به گزارش هنرنیوز؛ احمدعلي راغب كه در جشنواره امسال مورد تقدير قرار خواهد گرفت در گفتگو با ستاد خبري بيست و هشتمين جشنواره بين المللي موسيقي فجر گفت: ۳۵ ساله بودم كه انقلاب شد و قبل از آن نيز فعاليت هاي گلهايي داشتم؛ منتهي بعد از انقلاب موسيقي آئيني را وارد موسيقي كردم. تحقيقات در زمينه موسيقي آئيني انجام داده بودم و به آگاهي در اين زمينه رسيده بودم و به همين واسطه بيش از ۱۳۰۰ قطعه ساخته ام كه در آنها يك ميزان موسيقي غربي نخواهيد يافت.
اين آهنگساز درباره كاركرد جشنواره موسيقي فجر تصريح كرد: جشنواره موسيقي فجر جشنواره اي است كه موسيقي كشورمان را بر مبناي فرهنگي- هنري- تاريخي و اعتقادي مخصوصا از دوره اسلام به بعد مورد ارزيابي قرار مي دهد. ارزش اين جشنواره در كاربردي و رابردي بودن آن است چرا كه نيم نگاهي براي تعريف خط مشي ها نيز دارد.
احمدعلي راغب گفت: سبك هاي مختلف موسيقي ايراني، كلاسيك، محلي ، اركسترال و ساير ژانرهاي موسيقايي در اين جشنواره مورد ارزيابي قرار مي گيرد و كارنامه اي را ارائه مي دهد كه مي تواند راهگشا باشد و مسير آينده را نيز تا حدودي مشخص كند.
آهنگساز آثاري چون «بانگ آزادي» در ادامه افزود: همچنين جشنواره موسيقي فجر در زمينه سازهاي اصيل بومي، محلي و منطقه اي نگاهي خاص دارد و در كنار آنها مقام ها و موسيقي هاي مختلف را به جامعه مي شناساند. از اين ارزيابي ها فرمول خاصي به وجود مي آيد كه چشم انداز آينده را ترسيم مي كند و مي توان بر مبناي آن سياستگذاري كرد.
وي تاكيد كرد: ما به جهت اينكه داراي پيشينه تاريخي كهن هستيم، در زمينه كاركرد موسيقي به خصوص از انقلاب ۵۷ به بعد بر اساس اعتقادات مذهبي به موسيقي نگاه كرده ايم و از آن به عنوان ابزاري براي رسيدن به اهدافي كه داشته ايم ،استفاده كرده ايم.
راغب گفت: از آنجا كه ايراني هستيم و اعتقادات شديد مذهبي داريم در زمينه موسيقي نيز مي بايست به نوعي آموزش ها را مد نظر قرار دهيم كه جوان ها فرهنگ اصيل خودشان را فراموش نكنند. در واقع انتظار مي رود آموزش ها به گونه اي باشد كه ما را به فرهنگ خودمان معتقدتر كند و از يك هنرمند، هنرمندي آگاه بسازد.
اين آهنگساز ادامه داد: در واقع بايد شرايطي به وجود بيايد كه جوانان به سمت موسيقي ايراني بيشتر گرايش پيدا كنند؛ البته ما موسيقي غربي را رد نمي كنيم، غربي ها نيز به موسيقي ما علاقه نشان مي دهند منتهي بايد فرهنگ كشورمان در ميان جوان هايمان بيشتر شناخته، درك و گسترش داده شود.
آیین پایانی بیست و هشتمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر، اول اسفند از ۳ پیشکسوت موسیقی ایران همچون احمد علی راغب، امیر اشرف آریان پور و منصور نریمان در تالار وحدت تقدیر مي كند.