مراسم افتتاحیه چهارمین جشنواره فیلم عمار ۱۳ دی ماه ساعت ۱۸ با حضور نادر طالب زاده دبیر جشنواره، حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی کشور، وحید جلیلی مسئول شورای سیاست گذاری جشنواره، حبیب ایلبیگی مدیرعامل انجمن سینمای جوان، محمد تقی فهیم منتقد سینما، سید نظام الدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس، محمدرضا عباسیان، شفیع آقامحمدیان، سلیم غفوری، احمد شاکری، اصغر آبخضر، سیمون سیمونیان، محمد ساسان، عباس صانعی، حامد بامروت نژاد، سهیل سلیمی، سید ناصر هاشمزاده، محمدرضا شفا و جمع دیگری از فعالان هنری و فرهنگی کشور به همراه مخاطبان مردمی این جشنواره و همچنین اکران کننده ها و فیلمسازان و خانواده های شهدا در سینما فلسطین برگزار شد.
این مراسم از همان ابتدا با حضور گسترده خانواده های شهدا و مخاطبان و اکران کننده ها و فیلمسازان جشنواره عمار همراه بود.
در این برنامه حجتالله ایوبی در سخنانی از قول مقام مقام معظم رهبری سینما را هنری برای تکلم با مردم توصیف کرد.
وی راه آشتی مردم با سینما را سخن گفتن سینما به زبان مردم دانست.
ایوبی همچنین جشنوارهی «عمار» را محفلی برای گفتوگوی فعالان انقلابی و سینمای ایران را فرزند انقلاب اسلامی برشمرد.
بنا بر این گزارش، در ابتدای برنامه کلیپی حول محور شرکتکنندگان در دورههای سابق جشنواره، ملاقات کارگردانان و فیلمسازان با مقام معظم رهبری پخش شد.
بعد از پخش کلیپ محسن صفایی، اجرای برنامه را با دعوت از نادر طالبزاده برای ارائه گزارشی در خصوص برنامههای این دوره از جشنواره آغاز کرد.
نادر طالبزاده در سخنانی جشنواره عمار را جایی برای الگوسازی و پایگاهی برای تربیت فیلمساز در خارج از دانشگاهها معرفی کرد.
این مستندساز با اشاره به اکرانهای متعدد مردمی، جشنوارهی عمار را بهانهای برای ترویج فرهنگ تماشای فیلم در بین تمامی اقشار جامعه تلقی کرد.
طالبزاده با اشاره به بخش بینالمللی عمار و حساسیت دشمنان جمهوری اسلامی نسبت به تبلیغات فرهنگی جمهوری اسلامی، بر اهمیت عمار در ترویج پیامهای انقلاب اسلامی تأکید کرد.
نادر طالب زاده با ابراز امیدواری نسبت به تربیت فیلمساز در موسسات فرهنگی مثل «اوج»، «سفیر» و ... سخنانش را به پایان برد.
در ادامه فیلم سینمای « ۹۹ درصدی» تورج کلانتری به روی پرده رفت، این فیلم مستند به داستان روستای معزآباد فارس در خصوص تهیه ویدئو پروژکتور برای اکران فیلمهای جشنواره عمار میپردازد.
با معرفی داوران بخش تیزر جشنوارهی فیلم مردمی عمار که سیدمحسن اسلامزاده، محمدرضا محمدی نجات، مجید کلهر بودند، در ادامه «حنانه» و «تیزر» فیلم نشانهها لوح تقدیر این بخش را دریافت کردند.
تندیس ویژه این بخش نیز به تیزر مستند «آخرین روزهای زمستان» رسید که ساختهی گوهری و پهلوانزاده است، جایزههای این بخش را خانواده معظم شهدا و محمدرضا محمدینجات به برگزیدگان اهداء کردند.
اعلام نتایج بخش مسابقه اعلام تبلیغی - قسمت پوستر:
آلمحسن، داودی و مازیار بیژنی برای اهدای جوایز روی سن حاضر شدند.
هیات داوران از میان نامزدهای برای پوستر، مستند «به پشت تابلو نگاه کن» و هادی محمدیان را برای پوستر پویانمایی «بینا و دینا» شایستهی دریافت لوح تقدیر دانستند.
جایزه ویژه هیاتداوران نیز در بخش پوستر به فیلم «عنکبوت» تعلق گرفت.
طبق اعلام مجری بنا به سنت جشنواره عمار که از چهرههای فرهنگی جبهه انقلاب تقدیر میشود، کلیپی دربارهی زندهیاد امیر حسین فردی پخش شد.
این کلیپ شامل مصاحبههایی دربارهی این نویسنده با دوستان و همکارانش بود که بیشتر حول شخصیت و سوابق او تمرکز داشت، در ادامه خانوادهی زندهیاد امیرحسین فردی برای دریافت لوح تقدیر جشنواره روی سن حاضر شدند.
