به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای فردوس؛ بیست و هشتمین جلسه خانه فیلم فرهنگسرای فردوس با نقد و بررسی مجموعه تلویزیونی «دزد وپلیس» برگزار شد. در این جلسه با حضور شقايق دهقان ،هومن برق نورد،رضا کریمی (بازيگران)، مهراب قاسم خانی(نویسنده) و محمدرضا لطفی(منتقد و مجری) شامگاه گذشته در فرهنگسراي فردوس برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمدرضا لطفی در خصوص وظیفه رسانه ملی در سرگرم سازی مخاطبان گفت: یکی از وظایف اصلی تلویزیون سرگرم سازی مخاطب است که متاسفانه این مهم در بسیاری از موارد فراموش شده است.
لطفی همچنان افزود: می توان ازمجموعه تلویزیونی «دزد و پلیس» به عنوان یک مجموعه سرگرم کننده نام برد که ادعای خاصی ندارد و می خواهد تا برای تماشاگر قصه تعریف و در لابه لای این قصه نکات آموزشی را هم منتقل کند
سپس مهراب قاسم خانی نویسنده مجموعه تلویزیونی «دزد و پلیس» در مورد نگارش این مجموعه گفت: ایده اولیه این کار به دو سال پیش باز می گردد که طرحش در ذهن من جرقه زده شد و آن را با برادرم پیمان و محسن چگینی تهیه کننده درمیان گذاشتم و آنها از کار استقبال کردند . وي اظهار داشت: تكميل نگارش اين طرح به مدت يك سال به طول انجاميد و براي ايام نوروز و ماه رمضان در نظر گرفته شد اما به دلايلي به پخش در پائيز رسيد.
قاسم خاني ضمن اشاره به اينكه موضوع فراموشي سوژه تكراري است، خاطرنشان كرد: موضوع فراموشي داستان نو و بكري به شمار نمي آيد اما تعدد قصه در اين حوزه و اهميت نوع پرداخت و شخصيت پردازي صحيح و درست تري تكراري بودن سوژه كاهش داد.
در بخش بعدی خانه فیلم فردوس ˈشقایق دهقانˈ در باره نقش آفرینی در تلویزیون گفت: من کار در تلویزیون را خیلی دوست دارم؛ زیرا که ارتباط بسیار نزدیک تری با مردم و مخاطب دارد و با تماشاگر انبوه سر و کار دارد.
این بازیگر تلویزیونی با تاکید بر اینکه تعصب خاصی برای حضور در تلویزیون و نپذیرفتن نقش های سینمایی ندارد، افزود: من در سینما پیشنهادهای چندان خوبی از سوی تهیه کنندگان و کارگردانان سینما نداشتم و شاید آنها فکر می کنند بازیگری که در تلویزیون زیاد دیده شده است و مردم او را می بینند،مخاطب برایش سخت است که برای دیدن او به سالن سینما برود و بلیط بخرد.
بازیگر نقش فریبا درباره بداهه گویی بازیگران در سریال افزود: این گروه، جزو گروه هایی است که کمترین میزان بداهه را دارد و وفادار بوده اند و همین اهمیت به متن باعث می شود تا در کار شلختگی به وجود نیاید.
وی تاکید کرد: زمانی بداهه و تکه کلام جا می افتد و به کمک کار می آید که بازیگر در خلال بازی و شناختش از نقش خود به نکاتی می رسد که احساس می کند با شخصیت همخوانی دارد و آن را به نویسنده منتقل می کند و با هم تامل می کنند، به طور دقیق کاری که هومن برق نورد در این مجموعه انجام داد و جواب هم گرفت.
هومن برق نورد دیگر مهمان خانه فیلم فردوس نیز درباره حضورش در آثار تلویزیونی با توجه به سابقه فعالیت در عرصه تئاتر اظهار داشت: متن خوب اولویت من در انتخاب نقش ها است و این که نقش پیشنهادی را دوست داشته باشم؛ برایم مهم نیست که این نقش در تلویزیون یا سینما پیشنهاد شود و یا نقش جدی و یا طنز باشد.
وی ادامه داد: تعداد کارهای جدی من چه در سینما و چه در تلویزیون تقریبا دو یا سه برابر کارهای طنزی است که بازی کرده ام اما کار طنز این خاصیت را دارد که در ذهن می ماند و تماشاگر با ان ارتباط بهتری برقرار می کند، زیرا کار طنز بیننده را سرخوش می کند و به او حس خوبی می دهد.
برق نورد تاکید کرد: البته من در طول این سالها سعی کرده ام که کار طنز و جدی را باهم داشته باشم و اگر یک کار طنز بازی کردم،در کار بعدی جدی باشم؛ همان طور که برای خود برنامه دارم که حتما سالی یک تاتر هم کار کنم.
در بخش دیگر این نشست رضا کریمی بازیگر و مدیر تولید مجموعه نیز با بیان اینکه گروه سازنده ˈساختمان پزشکانˈ این مجموعه را ساخته است، اظهار داشت: این تیم مانند یک خانواده در کنار هم هستند و این گونه نیست که مانند غریبه ها به دفتری دعوت شویم و پیشنهاد کار شود و ما بپذیریم و یا رد کنیم.
وی افزود: اگر دقت کنید همان گروه ساختمان پزشکان دوباره دور هم جمع شدند و این بار مجموعه دزد و پلیس را کار کردند.
کریمی ادامه داد: دوستی این گروه با محسن چگینی تهیه کننده و برادران قاسم خانی به شکلی است که همه ما به فکر پیشرفت و بهتر شدن کار هستیم و در این راه هرکاری که باشد انجام می دهیم.
وی درباره اینکه نوع ساخت این سریال نزدیک به آثاری است که سیروس مقدم آن را کارگردانی کرده است، اظهار داشت: درست است که آقاخانی تجربه چند همکاری با سیروس مقدم را دارد اما خود او در طول این سالها به هرحال به تجربه های شخصی رسیده است که برای خود دارد و در دزد و پلیس هم از ابتدا تصمیم داشت تا بهترین کارش را ارایه دهد.
کریمی تاکید کرد: از یاد نبریم که تقلید با سلیقه فرق می کند،ممکن است دو کارگردان سلیقه هایشان به هم نزدیک باشد اما تقلید یعنی کپی از روی دست به دلیل بی تجربگی و این حداقل برای شخصی مثل سعید با این همه سال تجربه حرف بی ربطی است.
بیست و هشتمین نشست خانه فیلم فرهنگسرای فردوس با تجلیل از عوامل و مهمانان به کار خود پایان داد.