پناه برخدا رضایی در گفتگو با هنرنیوز:
تعریف جدیدتری از سینمای تجربی در همایش «دور از سایه» شکل گرفت
پناه برخدا رضایی گفت: اتفاقات خیلی خوبی در همایش «دور از سایه» رخ داد و همه دوستان تجربیات و نظرات خودشان را در مورد سینما تجربی عنوان کردند و چندین کمیته تخصصی نیز با حضور کارشناسان مختلف راه اندازی شد و آنها - فارغ از تعاریف اولیه سینما تجربی - به تعریف جدیدتری رسیدند.
تاريخ : دوشنبه ۴ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۴۸
یک مستند سازکشورمان با اشاره به برگزاری همایش «دور از سایه» گفت: باید برگزاری این همایش را به فال نیک گرفت چرا که اگرسینما تجربی رشد کند ما شاهد سینمای نو و سینمای متفاوتی خواهیم بود چون بیننده امروز؛ ازکلیشههای رایج با قصههای تکراری، مثلثهای عشقی و بازیگران تکراری خسته شده است.
پناه برخدا رضایی کارگردان فیلمهای سینمایی و مستند که یکی از فیلمسازان حاضر در همایش «دور از سایه» که به همت مرکز گسترش سینما مستند وتجربی به مدت سه روز در ابوموسی برگزار گردید در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز افزود: برگزاری این همایش اتفاق خیلی مهمی بود و ما شاهد بودیم که برای اولین بار، مبحث جدی و مهمی مثل «سینما تجربی» در جمع فیلمسازان، منتقدین، اساتید دانشگاه، کارشناسان و برخی از مدیران حوزه سینما به بحث گذاشته شد امری که معمولا کمتر به این شکل انجام میشود.
وی ادامه داد: معمولا در مورد فیلم تجربی، بیشتر در آکادمیها و مراکز فرهنگی آن هم به شکل کلی و تئوریک صحبت میشود ولی مرکز گسترش سینما مستند و تجربی تصمیم گرفت که این همایش را به شکل جدیدی تر برگزار کند به گونهای که در مورد سینما تجربی به شکل تخصصی تری صحبت شود.
کارگردان فیلم «چراغی در مه» اضافه کرد: اتفاقات خیلی خوبی در همایش «دور از سایه» رخ داد و همه دوستان تجربیات و نظرات خودشان را در مورد سینما تجربی عنوان کردند و چندین کمیته تخصصی نیز با حضور کارشناسان مختلف راه اندازی شد و آنها - فارغ از تعاریف اولیه سینما تجربی - به تعریف جدیدتری رسیدند.
پناه برخدا رضایی درمورد تعریف از سینما تجربی تصریح کرد: ما باید به سینمایی دست پیدا کنیم که حرف تازهای برای مخاطب داشته باشد و در عین حال مخاطب را نیز با خودش درگیرکند همچنین بتواند گرامر جدیدی به سینما اضافه نماید.
این مستند سازکشورمان خاطرنشان کرد: من این همایش و نتایج حاصل ازآن را به فال نیک میگیرم چرا که اگر سینما تجربی رشد کند ما شاهد سینمای نو و سینمای متفاوتی خواهیم بود چون بیننده امروز؛ ازکلیشههای رایج با قصههای تکراری، مثلثهای عشقی و بازیگران تکراری خسته شده است. مخاطب نیازمند تازگی وطراوات است و سینمای تجربی میتواند آن تازگی وطراوات را به آن ببخشد.
وی گفت: ما دراین همایش و درکمیته فیلمسازان داستانی تلاش کردیم فارغ ازتعاریفی که دردنیا وجود دارد درمورد فیلم تجربی صحبت کنیم وبه این نتیجه رسیدیم که بهتراین است که این نوع سینما را بومی سازی کنیم و حالا که سینمای ایران نیاز به سینما تجربی پیدا کرده به گونهای عمل کنیم که درچارچوب مدیوم کشورخودمان باشد به طوری که مخاطب را هم درپی خود داشته باشد.
به گفته رضایی در سینما تجربی باید فیلمساز به لحاظ فرم و ساختار نوآوری داشته باشد و از تازگی در محتوا نیز غافل نشود.
کارگردان فیلم «گهوارهای برای مادر» تصریح کرد: همین که جرقه اولیه تعریف جدید ازسینما تجربی توسط مرکزگسترش زده شد اتفاق مهمی است ضمن اینکه برای استفاده دیگرفیلمسازان مقررشده تمامی جمع بندی این همایش به صورت کتاب منتشرشود که میتواند اتفاق مثبتی دراین زمینه باشد.