیر علمی جایزه ادبی هشت درباره این جایزه و داوری آثار اظهار داشت: داوریها به پایان رسید و آثار برجسته در هر شاخه مشخص شدند، در حال دعوت از نویسندگان هستیم تا ۴ مهر هدایای این افراد اهدا شود.
وی در پاسخ به این سوال که چند درصد افراد برگزیده از نویسندگان شناخته شده هستند، ابراز داشت: باید بگویم جوانان شهرستانی بیشتر جوایز را از آن خود کردهاند.
وی درباره سه حوزه داستان کوتاه، مینیمال و خاطره و بیشترین آثار واصله خاطر نشان کرد: بیشترین اهدای جایزه اختصاص به شاخه داستان کوتاه دارد، در سایر حوزهها جوایز تقسیم میشوند اما در داستان کوتاه جوایز بسیاری اهدا میشود.
فتاحی درباره استقبال از این سه شاخه اضافه کرد: استقبال نویسندگان از داستان کوتاه بیش از سایر شاخهها بود، از این رو بیش از ۳۰۰ داستان کوتاه داوری شد؛ اما برای اولین بار از داستان مینیمال استقبال خوبی صورت گرفته چرا که هنوز داستان مینیمال در کشور ما جا نیفتاده و معیارهای آن مشخص نیست و کتابهای تئوری در این راستا کم داریم، با این وجود استقبال خوب و راضی کننده بود.
دبیر این جایزه در این راستا بیان کرد: بیش از ۱۴۰ داستان مینیمال به دبیرخانه رسید، اما مینیمال نسبت به داستان کوتاه هنوز جایگاه خود را نیافته است.
وی درباره نزدیکی داوریها در این سه شاخه تاکید کرد: رقابت داوری در داستان کوتاه بسیار نزدیک بود، شاید میان ۱۰ داستان باید یک داستان را به عنوان برگزیده انتخاب میکردیم از این رو تعداد تقدیریهای این بخش بسیار است.
این جشنواره در بخش داستان کوتاه، مینیمال و خاطره برگزار میشود که در بخش داستان آثار با داوری محمدرضا بایرامی، قاسمعلی فراست، حمیدرضا شاهآبادی و احسان عباسلو مورد بررسی قرار گرفت و در بخش خاطره نیز مصطفی رحیمی به عنوان مسئول بخش داوری انتخاب شد.
جایزه ادبی هشت با محوریت بررسی حضور معنوی امام رضا(ع) در هشت سال دفاع مقدس از سوی بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان در دو بخش داستان کوتاه و خاطره برگزار میشود و مراسم اختتامیه آن نیز مهرماه در تهران خواهد بود.