پیشنهاد تشکیل انجمن یا سندیکای هتل پنج ستاره
جامعه هتلداران چه می‌خواهند؟
پیشنهاد تشکیل انجمن یا سندیکای هتل پنج ستاره
مدیران گروه‌های هتلی و هتل‌های پنج ستاره تهران در نشستی با بانک گردشگری ضمن بررسی مشکلات صنعت گردشگری و انتقاد از بانک گردشگری به دلیل بهره بانکی اش و خواستار رفع موانع قانونی از جمله در حوزه مجوز برای برگزاری مراسم شدند و از دولتیان خواستند به آنها به عنوان حاجی بازاریان پولدار نگاه نکنند.
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۰۹
 به گزارش هنرنیوز، در نشست هم‌اندیشی مدیران گروه‌های هتلی و هتل‌های پنج ستاره تهران که با هدف بررسی مشکلات صنعت هتل‌داری و چگونگی ارائه تسهیلات از سوی بانک گردشگری برگزار شد، کِشانی، مدیرعامل گروه هتل‌های کوثر با اشاره به جایگاه مهم صنعت هتلداری در دنیا بیان کرد: هتل‌ها در بیشتر کشورها رکن اساسی به شمار می‌آیند و نقش اثرگذاری دارند، آنها حتی روسای جمهور را بازخواست می‌کنند، درحالی که در کشور ما سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان متولی این صنعت بدون دریافت نظر هتلداران درباره ما تصمیم می‌گیرد و یا اظهار نظر می‌کند.
وی افزود: جامعه هتلداران باید قوی باشد و با سماجت روی خواسته‌های خود بایستد. این‌طور نباشد که هر شخصی درباره این صنعت مهم و اساسی قضاوت کند و سیاست‌هایی که تاکنون درست نبوده را اجرا کند. 

کشانی گفت: باید هتل را مثل یک نیروگاه و یا سد بدانند. درحالی که نگاهشان به ما به عنوان حاجی بازاری گران فروش است. در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درباره هتلداران اینطور فکر می‌کنند که ما دست‌مان را داخل جیب‌مان کرده‌ایم و منتظریم عید شود و مردم بیایند و آن‌ها را بدوشیم. آن‌ها از سختی‌های ما خبر ندارند و نمی‌دانند چطور کارکنان و هتل‌هایمان را اداره می‌کنیم.

وی افزود: خوب است که فستیوال ها و جشنواره هایی را در ایام کم مسافر تعریف کنیم.

براتی، از گروه هتل‌های پارسیان‌ نیز در ادامه‌ی این نشست با بیان این‌که هتلداران برای خودشان تصمیم گیرنده نیستند، گفت: در سال‌های اخیر نگاهی که به صنعت هتلداری وجود داشته مخرب بوده است. تعریف هتل به معنای واقعی درک نشده و همیشه فکر کرده‌اند صنعت هتلداری و گردشگری در مقابل یک‌سری فرهنگ‌های داخلی قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: اگر کشورهایی را که بودجه اصلی‌شان از گردشگری تامین می‌شود بررسی کنید‌، متوجه می‌شوید تمام مسؤولان آن کشورها در کنار صنعت هتلداری هستند؛ اما در کشور ما همه در مقابل این صنعت قرار گرفته‌اند. مثلا در اصفهان ۱۶ ماه خون دل خورده‌اند تا مجوز ساخت یک هتل را بگیرند و تازه می‌خواهند پس از این همه مدت ساخت هتل را شروع کنند.

او با نگاهی به وضعیت هتل‌های پارسیان متعلق به بنیاد مستضعفان بیان کرد: ما هتل‌های بزرگی را در ایران در اختیار داریم، اما تمام سازمان‌ها و نهادها دنبال سهم خود از ما هستند. ما نمی‌گوییم سهم‌شان را از ما نگیرند، اما دست‌کم درصد کمی را بگیرند‌ تا این صنعت جا بیافتد. لازم است با توجه به رویکردی که دنیا نسبت به گردشگری ایران پیدا کرده، دولت و همه دستگاه‌ها در کنار صنعت گردشگری قرار بگیرند و از آن حمایت کنند.

