بررسی آثار عربشاهی توسط دارش و اسماعیل‌پور
بررسی آثار عربشاهی توسط دارش و اسماعیل‌پور
نشست نقد و تحلیل آثار «مسعود عربشاهی» برگزار شد و در آن، بهروز دارش و ابوالقاسم اسماعیل‌پور به بررسی این آثار پرداختند.
 
تاريخ : سه شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۵۸
به گزارش هنرنیوز؛ بهروز دارش - مجسمه‌ساز - در ابتدای این نشست که در گالری «شهریور» برگزار شد با واکاوی مکتب سقاخانه، به دفاع از این مکتب به‌عنوان جنبشی هنری پرداخت و گفت: مکتب سقاخانه در وهله نخست، شناسنامه‌ای ایرانی دارد و مهم‌تر از آن، حاصل تلاش‌های شبانه‌روزی و پایمردی جمعی هنرمندان این عرصه محسوب می‌شود.

او جذابیت آثار هنری این مکتب را برای مخاطب ایرانی در استفاده از عناصری دانست که به چشم‌ آشناست و در فرهنگ جاری در زندگی ریشه دارد.

وی ناشناخته‌ بودن و رمزآلود بودن عناصر را دلیل جذب مخاطب غیرایرانی ارزیابی و اظهار کرد: مسعود عربشاهی این مرزها را درنوردیده و با استفاده از عناصر تجریدی در آثارش به‌خوبی و به‌درستی، جهانی‌ بودن را تجربه کرده است.

دارش عامل مهم و مؤثر در مکتب سقاخانه را استفاده از موتیف‌ها و عناصری دانست که اولا در فرهنگ غیرایرانی فقط به‌عنوان یک فرم خالی از معنا دیده می‌شود و دوم این‌که اگر این موتیف‌ها و عناصر از کار برداشته شوند، چیزی روی اثر و تابلو باقی نمی‌ماند.

وی افزود: استاد عربشاهی با استفاده از عنصری مانند مربع یا دایره که در هر فرهنگ و جغرافیایی مفهوم یکسانی دارد، می‌تواند با مخاطب و بیننده با هر ملیتی ارتباط برقرار کند و فراتر از آن، گفت‌وگو کند.

دکتر ابوالقاسم اسماعیل‌پور - اسطوره‌شناس و استاد دانشگاه - هم با معرفی اسطوره و جایگاه آن در حیات فرهنگی یک ملت، آثار عربشاهی را مملو از عناصر اسطوره‌ای دانست و بیان کرد: بین اسطوره‌پردازی و اسطوره‌آفرینی تفاوت وجود دارد. بر این مبنا، استاد عربشاهی اسطوره‌آفرین است.

این اسطوره‌شناس ادامه داد: هر تابلوی استاد عربشاهی، اسطوره است و اسطوره در آن جریان دارد. دلیل این اتفاق، تلاشی است که عربشاهی در راستای آموختن و تجربه هنری داشته است.

وی افزود: مسعود عربشاهی تا آنجا که در توان داشته، شاخه‌های مختلف تجسمی از جمله کاشی‌کاری، حجم‌سازی، پیکره‌سازی و شیوه‌های مختلف نقاشی از جمله کلاسیک و رئالیسم و تکنیک‌های متنوع اجرا را از دوره باستان تا دوره مدرن و حتی معماری را تجربه کرده و این تجربه عظیم سبب شده که اسطوره، جزیی از ذات هنری او شود. حالا که مثلا رنگ طلایی در آثار او دیده می‌شود، می‌توان رد این رنگ مجلل را تا اسطوره‌ها و نقاشی‌های مانی و دوره مانویان دنبال کرد. این رد طلایی، بازآفرینی و تقلید نیست، بلکه زایش و خلقی دوباره است که حاصل تجربه‌ی مسیر گذشتگان است.

ایسنا نوشت:در ادامه این نشست، دارش و اسماعیل‌پور به پرسش‌های حاضران پاسخ گفتند. در این نشست، برخی اساتید برجسته هنری، دانشجویان و علاقه‌مندان نیز حضور داشتند.

نمایشگاه نقاشی‌های مسعود عربشاهی تا هفتم اسفندماه ١٣٩٤ در گالری شهریور برپاست.
کد خبر: 89099
Share/Save/Bookmark