به گزارش خبرنگار هنرنیوز؛ آیین پایانی سیامین جشنواره بینالمللی فیلم فجر با حضور «محمد حسینی وزیر» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «جواد شمقدری» رییس سازمان سینمایی؛ «محمد خزاعی» دبیر جشنواره، هنرمندان و سینماگران کشورمان وخبرنگاران در تالار وحدت تهران برگزار شد.
دراین مراسم که اجرای آن برعهده « محمدرضا شهیدیفر» بود جواد شمقدری اظهارداشت: یک دوره رقابت فشرده ۱۰ روزه را در سی امین جشنواره بین المللی فیلم سپری کردیم نتایج را خواهیم دید و از فردا رقابت برای اکران و آغاز سال جدید سینمایی کشور و تولید فیلم های جدید آغاز می شود و به نظرم باید در حوزه اکران آسیب شناسی شود تا ما سال آینده اکران بهتری داشته باشیم و فیلمهای برگزیده امشب هم باید در اکران حمایت ویژه ای شوند.
وی افزود: خوشبختانه مخاطبان سینما در تهران و شهرستانها شور ونشاط خوبی را به این دوره ازجشنواره داده بودند امیدوارم در طول سال آینده این شور ونشاط ادامه داشته باشد چراکه این شور ونشاط باعث شادی سینمای ایران می شود .ازطرفی فیلمسازان کشورمان با رویکردهای متفاوت امسال فیلم ساخته بودند .ازطرفی تنوع گونه وژانرسینمایی در کشورما زیاد است و بعضا ئدیده می شود که ما به برخی فیلم ها نقدی داریم و باعث مشکل برای فیلم ها می شود.
شمقدری ادامه داد: هر نقدی اگر دلسوزانه باشد مفید است اما آنجا چیزی که باعث عدم هماهنگی می شود عدم گفتمان درون سازمانی
” خزاعی : بهتر است با یکدیگر گفتگو کنیم. بگردیم تا زبان مشترک را پیدا کنیم و به یک گفتمان مشترک بین مسولین و هنرمندان برسیم. “
و مردمی در فیلم های ایرانی است. این مردم عظیم کشورمان که دیروز درراهپیمایی عظیم ۲۲ بهمن حماسه ای دیگر را خلق کردند چه سهمی از این سینما و گفتمان و گرایش دارند و به نظر می رسد سهم مردم اندک است و ما دوست نداریم در سینمای ایران تک صدایی باشد و دوست داریم همه نظرات خودشان را بیان کنند.
وی تصریح کرد: ملت ایران برای ۳۳ سال در حفظ انقلاب اسلامی پایداری کردند و سینما باید به این پایداری ها توجه کند و فکر می کنم همه آن کسانی که فیلم ها را می بینند و یک گزارشاتی درطول جشنواره تهیه می کنند فکر می کنم آنها باید راهکارها و فرایندهایی را پیشنهاد دهند که انتخاب و سلیقه مردم در سینما پرشورتر شود. مرثیه سرایی در پای فیلم هایی که با آنها موافق نیستیم دردی را دوا نمی کند ما معتقدیم حدود اخلاقی جامعه باید رعایت شود ومن همین جا از شورای نظارت می خواهم با فیلمسازان گفتگو داشته باشند.
رییس سازمان سینمایی کشور خاطرنشان کرد: ادب در فیلمهای سینمای ایران باید رعایت شود و اگر فیلمساز رعایت نکرد ما مجبوریم که فیلم ها را به لحاظ سنی رده بندی کنیم و اطلاع رسانی کنیم و استقبال یا عدم استقبال مردم به خودشان بستگی دارد. ما امسال فکر می کنم در رفع مظلومیتهای سینما یک گام به جلو برداشتیم و خدا را شکر می کنم.
وی در پایان گفت: امیدوارم با استقرار سازمان سینمایی و همراه فیلمسازان و هنرمندان بتوانیم صاحب آثار موثر و مناسب با رویکرد انقلابی باشیم و خوشبختانه امسال شاخص ترین فیلم ها در حوزه دفاع مقدس و امید بود و امیدوارم که در سازمان سینمایی ما را کمک خواهید بود و از همه منتقدان و رسانه ها و مسئولین برای برگزاری جشنواره تشکر می کنم.
در ابتدای این مراسم «محمد خزاعی» دبیر جشنواره هم طی سخنانی ابرازداشت: خیلی خوشحالم که در این شب باشکوه در خدمت شما عزیزان هستم و گزارشی از عملکرد این دوره جشنواره تهیه کرده بودم اما زمانی که تصویری در ابتدای مراسم از مادری پخش شد که داشته های خود را تقدیم می کرد دیدم دربرابر چنین موضوعی
” سیدمحمد حسینی : سازمان سینمایی باید از فیلم حمایت کند و نه ازفیلمساز. باید جرات لازم را داشته و تحت تاثیر شهرت فیلمساز قرار نگیرد. “
دست های ما خالی است.
خزاعی یادآورشد: احساس کردم در برابر این عظمت و شکوه بهتر است فقط شنونده باشم. من در خلال جشنواره به دیدن دوست جانباز ۷۰ درصدی رفتم. او پیغامی را به من داد تا به شما سینماگران منتقل کنم وی عنوان کرد جای جانبازان ، مردم عادی، روستاها ، دستاوردها علمی وپژوهشی در فیلمهای شما کجاست؟ شاید ۲۰ درصد مردم چنین دغدغه هایی داشته باشند.
وی تصریح کرد: گفتم بین فیلمسازان و مردم فاصله افتاده است.گفت اینها همان هنرمندانی هستند که انقلاب کردند، جنگ رفتند و در انتخابات شرکت کردند. مسئولین هم از چهره های انقلابی هستند. پس مقصر کیست؟ بهتر است با یکدیگر گفتگو کنیم. بگردیم تا زبان مشترک را پیدا کنیم و به یک گفتمان مشترک بین مسولین و هنرمندان برسیم.
درادامه این مراسم «سید محمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم طی سخنانی اظهارداشت: برای سینمای ایران و نظام، شالوده و اساس فیلمنامه است. شاید سینمای ایران در بعد تکنیکی کم و کسری نداشته باشد اما به مهمترین بخش فیلم که همان فیلمنامه است توجه درستی نمیشود و به فیلمنامهنویسان کمترین توجه میشود.
وی افزود: سازمان نوپای سینمایی به فیلمنامهنویسان توجه ویژه ای کند تا خانه ازپای بست محکم شود. سینما سینماست و موسیقی دارد اما کنسرت نیست، سینما گریم دارد اما آرایشگاه نیست، سینما با نقاشی رابطه دارد اما گالری نیست و با همه هست ولی سینما، سینماست. سینما تنها با اندیشه معنی دارد و فیلمی که مبتنیبر اندیشه نباشد تصاویر متحرک است.
حسینی عنوان داشت: سازمان سینمایی باید از فیلم حمایت کند و نه ازفیلمساز. باید جرات لازم را داشته و تحت تاثیر شهرت فیلمساز قرار نگیرد. که البته این سخن به معنای کم کردن ارزش پیشکسوتان فیلمسازی نیست. باید به تهیهکنندگان اعتماد کرد چراکه تهیهکنندگان همچون حزب در عرصه سیاسی هستند.
وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی در پایان گفت: من به سهم خودم ازرئیس سازمان سینمایی کشور و دبیر جشنواره تقدیر وتشکر می کنم و از ضعفها نگران نیستم چراکه قوتها جای آنها را خواهد گرفت.