مجری برنامه در ادامه از حامد زمانی خواننده برای اجرای زنده قطعه ترانه «مرگ بر آمریکا» دعوت کرد که اجرای این برنامه با قطع شدن سیستم صوتی سالن همراه شد و زمانی گفت که تا رفع شدن مشکل سیستم صوتی منتظر اجرای قطعهی «ترانههای روی میز» بمانند.
سپس با حضور ایوبی و سید ناصر هاشمزاده ، محسن پرویز، انسیه شاهحسینی به عنوان داوران بخش فیلمنامه جشنوارهی عمار، برگزیدگان این بخش معرفی شدند.
بعد از خوانده شدن بیانیه داوران ،جایزه دوم بخش فیلمنامه به اسماعیل رحیمزاده برای طرح فیلمنامه «شب منامه» و حسین اسماعیلی برای فیلمنامهی «آسمان نقطه سیاه ندارد» و فیلمنامه «سپیده دم» نوشتهی بیژن بیات اهداء شد. جایزه اول نیز به ابوموسی دل بندر به خاطر تجلیل از غیرت ملی تعلق گرفت.
پخش کلیبی از شبکه المنار (متعلق به حزبالله لبنان) برای حاضرین از دیگر بخشهای افتتاحیه بود. این کلیپ به کارگردانی محسن سوهانی و در زمستان ۹۲ ساخته شده بود.
برای تقدیر و پاسداشت از فعالیتهای رسانهای شبکه المنار در طول جنگ ۳۳ روزه و ۲۲ روزه از نادر طالبزاده و همچنین از خانواده سه تن از شهدای فتنه ۸۸ دعوت شد تا از نبیل حموده رئیس دفتر شبکه المنار در تهران تقدیر کنند.
نبیل حموده در سخنانی به زبان فارسی از مسئولین جشنواره عمار و به خصوص نادرطالبزاده و همکارانشان تشکر کرد.
مدیر شبکه المنار در تهران همچنین توضیحاتی درباره تولیدات این شبکه و دشواریهای برنامه سازان این شبکه در زیر حملات رژیم صهیونیستی در جنگ ۳۳ روزه ارائه کرد.
مجری برنامه آماری درباره شرکتکنندگان بخش بینالملل جشنواره عمار اعلام کرد که قریب به ۷۰۰ اثر بودند.
داوران بخش مسابقه نماهنگ یازرلو، آرزم و شهرستانی و همچنین خانواده شهید فلاح و عزیزیان برای اهدای جوایز دعوت کردند.
هیات داوران بخش نماهنگ برگزیدگان را به شرح زیر اعلام کرد:
محمد رضا خردمندان برای دو اثر «درنگ و پیشرفتها»، «مرگ بر آمریکا» محمد علی مهری، «این عمار»، محمد حسین علی بابایی لوح تقدیر این بخش را دریافت کردند.
جایزه ویژه هیات داوران نیز به محمدباقر مفیدیکیا برای اثر «ایستادهایم» تعلق گرفت.
مجری برنامه توضیحاتی درباره بخش مسابقه «فیلم ما» عنوان کرد که در این بخش فیلمسازان جوان در حوزههای محلی مشق فیلم میکنند.
داوران این بخش قاسمی، باطنی و حسین شمقدری بودند که در ادامه از خانوادهی شهید قشقایی و باقری برای اهدای جوایز روی سن دعوت شد.
برگزیدگان این بخش از مسابقه فردین آرش برای اثر «مسجد کلیسا نیست» مجتبی صدیقی برای «کاظم آقا دربست» و علی اخوان برای اثر «نفوذیها» جوایز خود را دریافت کردند.
اعلام جوایز بخش نقد و پژوهش سینمایی که از بخشهای جدید جشنواره است که داوران این بخش عبارتند از: محمد تقی فهیم، شهاب اسفندیاری و نعمتالله سعیدی.
همچنین از خانواده شهیدان خالقیپور برای اهدای جوایز دعوت شد.
هیات داواران در بخش نقد و مقالات سینمایی جوایز خود را به محمد امین نوروزی برای سمبولیسم فطری، آغازی برای فرم تصویری مطلوب اهدا کرد.
در بخش پژوهشهای سینمایی نیز جایزه هیاتداوران به رفیع الدین اسماعیلی برای اثر «بازنمایی الگوی شخصیتی مرد در سینما» اهدا شد.
حامد زمانی برای اجرای ترانه گزینههای روی میز روی سن حاضر شد،حاضرین با قسمت «گزینههای روی میزتون کجاست» همراه حامد زمانی شروع به خواندن ترانه کردند.
پس از اجرای حامد زمانی خانواده شهدا دسته گلهایی را به نشانه تقدیر به او اهدا کردند.
گفتنی است: مراسم افتتاحیه جشنوارهی فیلم مردمی عمار با پخش انیمیشن «پیام راشل کوری» به مدت ۱۷ دقیقه به پایان رسید.