به گزارش هنرنیوز، نشست خبری دهمین دوره مسابقات قرآنی «مدهامتان» ویژه اعضای کانون های مساجد کشوربا حضور مجتبی میرزایی نسب مدیر کل جشنواره های فرهنگی هنری مساجد کشور، خیلدار معاون مدیر کل ارشاد تهران ، مهرشاد کاظمی مسئول بزگزاری جشنواره در دبیرخانه کانون های مساجد استان تهران برگزار شد.
به گزارش هنرنیوز ، در این نشست
مجتبی میرزایی نسب، مدیر کل جشنواره های فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه واژه «مدهامتان» برگرفته از آیه 64 سوره الرحمن به عنوان نام اصلی این مسابقات انتخاب شده است، گفت: دهمین دوره جشنواره قرآنی مدهامتان ویژه اعضای کانون های مساجد کشور برگزار می شود و برای دهمین دوره این مسابقات آیین نامه ای در دو بخش فنی و اجرایی طراحی شد.
وی با بیان اینکه جزییات برگزاری این جشنواره از ابتدای شهریور به کلیه دبیرخانه استانی ابلاغ گردید و این دبیرخانه ها موظف شدند در یک بازه زمانی سه ماهه مرحله استانی این جشنواره را برگزار کنند خبر داد تاکنون 26 استان از اوایل 26 مهرماه مرحله استانی جشنواره را برگزار کردند و تا پایان هفته جاری استان های باقی مانده مرحله استانی را برگزار خواهند کرد.
مدیر کل جشنواره های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به رده سنی مسابقات تاکید کرد: مسابقات در سال های گذشته در دو رده سنی زیر 16 سال و بالای 16 برگزار می شد که با توجه به ارتقای سطح کیفی جشنواره مدهامتان در سال های گذشته سهمیه ای از مسابقات قرآنی اوقاف برای رتبه های اول رشته های حفظ کل و قرائت مدهامتان در نظر گرفته شد که بر اساس تغییرات رتبه های اول مسابقات قرآنی مدهامتان در مرحله کشوری به مسابقات اوقاف راه می یابند و تغییرات در رده سنی بر اساس آیین نامه مسابقات اوقاف بوده است و به رده سنی 18 سال افزایش یافت. بنابراین مسابقات مدهامتان در رده سنی 18 تا 30 سال برگزار می شود.
میرزایی با اشاره به ویژگی های قرآنی «مدهامتان» گفت: از جمله ویژگی های این جشنواره این است که در رده سنی 8 تا 30 سال، ویژه نوجوانان و جوانان برگزار می شود و این مسابقات ویژه اهالی مسجد است و تنها اعضای کانون های مساجد می توانند در این مسابقات شرکت کنند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار هنرنیوز که پرسید با توجه به اینکه یکی از رده های سنی شما بین 8 تا 16 سال می باشد آیا با آموزش و پرورش برای همراهی با این جشنواره تعاملی صورت گرفته است گفت: بی شک یکی از مخاطبین اصلی در کانون مساجد کشور دانش آموزان هستند و خوشبختانه ما تعاملاتی خوبی در همه استانها با آموزش و پرورش در همه موارد و بویژه در بحث اوقات فراغت داشتیم. میرزایی ادامه داد: برگزاری سوگواره ها ، جشنواره ها ، مسابقاتی که در مراحل مختلف منطقه ای ( بین چند استان ) در قالب طرح ها ی فرهنگی – هنری برگزار می شود همه بر روی حضور دانش آموزان تاکید خاصی دارند
مهرشاد کاظمی مسئول بزگزاری جشنواره نیز در پاسخ به همین سوال خبر داد که تاکنون 100 مدرسه تفاهم نامه ای را با مساجد در رابطه با بحث اوقات فراغت با هماهنگی ما منعقد کردند.
به گفته وی این تفاهم نامه در سطح مقاطع راهنمایی و دبیرستان بوده و 5800 دانش آموز را نیز شامل می شده است که از میان مدارس منتخب دراستان تهران انتخاب شدند.
میرزایی همچنین خبر داد جشنواره قرآنی «مدهامتان» در مرحله استانی شامل هفت رشته قرائت، حفظ اجزای 10 جزء، 20 و کل قرآن، ترتیل، اذان، تفسیر، مفاهیم قرآن و نهج البلاغه، صحت حمد و سوره و اذکار نماز خواهد بود.
وی با بیان اینکه یکی از اتفاقات خوب این جشنواره ورود جدی برگزاری جشنواره برای خواهران بوده است یادآور شد: دبیرخانه های استانی برای اولین بار موظف شدند بویژه در رشته های حفظ، مفاهیم ، صحت حمد و سوره و اذکار نماز را برگزار کنند. بنابراین در مرحله کشوری از برگزیدگان استان ها در بخش خواهران هم در رشته حفظ کل و 20 جز نمایندگانی را خواهیم داشت.
میرزایی گفت: تلاش می کنیم در بحث حضور خواهران در رشته های مدنظر و در حوزه برادران در بخش کیفی ورود خوبی داشته باشیم.
وی با اشاره به برگزاری رشته مفاهیم و تفسیر در 29 آبان تصریح کرد: این دوره از مسابقات برای نخسین بار در رشته های مفاهیم و تفسیر به صورت مجازی هم برگزار می شود.
مدیر کل جشنوارههای فرهنگی هنری کانونهای مساجد کشور از حضور 27 هزار از اعضای کانون های مساجد در این مسابقات خبر داد و با اشاره به برگزاری سطح کیفی خوب این دوره از مسابقات دراستان ها اظهار داشت : بسیاری از استان ها در مرحله شهرستانی و منطقه ای نیز این مسابقات را برگزار کردند و پیش بینی می شود با برگزاری این مسابقات در دیگر استان ها تا پایان این هفته آمار حضور شرکت کنندگان افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه آنچه که مهم بود بخش کیفی این جشنواره بود، گفت: هدف این مسابقات کشف و شناسایی استعداد های نهفته قرآنی در کانون های مساجد، ایجاد فضای رقابتی در کانون های مساجد بود و بر همین اساس برنامه ریزی برای این جشنواره در دستور کار قرار گرفت و از طرفی دبیرخانه های استانی کانون ها نیز به دنبال شناسایی استعدادهای قرآنی استان های خودشان بودند.