فردوسی پدر معنوی شعر فارسی است
رئیس شورای اسلامی شهر تهران:
فردوسی پدر معنوی شعر فارسی است
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه فردوسی حکیم دارای جایگاه ارزشمندی در حوزه ی شعر، ادب و فرهنگ ایران زمین است گفت: فردوسی حکیم پدر معنوی شعر فارسی است و همه باید قدر دان این شاعر بزرگ باشیم.
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۵۰
به گزارش هنرنیوز؛  احمد مسجد جامعی با بیان این مطلب در مراسم افتتاحیه بزرگداشت روز ملی فردوسی، با اشاره با ارزشمند بودن برگزاری مراسم بزرگداشت فردوسی گفت اگر چه فردوسی حکیم در زمان حیات خود از سوی حاکم وقت مورد ظلم و بی مهری قرار گرفت اما اکنون جای خوشحالی دارد که برای این شاعر بزرگ و بلند آوازه مراسم نکوداشت برگزار می شود. 

وی با بیان اینکه فردوسی توانست نظمی بلند به وجود آوردگفت:در شاهنامه فردوسی اخلاق پسنده ایرانیان و آداب و سنتهای اسلامی به زیبایی به تصویر کشيده شده است.
مسجد جامعی یاد آور شد فردوسی چهره ای نامدار در جهان است و اشعار این شاعر بلند آوازه و بزرگ دارای مقام و ویژگی بزرگی است. 

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه گفت: فردوسی پدر معنوی شعر فارسی است و در حقیقت می توان گفت که او اولین ایران شناس است که توانسته است آداب، سنن و فرهنگ ایرانیان را به خوبی معرفی کند. 

مسجد جامعی در پایان با تبریک سالروز ولادت حضرت امام علی (ع) خاطر نشان کرد: در بسیاری از اشعار فردوسی و ابیات مختلف شاهنامه روح جوانمردی و بزرگ منشی ایشان به چشم می خورد . 

وی با اشاره به جایگاه خرد در شاهنامه گفت: شجاعت نیز همواره دست‌مایه هنر فردوسی است که در جای جای شاهنامه به آن اشاره می‌شود و فردوسی از معدود افرادی است که نوشته خود را با تکیه بر خرد آغاز می‌کند و این شیوه نویسندگان اهل حدیث و روایت است که در نوع خود در اثر فردوسی چشم‌گیر است.

در بخش دیگری از این مراسم یکی از اساتید دانشگاه ملی تاجیکستان طی سخنانی اظهار کرد: در شاهنامه فردوسی که یکی از وجوه مشترک تمام فارسی‌زبانان است دوستی مورد تاکید است و ما تاجیکان عاشق فردوسی و عاشق شاهنامه هستیم.

دکتر روشن رحمانف خاطرنشان کرد: مردم تاجیکستان همواره شاهنامه را مطالعه می‌کنند و در دانشگاه‌های تاجیکستان نیز کنفرانس‌ها و همایش‌های فراوانی در بزرگداشت فردوسی برگزار می شود و همچنین نقالی‌ها و قصه‌گویی‌های زیادی نیز با الگوبرداری از شاهنامه در کشور ما جریان دارد.

وی تصریح کرد: همان گونه که نقالی در ایران معروف است شاهنامه‌خوانی در تاجیکستان هنری ریشه‌دار است که اقشار مختلف مردم بدان عشق می‌ورزند.

این استاد دانشگاه تاجیکستان در ادامه عنوان کرد: فارسی زبان فرهنگ و تمدن است و ما همواره در جهت ترویج آن می‌گوشیم و از حضور نقال‌ها نیز در کشورمان بهره می‌بریم و خوشحالیم که از ما برای شرکت در این محفل دل‌آرا دعوت شده است ومن از همین جا خطاب به مردم ایران می‌گویم که ما به شما، به شاهنامه و به ایران مهر می‌ورزیم.

در ادامه این مراسم نیز سفیر افغانستان در ایران طی سخنانی اظهار کرد: من به نمایندگی از جمهوری اسلامی افغانستان و به صفت تلمیذ مبتدی فردوسی در اینجا سخن می‌گویم و خوشحالم که به سبب کلام ماندگار حکیم توس هنوز ملل همسایه با یکدیگر هم‌زبان و در ارتباط هستند.

صدیقی با بیان اینکه بخش زیادی از وقایع شاهنامه در افغانستان اتفاق افتاده است، گفت: ما خوشحالیم که بسیاری از ولایات ما با شاهنامه گره خورده است و نام بسیاری از بخش‌های کشور ما که هنوز در عصر تکنولوژی نیز رفت و آمد به آن بسیار سخت است در شاهنامه آمده و توصیف شده است.

وی افزود: بسیاری از مردم ما نام قهرمانان شاهنامه را روی فرزندانشان می‌گذارند و بسیاری از مشکلاتی که در مطالعه و خوانش شاهنامه در ایران وجود دارد از طریق زبان فارسی رایج در افغانستان قابل حل شدن است.

صدیقی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری مراسم بزرگداشت فردوسی گفت: وجود این بزرگان موجب همگرایی بین ملت‌هاست و ما امیدواریم که علاوه بر این بزرگانی که در خاک ایران مدفون هستند برای بزرگان دیگر از جمله حکیم سنائی، اقبال لاهوری و عبدالقادر بیدل نیز چنین مراسماتی برگزار شود زیرا این بزرگان نیز خدمات بی‌بدیلی را به زبان فارسی و مردم ایران انجام داده‌اند.

کد خبر: 71629
Share/Save/Bookmark