مسئولان با حمایت از فیلم‌نامه‌‌ها، بدنه سینمای انقلاب را قوی کنند
سیدقاسم یاحسینی؛
مسئولان با حمایت از فیلم‌نامه‌‌ها، بدنه سینمای انقلاب را قوی کنند
یک نویسنده و پژوهشگر گفت: اگر مسئولان نخواهند شعاری و مقطعی عمل کنند باید در یک پروسه چند ساله با حمایت از فیلم‌ها و فیلم نامه‌‌های چند صدایی و عمیق درباره انقلاب و اجازه ساخت به آنها بدنه نحیف این ژانر سینمایی را قدرت بخشند.
 
تاريخ : شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۰۸
به گزارش هنرنیوز ؛ سید قاسم یاحسینی، نویسنده و پژوهشگر درگفتگو با ستاد خبری اولین جشنواره فیلم‌نامه‌نویسی انقلاب، با اشاره به این که یکی از دغدغه‌های نسل انقلاب خلأ شگفت‌انگیز نبود فیلم‌های جذاب و با استاندارد بالا در باب انقلاب اسلامی و ماه‌های پرشور و غرورآفرین آن است، گفت: انقلاب اسلامی انقلابی بود که در کنار اسلام آزادی را نیز دغدغه اصلی خود و استبداد را بزرگ‌ترین چالش سیاسی ایران در صد سال اخیرمی‌دانست.
وی ادامه داد: بارها فکرکرده‌ام که چرا هنرمندان کمتر به سراغ انقلاب می‌روند، تا جایی که اگر بخواهیم ژانری را به عنوان سینمای انقلاب در ایران تشکیل دهیم، خواهیم دید که تا چه اندازه دست‌هایمان خالی است وحقیر هستیم.
این نویسنده دفاع مقدس با تإکید بر این امر که این کمبود علت واحدی ندارد، اظهارداشت: پدیده‌های اجتماعی برعکس منطق صوری، علل‌های بسیاری دارند و شاید در تحلیل شتابزده بتوان چند عامل مهم را درباره این بی‌توجهی بیان کرد.
به گفته یاحسینی یکی از دلایل مهمی‌ که در این زمینه وجود دارد، این است که در ایران مدرن، زایش مدرنیسم وابستگی کاملی به دولت داشته و همه چیز دولتی شده و چشم‌ها به دولت بوده است تا دست به انجام کاری بزند.
یاحسینی ادامه داد: در طول سال‌های گذشته هرگز نتوانسته‌ایم یک فیلم جهانی که دربرگیرنده آرمان‌های بزرگ انقلاب بهمن ۵۷ باشد، تولید کنیم.
وی به مشکل دومی که در این زمینه وجود دارد نیز اشاره کرد و گفت: فکر می‌کنم روشنفکران ما نیز در زمینه فیلم نامه‌نویسی و فیلم‌سازی انقلاب مقصرند. از آنجا که تبلیغات ضد روشنفکری یکی از شعارهای اولیه انقلاب بوده است، آنها از همان ابتدا رغبت چندانی برای پرداختن به چیزی که آرمان‌های آن را به درستی درک نکرده و در حقیقت برایشان بیان نشده است، نداشته اند.
وی همچنین تصریح کرد: متاسفانه اصحاب سینما در ایران عموما نگاه خودبینانه و کم عمقی دارند. این روزها با کمتر کارگردان و یا فیلم‌نامه‌نویسی مواجه می‌شویم که برای نوشتن یک فیلم‌نامه پژوهش کرده و صد جلد کتاب خوانده باشد. ظاهرا وفور فست‌فود فروشی‌های نازل، ذهن‌ها را نیز ساندویچی کرده و کپی‌کردن از سینمای خارجی، باب روز است!
این پژوهشگر بیان کرد: ممکن است اینگونه انتقادات، تلخ باشد اما امیدوارم تلنگری باشد تا به خود بیاییم و به نوشتن فیلم‌نامه و ساخت فیلم‌هایی که شکوه بهمن را جهانی کند، بپردازیم.
وی تاکید کرد: باید به یاد داشته باشیم انقلاب بهمن ۵۷ ، انقلابی چند صدایی بود و اقشار و طبقات مختلف و بعضا متضاد با هم، شاه را سرنگون کردند. شک ندارم اگر این چند صدایی در فیلم‌نامه‌ها و ساخت فیلم انقلاب احیا شود، شاهد نمایش فیلم‌هایی با استانداردهای بالا در ایران خواهیم بود.
کد خبر: 39319
Share/Save/Bookmark