براتی در ادامه با اشاره به موانعی که برخی از نهادها برای برگزاری رویدادها ایجاد می‌کنند، گفت: خیلی خوب است که فستیوال‌ها و یا رخدادهایی را برای زمان کم سفر تعریف کنیم؛ اما آیا دولت با این موضوع موافقت می‌کند؟ مثلا ما می‌خواهیم برای لحظه تحویل سال نو جشن برگزار کنیم؛ اما از حالا با اداره اماکن و وزارت ارشاد درگیریم؛ همه مانع هستند، در صورتی که آن‌ها باید حمایت کنند. چطور با این شرایط می‌توان فستیوال تعریف کرد.
 
او یادآور شد که بانک گردشگری باید در خدمت صنعت گردشگری باشد و مسیر و سرنوشت بانک‌های کشاورزی‌، رفاه و یا صنعت را طی نکند.

وی اضافه کرد: بهره‌ی ۲۲ درصدی که این بانک از آن سخن می‌گوید خدمت جدیدی برای هتلداران نیست که با آن برای هتل‌سازی تشویق شود. ما در این بانک حساب هم باز می‌کنیم؛ اما انتظار داریم تسهیلات را با بهره پایین در اختیار بگذارند نه ۲۲ درصد.

شهابی، مدیر بازریابی و فروش هتل آزادی نیز خاطر نشان کرد: اکنون برای دعوت از تعداد زیادی از میهمانان باید از بسیاری از موانع عبور کرد و برای برگزاری مراسم ها با مراجع مختلف هماهنگی انجام داد. مشکل با قدرت‌دهی به اتحادیه هتلداران حل می شود.

توفیقی، مدیر هتل همای تهران نیز در این برنامه، پیشنهاد تشکیل انجمن یا سندیکای هتل پنج ستاره را داد.

در ادامه این برنامه، قدیری، از هتلداران پنج ستاره اسپیناس تهران بیان کرد: خوب است که ببینیم منافع مشترک ما کجا است. در ایام پرمسافر یعنی ۲۵ فروردین تا خرداد و شهریور تا ماه مهر انبوهی از مسافر داریم که حتی با کمبود جا مواجه می‌شویم و تلاش می‌شود با توجه به بضاعتی که داریم سرویس قابل قبولی به گردشگران ارائه دهیم. اکنون اتفاقی در حال جوشش است و ما با مردم دنیا در تعامل هستیم و قرار است که در سال های آینده گردشگر زیادی به ایران بیاید.

وی گفت: برخی از آژانس‌داران ما را محکوم به گران فروشی می کنند و درباره گرفتن هزینه ارزی از گردشگران خارجی به ما حمله می شود.

این هتلدار پنج ستاره اسپیناس ادامه داد: یکی از دلایلی که هتل پنج ستاره در ایران ساخته نمی شود بخاطر قیمت بالای سرویس است.

قدیری افزود: باید اگر قیمتی از سوی اتحادیه به ما ابلاغ می شود به خصوص قیمت های ارزی محکم روی آن بایستیم.

وی درباره استانداردسازی هتل ها نیز گفت: افرادی می خواهند هتل های ایران را استاندارد کنند که خودشان هنوز به استانداردهای لازم نرسیده اند. استانداردسازی در هتل های پنج ستاره انجام نمی شود مگر اینکه اول نیروی انسانی هتل‌ها استاندارد شود.

در ادامه حسام‌الدین امیری، از گروه هتل‌های اسپیناس، هم توضیح داد: اگر بانک گردشگری می‌خواهد مالک هتل شود، حتما با این رقم‌ها و بهره‌ها می‌شود.

وی در عین حال بیان کرد: اگر در این نشست ایراد و نقدی به بانک گردشگری می‌شود برای آن است که این بانک را جزو خانواده گردشگری می‌دانیم و نمی‌خواهیم راه بانک‌های دیگر را برود و سرانجام کار، مالکیت مجموعه‌های بزرگ را در اختیار بگیرد.

او همچنین گفت: قراردادهای بانک‌ها همه یک طرفه است، مثل قرارداد ترکمنچای. بانک باید در سود و زیان بنگاههای اقتصادی شریک باشد همانطور که دین و آیین ما می‌گوید؛ ولی در جامعه ما بانک‌داری نزول‌خواری به سبک حرفه‌ای است.

