گزارش هنرنیوز از برگزاری مراسم اختتامیه نمایشگاه منشور کوروش (2)؛
اعلام آمادگی مدیر موزه بریتانیا در به امانت دادن اشیاء سایر فرهنگها به موزه ملی ایران
تاريخ : شنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۰ ساعت ۱۲:۴۹
مدير موزه بريتانيا گفت: ما آمادهايم كه نهتنها اشيايی مربوط به ميراث فرهنگي ايران، بلكه اشيايی از موزه بريتانيا را كه معرف ديگر فرهنگهای جهان هستند، به موزه ملی امانت دهيم.
به گزارش هنرنیوز : نيل مك گريگور مدير موزه بريتانيا امروز (شنبه، 27 فروردينماه) در مراسم اختتاميه نمايشگاه منشور كوروش در موزه ملي ايران اظهار کرد : پیش از هر چیز باید بگویم، که ما از همکاری موزه بریتانیا با موزه ملی ایران در برپایی نمایشگاه استوانه کوروش، بسیار خرسندیم. استوانه کوروش یک سند کلیدی تاریخی برای جهان است که در ضمن اهمیت منحصر به فردی برای مردم ایران دارد.
وی افزود :اين كتيبه به بابلی نوشته شده، در دوران باستان در عراق ساخته و در موزه بريتانيا بهنمايش درآمده و سند فوقالعادهای است كه نشاندهنده مدارا و احترام به اديان و مردم مختلف است و اهميت آن امروزه بيش از پيش نمايان شده است. اين موارد بخشی از پايههاي اصلی امپراطوری هخامنشي بود و امروزه نيز بخشی از ميراث ماندگار جهانی است.
مدير موزه بريتانيا تاکید کرد : با وجود مشكلات سياسی، موزههايی مانند موزه بريتانيا و موزه ملی ايران نشان میدهند كه اين اشيا بخشی از ميراث مشترك هستند كه به همه تعلق دارند.
مك گريگور با اشاره به اینکه اين تبادلات فرهنگی، بخصوص در دنيای پيچيده و اغلب خصمانه كنونی، بسيار اهميت دارد، خاطر نشان کرد : به همين دليل است كه امانت سخاوتمندانه موزه ملی به نمايشگاه «امپراطوری فراموششده جهان ايران باستان» در سال 2005 (1384) و نمايشگاه «شاهعباس، بازآفريني ايران جديد» در سال 2009 (1387) در لندن برای نمايش جنبههای مهم تاريخ ايران اهميت بسياری داشت.
وی بیان کرد :به همين دليل، هيأت امنای موزه بريتانيا از امانت دادن استوانه كوروش استقبال كرد تا اين استوانه توسط مردم ايران مورد بازديد و توجه قرار گيرد. ما مطلع شديم كه شمار زيادی از دانشآموزان و بازديدكنندگان از سراسر ايران توانستند از اين نمايشگاه ديدن كنند كه اين مايه خرسندی است.
مک گريگور ابراز امیدواری کرد : اين آغاز تبادلات بيشتر در آينده باشد. ما آمادهايم كه نهتنها اشيايی مربوط به ميراث فرهنگي ايران، بلكه اشيايی از موزه بريتانيا را كه معرف ديگر فرهنگهای جهان هستند، به موزه ملی امانت دهيم. برای نمونه، برپايی نمايشگاههايی با همكاری موزه ملی از اشيای برگزيده از تمدنهای همدوره با استوانه كوروش مانند چين، يونان باستان، مكزيك و مصر بسيار مفيد و جالب خواهد بود. امانتهای كوچك، اما خاص از اين دست، امكان میدهد تا امپراطوری كوروش در كنار ديگر امپراطوریهای جهان باستان بهتر درك شود.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر امانت اشيا، راههای ديگری براي برقراری روابط دوستانه بين ما و موزه ملي ايران وجود دارد،گفت : از جمله میتوان به انتشارات و آموزش اشاره کرد كه خوشبختانه در هر دو زمينه فعال بودهايم. دكتر وستا سرخوش در زمينه انتشار متن سكههای اشكانی و ساسانی در موزه ملی و موزه بريتانيا همكاری داشته است.
مدير موزه بريتانيا عنوان کرد : همچنين ما سالهای متمادی موزهداران و پژوهشگران ايرانی را در موزه بريتانيا برای برنامه سالانه مربوط به آموزش موزهداری و برنامههای ديگر پذيرا بودهايم. در زمينه سكههای اشكانی، ما در ميان گنجينههای باارزش موزه بريتانيا، ظرفهای نقرهای بسيار شاخصی را از امپراطوری رم، رقيب بزرگ اشكانيان در غرب، در اختيار داريم. امانت چنين نمايشگاهي به درك ما از روابط رم و اشكانيان كمك بسيار زيادی میكند.
مک گريگور با اشاره به اينكه تا كنون تعداد زيادي از افراد از موزهبريتانيا ديدن كردهاند و میدانند كه اين موزه مجموعههايی را از بسياری از مناطق جهان در اختيار دارد، افزود: از هر جهت، اين موزه يك موزه جهانی برای همه مردم جهان است و خواست ما اين است كه اين مجموعهها را به مردم بيشتری نشان دهيم.
وی اعلام کرد : در سال، حدود ششميليون نفر از سراسر جهان از موزه بريتانيا در لندن ديدن میكنند. نظر هيأت امنای موزه بريتانيا اين است كه نمايشگاههای بيشتری در كشورهای مختلف جهان برگزار شود تا مردمی كه بهطور عادی نمیتوانند به لندن سفر كنند، فرصت ديدن اين اشيا را داشته باشند. نمايشگاه استوانه كوروش نيز نشاندهنده همين خط مشی است.