به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ مراسم دیدارهیات سینمایی تونس با حضور «جواد شمقدری» معاون سینمایی ارشاد،« شفیع آقامحمدیان» مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و دبیر جشنواره سینما حقیقت، بهمن حبشی مسئول اداره کل جشنواره ها و هنرمندانی چون: «فتحی بن عثمان» کارگردان و متخصص مونتاژ و رئیس انجمن مستند سمعی و بصری و رئیس هیئت اعزامی، «علی بن مبارک» استاد دانشگاه، منتقد سینمایی و نویسنده، «عدنان عبدالطیف» استاد دانشگاه و کارگردان، «ناصر الصردی» منتقد سینما و نویسنده، «حنان عبو» استاد دانشگاه و نویسنده، «سنیه الشامخی» استاد دانشگاه، بازیگر، دستیار کارگردان و محقق، «محمد العوادی» متخصص دکور و رئیس موسسه تبلیغاتی، «محمد الحسین قریع» سینماگر، «حسن بن جودو» سینماگر، «محمد بن الهادی المی» روزنامه نگار و« فتحی بن عبدالقادر قاسمی» استاد دانشگاه ازکشورتونس و جمعی از خبرنگاران درساختمان معاونت سینمایی ارشاد برگزار شد.
دراین هم اندیشی «جواد شمقدری» معاون امور سینمایی ارشاد طی سخنانی اظهارداشت: اولین انتخابات آزاد ملت تونس را بعد از سالها دیکتاتوری براین کشورتبریک میگویم. معتقدم که هنرمندان و سینماگران در تونس بعد از انقلاب مسئولیت بزرگی دارند و باید بر این مسئولیت پافشاری کنند.
وی ادامه داد: مدتی پیش با یک هیات مصری ملاقات داشتیم که نتایج خوبی به همراه داشت و امیدواریم این دیدار با هنرمندان تونسی هم در حوزه فرهنگ و سینما نتایج خوبی داشته باشد . من ۲ سال پیش سفری به این کشور داشتم و حس کردم تمام زمینههای پیوند شکوفایی بین این دو کشور وجود دارد، اما حکومت مانع جدی این پیوند است.
شمقدری افزود: ایران و تونس مشترکات تاریخی و فرهنگی زیادی دارند و باید خیلی زودتر این پیوند شکل میگرفت. امیدوارم هنرمندان سینماگر در کشور این تاخیر در پیوند را جبران کنند .چرا که این دوره جدید در تونس فصل جدیدی است و هنرمندان باید تلاش بیشتری داشته باشند. ازطرفی حضور شما در ایران به شما نشان خواهد داد که سینمای ایران بعد از انقلاب چه پیشرفتی داشته است .
وی ابرازداشت: امیدوارم در این دیدار یک هفته ای ضمن آشنایی با جامعه ایرانی و سینمای ایرانی تجارب مورد نیاز شما در عرصه سینما را انتقال دهیم و به احتمال زیاد شما با سینمای ایران آشنا هستید، اما شما تنها یک وجه از منشور سینمای ایران را میشناسید اینکه چرا این اتفاق افتاده است، به این دلیل است که یک جریان رسانهای و اطلاع رسانی در دنیای غرب وجود دارد.
معاون سینمایی ارشاد تصریح کرد: یکی از مسئولیتهای ما و شما این است که این انحصار را بشکنیم که توسط صهیونیست و استکبار بوجود آمده است و از شما تشکر میکنم که اجازه ندادید فیلم «پرسپولیس» در کشورتان اکران شود و به نمایش آن اعتراض کردید. این فیلم عمداً به نمایش گذاشته شده بود تا چهره تغییر یافته از انقلاب اسلامی را نشان دهد؛ فیلمی که با پول جریان صهیونیست ساخته شد.
وی یادآورشد: یکی از فیلمهایی که حدود یک سال پیش ساخته شده بود را قصد داشتیم در آمریکا به نمایش بگذاریم، ولی رایزنی صهیونیستها نگذاشت این امر محقق شود. غرب از آزادی حقوق بشر زیاد صحبت میکند، ولی تلاش دارد در جهت یک جریان یک سو این موضوع را اعمال کند. ازطرفی شما هنرمندان و فیلمسازانی از سینمای ایران را نمیشناسید که با موضوع معنویت و دین آثاری را تولید می کند.
