مجموعه تلویزیونی «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد» به تهیه کنندگی «اكبر تحويليان» و کارگردانی جمعی از هنرمندان ماه مبارک رمضان امسال روی آنتن شبکه تهران رفت و گویا قرار شده که سری این مجموعه برای پخش به زودی ساخته شود . در این مجموعه که هر شب در شب های ماه مبارک رضان روی آنتن شبکه تهران می رفت، تلاش شده بود تا برای قسمت های مختلف از حوادث و داستانهای واقعی و ملومسی که قابل باور برای مخاطب باشد در ساخت مجموعه استفاده شود تا حس باور پذیری مخاطب بالا رود و مخاطب بتواند علاوه بر همذاب پنداری با قصه ها و آدم های اش ، پند و عبرتی هم بگیرد تا آن را در زندگی خود به کار گیرد به نوعی چراغ راه آینده اش برای ساختن زندگی بهتر باشد.
شاید بتوان به جرات گفت که ایده ساخت مجموعه تلویزیونی «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد»تا حدودی برگرفته از مجموعه تلویزیونی «کلید اسرار» محصول کشور ترکیه باشدکه در سال های گذشته از شبکه سوم سیما روی آنتن می رفت وتوانسته بود مخاطبان را جذب خود کند . این مجموعه هم تا حدودی چارچوب ساختارگی خود را منطبق برفرهنگ و زندگی ایرانی ها به خصوص در جوامع شهری بنا نهاده بود ودر داستانها و سوژههای متنوع استفاده کرده بود که بتواند تاثیرگذاری خود را روی مخاطب صد چندان کند. هر چند در رسانه ای مثل تلویزیونی که چندین میلیون مخاطب ثابت با سلایق و علایق متفاوت در نسل های مختلف دارد راضی نگه داشتن همه آنها کار سختی و در عین حال غیر ممکنی اما رسا نه ملی در ماه مبارک رمضان امسال با انتخاب هایی که برای شبکه های مختلف خود در خصوص مجموعه های تلویزیونی مختص ماه مبارک رمضان داشت نشان داد که نمی خواهد مانند سال های گذشته نقدهای تند و تیزی در خصوص برنامه های خود داشته باشد.
به همین دلیل مجموعه «شاید برای شما هم اتفاق بیافتد» برای شبکه تهران انتخاب شد و برای سایر شبکه های تلویزیون «چمدان» به کارگردانی «خسرو ملکان» شبکه دو، «راز پنهان»به کارگردانی «فلوراسام» شبکه یک و «خداحافظ بچه» به کارگردانی «منوچهر هادی» برای شبکه سه انتخاب شدند. مجموعه هایی که بدون هیچ مشکلی با داستان های کش دار وتا حدودی گلیشه ای روی انتن رفتند و به غیر از سریال «خداحافظ بچه» که در برخی از قسمت های آن نهادی مثل بهزیستی اعتراضاتی داشت بدون کوچکترین مشکلی همه آثارپخش و روانه تاریخ شدند . اصولا همیشه داستانهای مربوط به مسايل خانوادگی از جذابترين موضوعات برای ساخت مجموعه های تلویزیونی و فیلم سینمایی بوده است و به تبع مخاطبان هم در صورتی که این گونه آثار توانسته باشند استانداردهای لازم را در قصه و ساختار اثر رعایت کنند استقبال کرده اند .
