دختر جوادی پور از نگهداری آثار پدرش می گوید
دختر جوادی پور از نگهداری آثار پدرش می گوید
دختر زنده‌یاد محمود جوادی‌پور استاد مطرح نقاشی در مورد آثار به جا مانده از پدرش گفت که این آثار به خوبی مراقبت و خانه این نقاش هم توسط خانواده وی نگهداری می‌شود.
 
داخلی آرشيو خبر
تاريخ : يکشنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۴۱

نیوشا جوادی‌پور، دختر زنده‌ياد محمود جوادی‌پور در مورد آثاری که از پدرش به جا مانده است، توضیح داد: بیشتر آثار پدرم در خانه اوست و ما هم قصد فروش یا واگذاری آنها را نداریم.
وی آثاری که از پدرش به جامانده را آثاری باارزش برای او و خانواده آن زنده‌یاد دانست و گفت: آثاری که از پدرم باقی مانده برای ما به عنوان خانواده وی بسیار باارزش است. من به ارزش مالی آنها کاری ندارم که البته در جای خود بسیار مهم است ولی ارزش معنوی و حسی که آثار پدرم به ما می‌دهد با ارزش مادی قابل قیاس نیست. 
نیوشا جوادی‌پور در پاسخ به این که آیا حاضرید آثار پدرتان را برای حفظ و نگهداری به موزه‌ها بدهید؟ بیان کرد: شرایط نگهداری آثار پدرم بسیار مناسب است. من بر نگهداری درست آثار هنری واقف هستم و می‌دانم که یک اثر هنری را چگونه باید حفظ شود.
وی در پایان تاکید کرد: آثار پدرم در اختیار من است و مطمئنا از آنها به درستی نگهداری می‌کنم. اکنون بیشتر آثار در خانه ایشان و برخی نیز در محلی مطمئن و با شرایط کاملا درست از نظر رطوبت و دما قرار دارد. همچنین خانه پدرم را خودمان حفظ و آثار را در این خانه نگهداری خواهیم کرد.
چند وقت پیش علی‌اصغر امیرنیا، مدیر دفتر امور هنرهای تجسمی ارشاد دولت دهم در گفتگو با مهر بر ساخت خانه‌موزه استاد جوادی‌پور تاکید کرده بود و گفت که ساخت موزه استاد جوادی‌پور منوط به موافقت وراث این نقاش پیشکسوت است. وی در مورد ساخت موزه استادنقاشی ایران، زنده‌یاد محمود جوادی‌پور گفت:‌ من به شخصه بسیار علاقه‌مندم که این اتفاق بیفتد. این نه تنها نظر من بلکه کل ارشاد نیز هست زیرا آثار بی‌نظیری که این استاد بزرگ ایران خلق کرده است باید حفظ شود.
محمود جوادی‌پور در روز ۱۳ شهریور ۱۲۹۹ در محله امیریه تهران به دنیا آمد و در آذرماه سال ۱۳۹۱ دار فانی را وداع گفت. او در هنرستان شاگرد نیما یوشیج بود. این هنرمند در سال ۱۳۲۰ در آزمون ورودی دانشکده هنرهای زیبا که به تازگی تاسیس شده بود، پذیرفته شد و جزو دومین گروه هنرجویان رشته نقاشی دانشکده به شمار می‌رفت.
در اوایل سال ۱۳۲۸ در نمایشگاه گروهی انجمن فرهنگی ایران و فرانسه (تهران) به همراه حسین کاظمی، احمد اسفندیاری و مهدی ویشکایی شرکت کرد. در همین سال نخستین نگارخانه خصوصی ایران را با همکاری حسین کاظمی و هوشنگ آجودانی با نام "آپادانا" تاسیس کرد و اولین نمایشگاه انفرادی‌اش در این گالری برپا شد.
وی در سال‌های فعالیتش به تصویرسازی برای کتاب‌های درسی، شعر و داستان نیز می‌‌پرداخت. وی نمایشگاه های بسیاری از آثار بی شمارش را در طول سال‌های فعالیت هنری خود در ایران و کشورهای خارجی برگزار کرده و در مراکز هنری مختلف به تدریس پرداخته است.
جوادی‌پور اولین کسی بود که دو کتاب مهم تاریخ ادبیات ایران یعنی شاهنامه فردوسی و "موش و گربه" عبید زاکانی را به صورت مدرن و نوگرا تصویرسازی کرد.
از جوادی‌پور به عنوان یکی از نخستین پایه‌گذاران جنبش نقاشی نوگرای ایران تجلیل شده و از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارای نشان عالی است. آثار این هنرمند در برخی موزه‌های ایران و امریکا نگهداری می‌شوند.

کد خبر: 63457
Share/Save/Bookmark