معاون برنامهريزی و سرمايهگذاری سازمان میراث فرهنگی در غرفه هنرنیوز؛
مشکل اصلی بانکها نداشتن منابع است
معاون برنامهريزی و سرمايهگذاری سازمان میراث فرهنگی گفت: متأسفانه چون بخش گردشگری در کشور ما مغفول بوده خیلی مورد توجه قرار نگرفته است. کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند خیلی با روشهای تأمین منابع جدید آشنایی ندارند و از بازار سرمایه و تشکیل کنسرسیوم چیزی نمیدانند.
تاريخ : جمعه ۲۳ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۴
سعید شیرکوند با حضور در غرفه هنرنیوز در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها در پاسخ به وضعیت نامناسب مجتمعهای بین راهی با توجه به افزایش گردشگران خارجی و داخلی و اقدامات دولت یازدهم در این زمینه گفت: بخشی از سرمایهگذاری در حوزه گردشگری زیربنایی و دیربازده است. اینطور نیست که شما اراده کنید و یک سیستم بینراهی کاملاً مناسب با استانداردها ظرف یک ماه ایجاد شود. یک پروسه حداقل دو سالهای را باید در نظر گرفت.
یک پروسه دوساله
وی ادامه داد: برخی از این کسریها وجود دارد. هر چند ما با سونامی گردشگری مواجه نیستیم اما یک استقبال خیلی خوبی در دولت یازدهم از سفر به ایران شده است. گردشگران داخلی و خارجی زیادی به ایران آمدهاند و ما هم پاسخگویی به نیازهای آنها را کاملاً احساس میکنیم. بخشی نیازمند یک برنامهریزی بلند مدت است که باید صورت بگیرد. اما در مورد همین مجتمعهای موجود اگر بخواهیم استانداردها بالا برود و شرایط بهتری داشته باشیم، اقداماتی در حوزه بهداشتی و سرویس دهی صورت گرفته است.
از بازار سرمایه و تشکیل کنسرسیوم چیزی نمیدانند شیرکوند درباره برگزاری همایش سرمایهگذاران و بانک مرکزی و نتایج این همایش اظهار کرد: در مورد سرمایهگذاریهای بلند مدت هم یکی از مشکلات جدی ما تأمین منابع برای کسانی که سرمایهگذاری میکنند. متأسفانه چون بخش گردشگری در کشور ما مغفول بوده خیلی مورد توجه قرار نگرفته است. کسانی که در این حوزه فعالیت میکنند خیلی با روشهای تأمین منابع جدید آشنایی ندارند و از بازار سرمایه و تشکیل کنسرسیوم چیزی نمیدانند.
روش بسیار سنتی بانک محوری
معاون برنامهريزی و سرمايهگذاری یادآور شد: تنها منابعی که در این بخش مورد توجه بوده است، روش بسیار سنتی بانک محوری بوده که از بانکها وام گرفته شود. از طرفی با توجه به مشکلات، موجود بانکها هم نمیتوانند خیلی پاسخگوی نیازها باشند.
او تأکید کرد: در تلاشیم تا هم بانکها بتوانند تا حدودی سرویس دهی مناسب داشته باشند و هم روشهای جدید تأمین منابع را در نظر بگیریم.
مشکل اصلی بانکها نداشتن منابع است
وی در پاسخ به این پرسش که با چند بانک وارد گفت و گو شدید؟ اظهار کرد: تقریباً با تمام بانکهای بزرگ به یک تفاهمی رسیدیم اما مشکل اصلی بانکها نداشتن منابع است. آنها در حال حاضر منابع کافی را ندارند که در اختیار بگذارند. امیدواریم با کمک صندوق توسعه ملی تا حدودی مشکل را برطرف کنیم.
۱۲۰ هتل در حال ساخت
شیرکوند در پاسخ به این پرسش که درنهایت چند سرمایهگذار جذب شدهاند، گفت: ما پروژههای در دست اجرای زیادی داریم. ما حدود ۱۲۰ هتل چهار و پنج ستاره درحال بهرهبرداری داریم و به همین تعداد هتل در حال ساخت داریم که نشانگر پتانسیل بالای جذب سرمایه است.
وی درباره جذب سرمایهگذار خارجی هم اظهار کرد: بیشتر در حال مذاکره و عقد تفاهمنامه هستیم. هنوز سرمایهگذاران خارجی به مرحله عملیاتی کردن سرمایهگذاریهایشان در ایران نرسیدند.
کمپها و مجتمعهای بینراهی
معاون برنامهريزی و سرمايهگذاری اعلام کرد: با شرکتهای بینالمللی ساخت هتل مذاکرات خوبی انجام شده و ایران برای آنها قابل توجه بوده است.
وی درباره ساخت هتلهای پیش ساخته شش ماهه و یک ساله توسط چین و آلمان و تمایل یا عدم تمایل ایران به همکاری با چنین شرکتهایی گفت: ما بیشتر در مورد کمپها و مجتمعهای بین راهی و سرویسهای بهداشتی سعی میکنیم به این روشها بسنده کنیم.