به گزارش هنرنیوز ،
آنجلا لانو کارشناس امور خارورمیانه و فلسطین در ایتالیا و مدیر مسوول یک خبرگزاری است که اخبار فلسطین را به زبان ایتالیایی در اختیار مردم میگذارند. با او درباره ایران ، مردم ایران و گردشگری به گفت و گو نشستیم.
به کدام قسمت ایران سفر کردید؟
دفعههای قبلی به اصفهان سفر داشتم.
نظرتان در مورد ایران و اصفهان چیست ؟
به نظر میرسد ایران کشور بسیار زیبایی است. در سفرهای قبلیام به ایران اصفهان و تهران را دیدم و خیلی دوست دارم در سفرهای بعدی شیراز و پرسپولیس را ببینیم و بازدیدی از سایتهای تاریخی و باستان شناسی داشته باشم.
چند بار به ایران سفر کردید؟
چهارمین بار است.
نخستین بار که به ایران آمدید چه تصویری از ایران داشتید و حالا بعد از چند سفر چه تصویری دارید؟
من تصویر قبلی نداشتم چون به هر حال تحصیلاتم درباره علوم شرقی و خاورمیانه است بنابراین نسبت به تمدن چند هزار ساله ایران آگاهی داشتم و بنابراین تصویر منفی از ایران در ذهنم نبود.
ایران و روم هر دو جزو تمدنهای برتر دوران باستان هستند . با توجه به بازدیدی که از اماکن تاریخی اصفهان و تهران داشتید در یک قیاس وضعیت میراث فرهنگی ایران را مقایسه با ایتالیا چگونه دیدید؟
در احساس میکنم مردم ایران نسبت به گذشتهشان احترام ویژهای قایل هستند، البته تکرار میکنم من فقط این دو شهر را دیدم اما آنچه دیدم به نظرم خوب نگهداری شده و به آن اهمیت داده میشود تا این تمدن چند هزار ساله حفظ شود.
درایتالیا هم همین طور است اما در یک جایی مثل سیسیل که من خیلی دوست دارم. این همه ملتها و تمدنها از اعراب و یونانیها از این جزیره گذشتهاند اما اگر من الان بخواهم آثاری از اینها را پیدا کنم باید بگردم و بگردم و چون دردسترس من نیست نمیتوانم احساس کنم خوب نگهداری شدهاند. احساس میکنم در آن نقطه حساس تاریخی ایتالیا آثارش به خوبی حفظ نشده است.
به نظر کیف همراهتان از صنایع دستی است.حالا نمیدانم برای کشور ماست یا جای دیگر؟ در سفر به اصفهان صنایع دستی ایران را چگونه دیدید؟
این کیف را در استانبول خریدم. من صنایع دستی ایران را خیلی زیبایی میدانم. وقتی به اصفهان رفتم و هربار که به ایران آمدم آثاری خریداری کرده و به ایتالیا بردم. همه آنها را در خانه به یادگاری دارم. مثلاً در سالن نهارخوریام در تورینو قالیچههای کوچکی دارم که به دیوار نصب کردم یا مثلا سینیهای مسی کار شدهای که به دیوار زدم. بنابراین یک ایران کوچک در خانه دارم.
از غذاهای ایرانی غذای خاصی هست که دوست داشته باشید . اصلاً غذاهای ایرانی به ذائقه شما سازگار است؟
(با خنده) متاسفانه بله خوشم میآید و خوشمزه هستند. هربار میآیم ایران نگرانم که چاق میشوم.غذاهای خاصی نیست که بگوییم بهتر است، همه غذاهای ایرانی که من خوردم خوشمزه هستند. خیلی دوست دارم غنایی که در غذای ایرانی وجود دارد گوشت، ماهی، شیرینیجات، سسها، ترشیجات غذای ایرانی تنوع و مزه دارد و این احتمالاً به سلیقه، فرهنگ و غنایی تاریخی یک کشور باز میگردد.
به نظر شما چه تصویری از ایران در دنیا غرب وجود دارد؟ وقتی وارد کشور ما میشوید کدام مشخصه فرهنگی ما بیشتر نمود پیدا میکند؟ پروپاگاندا(تبلیغات سیاسی) و تبلیغات منفی در دنیا در رابطه با ایران وجود دارد.
از نظر جاذبه، رسانه و کسی نیست که پا به کشور شما بگذارد و نظرش در مورد شما به طرز عجیبی تغییر نکند. در آن هنگام دیگرنمیتواند آنچه در رسانهها میبینید و میخواند را باور کند. و این خیلی مخالف آن چیزی است که در رسانهها در رابطه با ایران وجود دارد.