این هتلدار ادامه داد: چقدر چای‌، نسکافه و چلوکباب بفروشیم تا این سود و زیان را با این نرخ بالای بهره بانک‌ها پس دهیم؟ بانک اگر نمی‌تواند در این حوزه وارد شود دنبال منابع ارزان باشد.

او همچنین به اظهارات "جک استراو" - وزیر پیشین امور خارجه انگلیس - در سفرش به ایران اشاره کرد و گفت: کل سفر او در ایران خلاصه شد به اقامت در هتل ما و دیدارهای رسمی که داشت. جای دیگری را در ایران ندید، اما وقتی برگشت در مصاحبه‌هایش گفت قبلا فکر می‌کرده تهران مثل کابل باشد، در حالی که بعد از اقامت در این هتل تهران را با مادرید و بارسلون مقایسه کرد. درنظر بگیرید که او وقتی در ایران بود فقط در هتل اقامت داشت. وقتی یک هتل اینقدر می‌تواند در تصویر و افکار جهانی اثرگذار باشد و به مثبت شدن چهره یک کشور کمک کند، پس باید از صنعت هتلداری و گردشگری‌اش هم حمایت شود.


شیروانی، بازرس جامعه هتلداران و مدیر گروه هتل های پنج ستاره باباطاهر هم بیان کرد: سرمایه گذار و سرمایه برای ساخت هتل وجود دارد، اما اگر استقبال نمی شود به این دلیل است که خیلی از ارگان هایی که باید استانداردسازی کنند به واقعیت کاری که انجام می دهند واقف نیستند. اگر سرمایه‌گذار کاری انجام می دهد در حقیقت سرمایه اش را دور ریخته چون سازمان هیچ‌وقت مکان سنجی مناسبی برای سرمایه گذاری در هتل ها انجام نداده است.

مدیر گروه هتل های پنج ستاره باباطاهر افزود: فاصله هتل هایی که ساخته می شود بسیار کم است و سرمایه گذار باید بتواند پاسخ سرمایه‌ای که گذاشته را بگیرد. انتظار ما این است که حد فاصل بین هتل هایی که قرار است با سرمایه سنگین ساخته شود، قانونی باشد و میراث یا هر سازمان دیگری که بنا است در این حوزه وارد شود و مجوز دهد، حامی سرمایه‌گذار باشد، ولی ما اکنون حتی دغدغه تبلیغ برای هتل ها داریم. چند درصد از تهرانی ها می دانند فاصله همدان تا تهران چقدر است و چه امکاناتی دارد اکنون درصد اشغال هتل‌ها در همدان ۳۳ درصد است و باعث می شود سرمایه‌گذاری در این بخش شامل ضرر شود.

وی گفت: باید قوانین متمرکزی برای صنعت هتلداری ایجاد شود و همه آن قانون را رعایت کنند، نباید شاهد برخوردهای سلیقه‌ای در شهرهای مختلف باشیم، مثل این‌که در شهری مثل همدان برای جمع کردن زباله‌های یک هتل ۵۵ میلیون تومان عوارض تعیین کرده‌اند و در شهر دیگری برای همین کار دو میلیون تومان.

شیروانی سپس پیشنهاد داد: نیروهای خارجی برای آموزش در صنعت هتلداری به ایران وارد شوند تا مشکل ضعف آموزشی نیروهای انسانی برطرف شود.

وی پس از شنیدن سخنان گروه کارشناسی بانک گردشگری گفت: می‌گویند دولت یارانه می‌دهد البته که ما آن را ندیدیم. مبلغی که گفته می‌شود از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گرفته شده بین ۲.۵ تا ۴ درصد است آن هم به چه شکلی می‌دهند!

او ادامه داد: این توقع از بانک گردشگری می‌رود که با دولت تعامل کند یارانه را بگیرد و در اختیار سرمایه‌گذار قرار دهد. ما نمی‌خواهیم بانک ضرر کند‌.

شیروانی همچنین درباره طراحی کارت‌های اعتباری برای گردشگران، گفت: باید این موضوع را در نظر گرفت که گردشگر هیچ‌وقت چنین کارت‌هایی را از هتل نمی‌گیرد، از صرافی می‌گیرد، چرا که صرافی‌ها با محاسبه ارز آزاد پول بیشتری می‌دهند. بنابراین باید گفت این کار شدنی نیست.
کد خبر: 79955
Share/Save/Bookmark