شمقئری با اشاره به اینکه افراد دیگری هستند که فیلم های تاریخی، فاخر، دفاع مقدس، سیاسی ، بیداری اسلامی و مقاومت اسلامی را در منطقه به نمایش می گذارند ، عنوان داشت: فیلمهای اجتماعی و خانوادگی نیز توسط تعدادی از فیلمسازان سالیانه ساخته میشود و بخشی از فیلمهایی که در جشنواره های خارجی به نمایش در میآیند ارزشی هستند، ولی بخشی با مدیریت همان جریان صهیونیستی ساخته میشوند. باید مواظب باشیم تا کار هنرمندان تونسی در دام جشنواره گرفتار نشود.
وی با اشاره به اینکه یک دوره طولانی سینمای ایران از تحولات انقلاب و اجتماع غافل بود ، گفت: بچههایی بودند که در انقلاب بزرگ شدند و با سهم خود فیلمهایی در این ارتباط ساختند. جریان روشنفکری و هنرمند باید در مقابل حاکمیتها بایستد، اما اگر حاکمیت وجه مردمی گرفت و بر اساس مردم سالاری دینی پا گرفت هنرمند باید همراه این جریان حرکت کند و خوشبختانه پس از فضای آزادی که بعد از انقلاب پیش آمد ما ۴۵۰ کارگردان داریم که حداقل یک فیلم سینمایی ساختهاند و این غیر از فیلمسازان کوتاه، مستند و افرادی است که برنامههای تلویزیونی میسازند و تولید سینما ایران از سال گذشته به رقم بالای ۱۰۰ فیلم در سال رسیده است.
کارگردان فیلم طوفان شن افزود: بیش از ۱۰۰۰ مستند و فیلم کوتاه در سال ساخته میشود. این البته به غیر از تولیداتی است که صدا و سیما دارد. ما بیش از ۴۰ جشنواره سینمایی برگزار میکنیم. در همین مقطع کنونی برگزاری دو جشنواره بین المللی کوتاه و رشد را پشت سر گذاشتهایم. هم اکنون نیز جشنواره مستند حقیقت در حال برپایی است و در هفته آینده جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان اصفهان برپا میشود.
معاون امور سینمایی ادامه داد: ما یک روزنامه سینمایی و بیش از ۱۰ نشریه تخصصی سینمایی به صورت ماهیانه و هفته نامه داریم و ۳ دانشگاه معتبر سینمایی سالیانه دانش آموختگانی را به جامعه سینما تحویل میدهد. بیش از ۶۰ دفتر سینمای جوان در شهرستانها، ۱۵۰ آموزشگاه سینمایی در ایران موجود است که خود اینها نشان دهنده ظرفیت ایجاد شده است.
وی خاطرنشان کرد: من همین جا اعلام میکنم بخشی از این ظرفیتها در اختیار شما میهمانان عزیز است. در فضای معاونت سینمایی غیر از حوزه ستادی که در این ساختمان مستقر است، موسساتی چون بنیاد سینمایی فارابی، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، موسسه رسانههای تصویری، موسسه سینما شهر، موزه سینما، انجمن سینمای جوان و مرکزی که مسئولیت صنوف را برعهده دارد، زیر مجموعه معاونت سینمایی است.
شمقدری با اشاره به اینکه در حال راهاندازی موسسه جدیدی هستیم ، تاکید کرد: درحال حاظر مشغول راهاندازی موسسه جدیدی هستیم که در ارتباط با امور جشنوارهها و بینالملل است و البته ممکن است تجربه ساختاری ما مناسب تونس نباشد و بنابراین اولین برنامهای که ما باید دنبال کنیم سرمایهگذاری برای تولید مشترک است. هرچند درسالهای گذشته ما یک فیلمی با عنوان «بابا عزیز» ساخته « محمدناصر خمیر» بوده که با کشور تونس به صورت مشترک ساختیم که چون مدیریت آن با فرانسویها بود تجربه خوبی به همراه نداشت.
وی درپایان گفت: ایجاد یک بازار مشترک از دیگر اهدافی است که باید آن را دنبال کنیم. همچنین انتقال تجارب در حوزه فناوریهای نوین و دستیابی به شیوههای جدید به خصوص جلوههای ویژه رایانهای از دیگر اهداف ما با کشور شما است. به عنوان مثال فیلم «ملک سلیمان» نمونه خوبی از توانمندیهای ایران است که امیدوارم در این چند روزی که در خدمت شما هستیم آن را ببینید. امسال دو فیلم بزرگ سینمایی در ایران تولید شده که بخش بزرگی از آن بر روی پرده آبی است. امیدوارم حضور شما در ایران یک تجربه شیرینی باشد.