دیشب و در تالار وحدت؛
بيست و هشتمين جشنواره بين المللي موسيقي فجر با اعلام برگزیدگان به کار خود پایان داد
بيست و هشتمين جشنواره بين المللي موسيقي فجر سه شنبه شب اول اسفندماه با معرفي برگزيدگان به كار خود پايان داد.
تاريخ : چهارشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۴۱
به گزارش هنرنیوز؛ آئین پایانی بيست و هشتمين جشنواره بين المللي موسيقي فجر با حضورسيدمحمد حسيني (وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي)، حميد شاه آبادي (معاون امور هنري وزير ارشاد)، سيدمحمد ميرزماني (مديركل دفتر موسيقي)، حسن رياحي ( دبیر بيست و هشتمين جشنواره بين المللي موسيقي فجر)، علي ترابي (دبير اجرايي بيست و هشتمين جشنواره بين المللي موسيقي فجر) همچنین جمع کثیری از اهالي موسيقي در تالار وحدت برگزار شد.
اين مراسم از ساعت نوزده و 45 دقیقه و با تلاوت قرآن كريم توسط سيد جواد موسوي آغاز شد؛ با پخش سرود جمهوري اسلامي ايران ادامه یافت. احسان عليخاني در ابتداي مراسم آئین پایانی بيست و هشتمين جشنواره بين المللي موسيقي فجر، به عنوان مجري به حاضران در سالن خوشامد گفت و با مقدمه كوتاهي از تارا پيرزاده هنرمند ده ساله نوازنده «تار» دعوت كرد تا برای آغاز مراسم قطعه ای بنوازد.
پس از اجراي اين نوازنده 10 ساله كه با استقبال حاضران مواجه شد احسان عليخاني از حسن رياحي دعوت كرد تا گزارشي از عملكرد خود و همكارانش را در بیست و هشتمین جشنواره موسيقي فجر ارائه دهد.
حسن رياحي نيز پس از تشكر و خوشامدگويي به اهالي موسيقي گفت: زمستانهاي جواني من سرد و ساكت سپري شد اما زمستانهاي جواني شما گرمند و پرهياهو. زمستانهاي جواني من يكنواخت بودند و كم تحرك اما زمستانهاي جواني شما متنوعند و پر طپش . در زمستانهاي جواني من نه از جشنواره خبري بود و نه از همايش و جايزههاي رنگارنگ اما در زمستانهاي جواني شما فرصتي به نام جشنواره موسيقي فجر فراهم آمده تا من و شما بتوانيم در كنار يكديگر به ارزيابي نشسته و نخبگان برترين هنر بشري را شناسايي نموده و به شيفتگان و دلدادگان اين مجموعه معرفي نماييم. از طرف ديگر نيز به محاسبه و ارزيابي پيشرفتهايمان بنشينيم ، كاستيها را شناسايي كنيم ، تلاش ها را ارج نهيم ، فرصت ها را به يكديگر هديه كنيم ، استعدادهاي درخشان را تشويق نماييم و در نهايت و بدون وابستگي به سليقه و پسندي خاص، سرآمدهاي عرصه موسيقي كشور را در زمينه هاي گوناگون گزينش نموده و از ايشان صميمانه قدرداني كنيم.
وي ادامه داد: هيچ جشنواره اي در منظر برگزاركنندگانش ، هدف نيست بلكه وسيله اي است براي توزين و محك و اميد اينكه منتخبان اين دوره نيز مانند ادوار گذشته با ترازوي عدالت هيئت داوري كه از بين امين ترين موسيقيدانان برجسته ايران گزينش شدهاند، مواجه باشند و بتوانند از شايستگي هاي خود بهره مناسب را ببرند.
پس از اين بخش، عليخاني از سيدمحمد ميرزماني، حسن رياحي و داوود گنجه اي دعوت كرد تا به روي سن بيايند و جوايز تقدير شدگان در بخشهاي«آهنگسازي شاخه بيداري اسلامي»، «آهنگسازي شاخه كلاسيك ايراني»، «آهنگسازي شاخه كلاسيك ايراني» و «آهنگسازي شاخه پايانامه» را اهدا كنند.
هيئت داوران بخش آهنگسازي شاخه پايان نامه لوح تقدير خود را به بهرنگ خليلي براي پايان نامه اش با موضوع «موومان سمفونيك» از تهران و مهدي پناهي براي پايان نامه اش با موضوع «کاپریچیو برای ویولن و ارکستر» از تهران اهدا كردند.
در شاخه آهنگسازي با موضوع بيداري اسلامي عليرضا متوسلي آهنگساز قطعه«بيداري اسلامي» از تهران، صابر جعفري آهنگساز قطعه «بيداري» از تهران، ابراهيم زماني آهنگساز قطعه «وارثان صبح اميد» از تهران و رمضان عظيمي آهنگساز قطعه «بيداري اسلامي» از تهران مورد تقدير قرار گرفتند.
هيئت داوران در بخش كلاسيك غير ايراني از شروين عباسي از تهران به خاطر ساخت قطعه «كوئينتت براي فلوت» ، از جواد آبراهه از تبريز به خاطر ساخت قطعه اي با عنوان «كوارتت زهي (3 موومان)» و از امين رفيعي فر از اصفهان به خاطر ساخت قطعه «كوارتت زهي شماره 1» با اهداي جايزه تقدير كردند. همچنين در اين بخش هيئت داوران لوح تقدير خود را به مرتضي قرباني شيركوهي آهنگساز قطعه«بومي (كوئينتت)» از كرج ، امير ختايي آهنگساز «پوئم سمفوني شماره 1 » از مشهد و فراز خنافري آهنگساز قطعه «مرگي ديگر» از تهران اهدا كردند.
