«تاريخ مردم ايران» نوشته زرينكوب به چاپ يازدهم رسيد
تاريخ : يکشنبه ۲۷ تير ۱۳۸۹ ساعت ۰۹:۲۳
به كوشش موسسه انتشارات اميركبير
کتاب دو جلدي «تاريخ مردم ايران؛ ايران قبل از اسلام» و «تاريخ مردم ايران؛ كشمكش با قدرتها» نوشته عبدالحسين زرينكوب به چاپ يازدهم رسيد.
به گزارش هنر نيوز به نقل از ايبنا، ناشران كتابهاي تاريخي هفته گذشته 55 عنوان كتاب در حوزه تاريخ و جغرافيا منتشر كردهاند. در بين آثار منتشر شده، 49 عنوان تأليف و شش عنوان ترجمه مشاهده ميشود. همچنين 23 عنوان كتاب چاپ نخست و 32 عنوان تجديد چاپ بوده و 51 عنوان اين كتابها در تهران و چهار عنوان در شهرستان منتشر شدهاند. شمارگان متوسط اين كتابها 2321 و متوسط صفحات آن 387 صفحه بوده است.
«ايرانشناسي در دانمارك»، «به سوي ايران»، «بياموز از ناپلئون»، «پارادايمهاي پرديس: درآمدي بر بازشناسي»، «پيوندهاي فرهنگي ايران و هند»، «تاريخ ايران از آغاز تا انقراض ساسانيان»، «تاريخ ايران مدرن»، «جامعالتواريخ»، «خاطرات عزت شاهي»، «خسي در ميقات»، «خواجه تاجدار»، «در قلمروي خانان مغول»، «زندگي ناصرالدين شاه قاجار (سلطان صاحبقران)» كتابهاي تاريخ در هفته گذشته است.
«سردار بيدار: داستان مبارزات دليرانه علاس ميرزا»، «سفر به ولايت غزرائيل»، «غربزدگي»، «فرمانده من»، «فرهنگ نام آريانا: نامهاي ايراني»، «فرهنگ نامهاي ايراني: مجموعهاي از اسامي»، «قبيله همدان و نقس آن در تاريخ اسلام»، «كانادا»، «كريم خان زند و زمان او»، «كوروش كبير»، «مجموعه اسناد و مدارك چاپ نشده»، «نامآوران»، «نامههاي دلتنگي»، «نگاهي به جزيره سرانديب يا سريلانكا» و... از جمله ديگر كتابهاي تاريخ در هفته گذشته است.
اين هفته جلدهاي يك و 2 كتاب «آمار و احتمال در جغرافيا» براي رشته جغرافيا منتشر شده است و نشان ميدهد نسبت به هفته گذشته رشد داشته است. هفته گذشته تنها يك كتاب جغرافيا با نام «جغرافياي آفريقاي جنوبي» نوشته حسين حميدينيا به چشم ميخورد.
نگاهي به کتاب دو جلدي «تاريخ مردم ايران»
جلد اول كتاب به تاريخ قبل از اسلام ايران مربوط ميشود. از آنجا كه طبق شاهنامه تاريخ قبل از اسلام ايران از دو قسمت تاريخ پهلواني و تاريخ واقعي تشكيل شده، لذا نويسنده تمام سعي و كوشش خود را به كار برده تا تاريخ اساطيري ايران را به تاريخ واقعي آن پيوند دهد و در اين زمينه موفق هم شده است.
نويسنده بهصورت تحليلي با مسايل برخورد كرده و اين يكي از محاسن اين اثر است كه آن را از حالت وقايعنگاري در آورده است. در جلد دوم كتاب، تاريخ ايران بعد از اسلام مورد بحث قرار گرفته است. فتح ايران توسط مسلمين، اشاراتي به عهد خلفاي راشدين و بحث پيرامون امويان، عباسيان، سلسلههاي طاهريان، علويان طبرستان، سامانيان، صفاريان، غزنويان، سلاجقه و... از جمله بخشهاي مختلف كتاب است.
سلسلههاي مختلف در كنار نهضتهاي شيعي، خارجي، مزدكي و... و نيز كلياتي راجع به فرق و مذاهب، تصوف، كلام، فلسفه و ادبيات فارسي و نيز اطلاعات جغرافيايي تاريخي ايران در جلد دوم تشريح و تحليل شده است.
درباره قرون اوليه ايران اسلامي نگرشها و تحليلهاي متفاوتي ناشي از ديدگاههاي افراد وجود دارد كه باعث ابهام در درك واقعيات براي خواننده امروز ميشود. زندهياد زرينكوب با موشكافي، اشراف و جامعنگري ويژه، در اين كتاب بسياري از ابهامات را پاسخ ميدهد.