میرمحمدصادق خبر داد:
آغاز ساخت فیلمی مستند درباره پروین اعتصامی
تاريخ : چهارشنبه ۷ مهر ۱۳۸۹ ساعت ۱۶:۰۱
ساخت مستندی تلویزیونی درباره زندگی پروین اعتصامی به سفارش خانه کتاب آغاز شد و قرار است در چهارمین دوره جایزهای که هر دو سال یک بار به نام این شاعر معاصر کشورمان برگزار میشود، به نمایش درآید.
به گزارش هنر نیوز ،سیدسعید میرمحمدصادق تهیهکننده برنامههای تلویزیونی در گفتگو با مهر، با اعلام این خبر گفت: طی روزهای آینده کار ظبط و تصویربرداری یک مستند تلویزیونی را درباره پروین اعتصامی به سفارش موسسه خانه کتاب آغاز میکنیم.
وی افزود: در این فیلم مستند به زندگی این شاعر معاصر کشورمان از تولد تا وفات پرداخته شده و همه مقاطع زندگی او از جمله دورهای که به عنوان معاون کتابخانه دانشسرای عالی فعالیت میکرده و لوح سپاس هم دریافت کرده است، مورد توجه قرار میگیرد.
میرمحمدصادق که کار تهیهکنندگی این مستند تلویزیونی را بر عهده دارد، گفت: محبوبه قاسمخانی نویسنده و علی ستاری هم کارگردان این مستند است. علی پورشکوری هم کار افکت انیمیشن (پویانمایی) آن را بر عهده دارد.
وی از نمایش این فیلم مستند در چهارمین دوره جایزه پروین اعتصامی خبر داد که همزمان با سالروز این شاعر در 25 اسفند برگزار میشود.
رخشنده اعتصامی مشهور به پروین اعتصامی در تبریز به دنیا آمد و تنها دختر از خانوادهای بود که چهار پسر داشت. اعتصامالملک پدر پروین از نویسندگان و مبارزان دوران مشروطه بود که در سال 1291به همراه خانوادهاش از رشت به تهران آمد و در همین اوان بود که تنها دخترش با مشروطهخواهان و چهرههای فرهنگی آن روز آشنا شد و ادبیات را در کنار پدر و استادانی چون دهخدا و ملک الشعرای بهار آموخت.
پروین در 19 تیر ماه 1313 با پسر عموی خود که از افسران شهربانی کرمانشاه بود، ازدواج کرد و چهار ماه پس از ازدواج به این شهر رفت اما پس از دو ماه و نیم اقامت در خانه شوهرش از او طلاق گرفت.
دیوان پروین اعتصامی شامل 248 قطعه شعر است که از آن میان 65 قطعه به صورت مناظره است. در اشعار او مضامین اجتماعی با دید انتقادی به تصویر کشیده شده است. یکی از آثار او که هم اکنون در کتاب فارسی هم گنجانده شده است، شعر معروف "بلبل و مور" است.
پروین اعتصامی عاقبت در تاریخ 15 فروردین 1320 و زمانی که تنها 35 سال از عمرش گذشته بود، بر اثر ابتلا به بیماری حصبه در تهران درگذشت و در حرم فاطمه معصومه (س) در قم در مقبره خانوادگی به خاک سپرده شد.
مستند تلویزیونی جلال آلاحمد را هم میرمحمدصادق و همکارانش تهیه کرده بودند که سال گذشته و در مراسم دومین دوره جایزهای ملی که به نام این نویسنده نامگذاری شده، به نمایش درآمد.