در بخش كلاسيك ايراني نيز هيات داوران از حميد مراديان آهنگساز قطعه «آلام دشت رقصان» از تهران، حسين خوش چهره آهنگساز قطعه «زاهد شهر» از تهران و علي اميدي آهنگساز تصنيف «نهان چون جان» از يزد با اهداي جايزه تقدير كردند.
پس از اهداء جوايز تقدير شدگان اين بخش، فيلم كوتاهي از مراحل شكل گيري بيست و هشتمين جشنواره بين المللي موسيقي فجر و اجراهاي برگزار شده براي حاضران به نمايش در آمد.
در بخش بعدي برنامه، «رنو گارسيا فونس» نوازنده اسپانيايي كنترباس به روي صحنه آمد تا ديگر اجراي شب پایانی جشنواره را براي حاضران به نمايش بگذارد. فونس در اين اجرا سه قطعه را براي حاضران نواخت كه يكي از اين قطعات در دستگاه ماهور اجرا شد و با ابراز احساسات برخي از دوستدارانش روبرو شد. «کاتالانkatalan» و«المنتری elementry» دو قطعه این بخش بودند.
پس از اين اجرا نيز عليخاني حكم دكتر حسن رياحي را به عنوان دبير دوره بعدي جشنواره موسيقي فجر خواند و از حميد شاه آبادي خواست تا روي سن بيايد و حكم دبير دوره بيست و نهم جشنواره را به او اهداء كند.
در ادامه برنامه نيز فيلم هاي كوتاهي از اميراشرف آريانپور، منصور نريمان و احمدعلي راغب به عنوان سه پیشکسوت در بخش تقدیر در جشنواره موسیقی فجر پخش شد و این اساتید مورد تقدیر وزیر قرار گرفتند.
پس از اين بخش وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ضمن تشكر و قدرداني از دست اندركاران جشنواره، براي آنها آروزي موفقيت كرد. سيدمحمد حسيني همچنين در ادامه سخنانش قطعه اي ادبي را به عنوان سخنراني براي اهالي موسيقي قرائت كرد.
پس از سخنان وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، گروه صنم به سرپرستي اميرعباس ستايشگر و به خوانندگي پوريا اخواص به روي صحنه آمد و قطعاتي از موسيقي ايراني را اجرا كردند.
سامان احتشامي و نوازندگانش نيز ديگر گروه اجرا كننده آئین پایانی جشنواره فجر بودند. احتشامي در اين برنامه يكي از قطعاتش را به زلزله زدگان آذربايجان تقديم كرد.
در ادامه برنامه نماهنگ جالبي به كارگرداني رامين يوسفي از درگذشتگان سال 1391 جامعه موسيقي به نمايش در آمد كه در ميان اين درگذشتگان افرادي چون زنده يادان همايون خرم، حسن كسايي، جلال ذوالفنون، غلامحسين سمندريان، سرور احمدي، حسين سمندري و بسياري ديگر ديده مي شدند. حاضران در سالن پس از پخش اين فيلم كوتاه براي لحظاتي، ايستادند و با تشويق هاي ممتد خود به آنها اداي احترام كردند.
در ادامه برنامه نيز حميد شاه آبادي، سيدمحمد ميرزماني، حسن رياحي و شاهين فرهت به روي سن آمدند و جوايز برگزيدگان بخش هاي« آواز جمعي»، «موسيقي كلاسيك ايراني» و «موسيقي كلاسيك غير ايراني» را اهداء كردند.
در اين بخش هيات داوران شاخه آواز جمعی، رتبه دوم اين بخش رابه طور مشترک به«گروه كر فرهنگسراي بهمن» به رهبري آرش فلاحي از تهران و «گروه كر مهر وطن» به رهبري مسعود نكويي از كرمان اعطا كردند.همچنين رتبه سوم اين بخش نيز مشتركا به«گروه كر ملل» به رهبري دونا قوامي تهراني از تهران و «گروه آوازي سونات» به رهبري محسن بافنده از ساري رسيد.اين در حالي است كه هيئت داوران بخش آواز جمعي، هیچ گروهی را حائز رتبه اول ندانستند.
در بخش كلاسيك ايراني گروه «سماع قزوين» به سرپرستي فريدون محمدبيگي از قزوين حائز كسب رتبه اول شد و تنديس زرين جشنواره موسيقي فجر را دريافت كرد. همچنين گروه «چنگ» به سرپرستي رامين صفايي از تهران رتبه دوم و گروه «نسيم» به سرپرستي نسيم احمديان از اصفهان رتبه سوم شاخه موسيقي كلاسيك ايراني را كسب كردند.
در بخش كلاسيك غير ايراني نيز هيئت داوران «کوارتت گیتار باران» به سرپرستي عميد عسكري از تهران را به عنوان رتبه اول ،«كوارتت زهي كادانس» به سرپرستي پويا بلوري از تهران را به عنوان رتبه دوم انتخاب كردند. اين درحالي است كه هیئت داوران شاخه گروه نوازی کلاسیک غیر ایرانی، هیچ گروهی را حائز رتبه سوم تشخیص نداد.
در پايان اين مراسم نيز حميد شاه آبادي براي لحظاتي پشت تريبون قرار گرفت و از زحمات علي ترابي دبير اجرايي بيست و هشتمين جشنواره بين المللي موسيقي فجر تقدير و تشكر كرد.