نظرتان درباره زنان ایرانی چیست؟
احساس میکنم زنان ایرانی خیلی تکامل یافته و پیشرفته هستند و چنین رویدادی (انقلاب ) اگر در کشور عربی دیگری رخ داده بود ما کمتر زنی را در این محافل میدیدیم و اگر هم می دیدیم کاملاً پوشیده و جزو مشتریان بودند نه کسانی که دردنیای بیرونی کار میکنند.
زنان ایرانی خیلی در صحنه اجتماعی حاضرند و اهل کار و داشتن سمت هستند. درایتالیا یکی ازپیش داوریهای که وجود دارد فکر میکنند زن ایرانی تحت ظلم و ستم و محدود است و همه پوشششها از نظر آنها برقعه هست و فکر میکنند همه زنان ایرانی هم مثل زنان افغانی برقعه میزنند و در خانه هستند. درحالی که من در اینجا میبینم زنان از لحاظ پوشش در ایران به جز داشتن پوشش رسمی محدودیتی ندارند بلکه درعرصههای مختلف با پوشش رسمی کشورشان به خوبی و قدرتمند حاضر میشوند و حضورشان در زندگی اجتماعی قابل تحسین است.
تاکید میکنم زنان لبنان هم مثل زنان ایرانی آزادند و درعرصههای مختلف فعالیت دارند.اما کشورهایی مثل مصر و آفریقایی شمالی و دیگر کشورهایی خاورمیانه زنانشان خیلی محدودترند. ضمن آنکه من همیشه به دوستان عربم میگویم که باید از ایرانیان از لحاظ حضور زنان درعرصه اجتماعی الگو بگیرید.
ایتالیاییها و یا غربیها ممکن است از لحاظ پوشش آزاد باشند،اما وقتی میخواهند وارد عرصههای بالاتر خصوصا سیاسی شوند واقعا شانسهای خیلی کمی دارند، مگر آن که زنان زیبارویی باشند که برلوسکونی آنها را به همکاری دعوت کند. آنقدر به زنان میدان نمیدهند که درسمتهایی بالاتر راه پیدا کنند.
در کشور مصر هم در قشر متوسطه به بالا زنان تحصیل کرده فعال در سطح اجتماع وجود دارند.اما به طور کلی این تفکر هم وجود ندارد که زنی باید بیرون از خانه فعالیت کند.
آیا به نظر شما به عنوان کارشناس مسایل خاورمیانه گردشگری میتواند پیام آور صلح و پلی برای ارتباط ملتها باشد؟
بله دقیقاً اعتقاد دارم گردشگری راه خیلی خوبی است. چرا که نظر گردشگران برمیگردد نسبت به آنچه در تلویزیون و رسانه میخوانند و میشوند. مثلاً در جنوب ایتالیا مثل لاتزیو ایرانیان در معرفی فرهنگشان خیلی فعالند.
مردمی که فرهیختهترو تحصیل کردهتر هستند این آدمها تعصبات و پیش داوریهایشان را در مورد ایران تعدیل میکنند اما مردمی که صرفاً به رسانه اکتفا میکنند متاسفانه تصویر مثبت و درستی از ایران ندارند.
درسفر به اصفهان از کجا بیشتر خوشتان آمد و دوست دارید به کدام شهرهای دیگر ایران سفر کنید؟
میدان نقش جهان با آن کاروانسراها و مساجد برایم بسیار جالب بود. همه شهرهای ایران را دوست دارم. علاقمند به بازدیدشان هستم اما به طور خاص علاقهمندم از شیراز و تخت جمشید بازدید کنم.
بهترین و بدترین خصلت ایرانی چیست؟
جنبه مثبت ایرانیان این است که خیلی خونگرمند و صمیمیت و صفا دارند. با آدمها ارتباط برقرار میکنند و گشاده رو و خوش مشربند حتی یک آدم مذهبی آنها هم باز با شما تعامل برقرار و خوب برخورد میکند اما در کشورهای عربی زمانی که این پیش داوری وجود دارد که من غربیام بنابراین متعلق به یک کشور استعمارگرم نحوه برخوردشان فرق میکند.
چرا ؟
چون از نظر آنها من همان استعمارگرم! اما ایرانیان این طور نیستند و در هر حال گشاده رو و خوش برخوردند. اما وجه منفی این که وقتی میگوید حالا هیچ وقت حالا نیست. همیشه تاخیر دارید این ویژگی است که در همه کشورهای خاورمیانه و مدیترانهای وجود دارد حتی در جنوای ایتالیا هم این مشکل وجود دارد که هرگز وقتشان واقعی نیست و همیشه با تاخیر است.
البته من در کشور برزیل هم زندگی کردهام حالا وضعیت منطقه شما خوب است، در برزیل وقتی با تلفن زنگ میزنی که تکنسین برق برای تعمیرات بیاید، میگوید من ساعت ۴ میآیم اما نمیگوید برای چه روزی ممکن است.هر روزی امکان آمدنش وجود دارد!(با خنده فراوان )
مریم اطیابی