سینمای ایرانی را دو دستی بچسبیم
یداالله صمدی در گفتگو با هنرنیوز:
سینمای ایرانی را دو دستی بچسبیم
یدالله صمدی گفت: این روزها عطری به مشامم می‌رسد امیدوارم سینمایی شبیه به سینمای علی حاتمی بوجود بیاید و باید سینمای ایرانی خودمان را دو دستی بچسبیم و یادمان باشد که ما ایرانی هستیم.
 
تاريخ : سه شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۱۲
یدالله صمدی در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنر نیوز در پاسخ به این پرسش که آیا بهتر نیست زودتر از این‌ها برنامه ریزی‌هایی صورت بگیرد تا از بزرگان دیگری هم که هنوز در بین ما هستند و از پا نیافتاده‌اند مراسم تقدیری صورت بگیرد گفت: بهتر است که با این جمله ماندنی علی حاتمی آغاز کنم و بگویم که آیین چراغ خاموشی نیست و این عزیزان و استادانی که به حق برایشان آیین بزرگداشت برگزار کردیم حق بزرگی به گردن هنر این سرزمین دارند و ما وظیفه داریم قبل از خاموشیشان برایشان مراسم‌های این چنینی را بر پا کنیم و باید کار‌هایی از این دست توسط مسئولین برای هنرمندانی که در این عرصه زحمت کشیده‌اند صورت بگیرد و امید وارم که فقط این اتفاق‌ها در زمانی که آن عزیزان در بین ما حضور دارند بیافتد نه در زمانی که ممکن است دیگر دیر شده باشد.

کارگردان مجموعه «شوق پرواز» در دامه گفت: مراسمی که در آن روز در سینما فرهنگ برگزار شد که البته بنده هم حضور داشتم و هم برای دادن جایزه استاد علی نصیریان به روی صحنه رفتم شاهد صحنه‌های خوبی بودم و خودم  حس خوبی داشتم. این دوستان و بزرگان را باید قدر بدانیم و مراسم‌هایی حتی با شکوه‌تر از این برایشان برگزار نماییم. این مراسم توسط بنیاد سینمای فارابی به موقع و به جا برگزار شد.

صمدی در ارتباط با این موضوع که آیا امید دارید در آینده‌ای نه چندان دور ما شاهد زنده شدن سینمایی شبیه به سینمای علی حاتمی باشیم گفت: بنده یک حسی دارم و می‌خواهم این را با شما هم در میان بگذارم این حس در اینجا با حضور اساتید و دوستان سینماگر و حرف‌هایی که زدند به بنده دست داد و آن هم این است که عطری به مشامم می‌رسد که سینمایی شبیه سینمای علی حاتمی شاید زنده بشود و از دل مراسم‌هایی این چنینی تلنگری زده شود تا بتوانیم سینمای ایرانی را پیدا کنیم و باز آفرینی نماییم. سینمای خود علی حاتمی که هرگز برنمی گردد اما باید در آن مسیری که ایشان قدم گذاشتند برویم و ماهم سینمای ایرانی خودمان را پیدا کنیم.

کارگردان فیلم سینمایی «مردی که زیاد می دانست» در پاسخ به این پرسش که جوان‌های این دوره با شتاب به جلو حرکت می‌کنند آیا می‌توان این امید را داشت که آن‌ها مسیر گذشتگان خودشان را همچون علی حاتمی در این عرصه ادامه دهند گفت: نمی‌توان جلوی جریانی که اتفاق می‌افتد آن را گرفت و دنیا و جهان روبه جلو حرکت می‌کند که این، هم فایده‌هایی را دارد و هم زیان‌هایی را با خودش به ارمغان می‌آورد. لازم به ذکر است که این را هم درنظر بگیریم که دیگر نسل حاضر سلیقه‌اش همانند نسل گذشته نیست چرا که نگاهش، سلیقه‌اش، خواسته‌هایش و بسیاری دیگر از مواردی را که از زندگی می‌خواهد با گذشته گانش متفاوت است و این روند طبیعی هم است.

وی در ادامه گفت: این تغییر از جانب ماهواره‌ها، فیلم‌هایی که ساخته می‌شود، شبکه‌های اطلاع رسانی فراوانی که روزبه روز به تعداد آن‌ها هم اضافه می‌شود می‌تواند صورت بگیرد اما باید با سینما که یک ابزار بسیار قدتمند است از فرهنگ خودمان دفاع کنیم و می‌توانیم با ساخت فیلم‌های ایرانی و فعالیت‌های دیگری که باید برایشان برنامه ریزی داشته باشیم این امر را محقق کنیم. ما باید یادمان باشد که ایرانی هستیم.

صمدی با بیان اینکه جوان‌ها در این حرفه فقط به عکس‌های روی جلد مجله ها نگاه نکنند گفت: ضمن اینکه باید به خواسته‌های جوان‌ها احترام بگذاریم آن‌ها را بفهمیم و آن‌ها هم گذشتگان خودشان را بشناسند و با همکاری یکدیگر سینمای ایرانی خودمان را دودستی بچسبیم و نگذاریم زمین بخورد و خاموش شود. جوان‌ها باید سواد خودشان را افزایش دهند و نسبت به دنیای پیرامون خودشان خصوصاً ایران عزیزمان آگاهی داشته باشند، فرهنگ اقسا نقاط کشورمان را بشناسند و به این عرصه یعنی سینما عاشقانه نگاه کنند.

وی در ادامه افزود: در واقع اگر می‌خواهند افق شان افق با شکوه تری باشد فقط به عکس روی مجلات فکرنکنند به امضا دادن‌ها نیندیشند و بدانند که دست مزد‌های چند صد میلیونی نمی‌تواند افق روشن و با شکوهی را برای آن‌ها رقم بزند. این بزرگان به این موارد فکر نمی‌کردند آن‌ها عاشق بودند و عاشقانه کار می‌کردند البته که به موقع هم در آنجایگاه قرار می‌گیرند و حقشان هم است که بهره کافی را ببرند اما این مهم‌تر است که بدانند چگونه باید این مسیر را طی نمایند.
کد خبر: 69839
Share/Save/Bookmark