مجموعه «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد» با رویکرد به معضلات رفتاری ، اقتصادی و فرهنگی خانواده ها و بازتابش ان در روابط خانوادگی و اجتماعی هر فرد تلاش کرده بود که در اپیزود خود بتواند مخاطبان روزه دار را با خود همراه کند. اما از آنجایی که یکی از مشکلات اساسی که اکثر مجموعه های تلویزیونی تلویزیون ما همیشه با آن دست به گریبان بوده ، ضعف در ساختار و نحوه پرداخت فیلم نامه ها بوده است و همین عامل این روزها در سینما هم گریبان بسیاری از فیلم ها را در ریزش مخاطب گرفته است ، ضعف در پرداخت داستان ها و تبدیل کردن آنها به فیلم نامه هایی جذاب و استاندارد و درجه یک برای مخاطبان است . تا جایی که این روزها مخاطب شبکه های مختلف تلویزیون به دلیل هجوم بیش از اندازه شبکه های ماهواره ای و انواع و اقسام شبکه های فارسی زبان با هزاران سریال و فیلم در ژانرهای متنوع ، بعد از دیدن چند قسمت از یک سریال تلویزیونی دلزده و خسته از پیگیری ادامه مجموعه دلسرد شده و ترجیح می دهد به جای شنیدن پند و اندرزهای غیر مستقیم ،توخالی ، گلیشه ای ، تصنعی و نصیحت های غیر قابل باور شبکه مورد نظر خود را یا عوض کند و یا اینکه تلویزیون را خاموش کند و به دل مشغولی و سرگرمی هایی مانند دیدن فیلم های خارجی روز یا اینترنت پناه ببرد و در طول این سال ها به جای اینکه تهیه کنندگان و صدا وسیما به عنوان سفارش دهنده اصلی این گونه آثار مشکل فیلمنامه ها را با بهاء دادن به پژوهش و تحقیق و پرداخت دستمزد مناسب به فیلم نامه نویسان برای خلق فیلمنامه درجه یک و جذاب تلاش کنند ، برعکس عمل کرده و باآوردن بازیگران به اصلاح ستاره وسوپر استار چهره و معروف و پرداخت دستمزد های کلان و بالا ، به نوعی تلاش کردند ضعف آثار را در حوزه سریال و تله فیلم بپوشانند و مخاطب را فریب دهند اما این ترفند که روزگاری برای تلویزیون وسینمای ما جواب می داد امروز دیگر رنگ باخته و نمی توان با هر داستان نخ نما شده وکلیشه ای مخاطب را پای تلویزیون نشاند و او را به زور به سینماها کشاند .
درمجموعه تلویزیونی «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد» فیلمنامه نویس و کارگردان تلاش کردنده اند که با پند وعبرت هایی که به خورد مخاطب می دهند یک تلنگری را به خانواده ها وجامعه بزنند که آهای کسی که گناه و اشتباه می کنی بدان وآگاه باش که تنیجه عمل بد خود را در این دنیا خواهی دید و خود وخانواده ات از اشتباهاتی که مرتکب شدی آسیب خواهی دید و در امان نخواهی بود. مانند اپيزودی كه در آن ومردی يک بچه گربه ای را می كشد و در مقابل فرزند او نیز بر اثر حادثه ای كشته می شود. یا اپيزودی که در آن مردی با زنی چند سال بزرگ تر از خودش ازدواج می کند و بعد از مدتی پشیمان شده ومدام زن با تحقیر و توهین به شخصیت زن از او جدا می شود ودوباره با زنی دیگر ازدواج می کند و بچه اش معلولیتی خاص به دنیا می آید و یا اپیزودی که دران پسری به مدام به همه برای نفریح سرگرمی دروغ می گفت که بعدا به همین دلیل زندگی خود آینده خود را از دست می دهد یا دختری جوان که به دلیل نداری در خانه های مردم غذا درست می کرد و خانواده پولداری غذاهای دختر فقیر را به جای دختر پولدار و بی استعداد خود به خواستگار دختراشان غالب می کنند و در پایان داستان دختر فقیر به خوشبختی می رسد و داستانهایی از این دست که سازندگان این مجموعه تلاش کرده بودند بتوانند مخاطبان را با خود همرا ه کنند. اما باید گفت در برخی از داستانهای این مجموعه تا حدودی به شکل مبتدیانه و غلوآمیزی به حوادث و داستانهای زندگی افراد پرداخته شده بود و داستانهایی کش دار وکلیشه ای برای درس وعبرت مخاطب انتخاب شده بود وبه نوعی حوصله مخاطب از گیجی یا خنگی شخصیت ها سر می رفت و داستان و شخصیت ها غیر قابل باور می شد.
به هرحال این مجموعه که در سری اول آدم ها را تنبیه می کرد و راه بازگشتی برای آنها باقی نمی گذاشت ، به نظر می رسد در سری جدید خود تلاش کرده راه بازگشتی را نیز برای گناهکاران بگذارد و اگر شخصیتی کار اشتباهی مرتکب شد بتواند با توبه و عمل نیک خود دوباره به زندگی دنیایی خود بازگردد.