به گزارش هنرنیوز؛ دیروز ۹ اردیبهشت به مناسبت روز خلیج فارس مراسم بزرگداشتی بدون حضور باستانشناسان، پژوهشگران، و کارشناسان و اعضای پژوهشگاه و با حضور اهالی وزارت ارشاد در سازمان میراث فرهنگی برگزار شد! و طبیعی است که
هیچ کس در این برنامه درباره ابوموسی و طرحهای گردشگری اجرا نشدهاش، کاوش و طرحهای باستانشناسی انجام نشده در حاشیه خلیج فارس و وضعیت گردشگری، صنایع دستی و باستانشناسی استانهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان مانند خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان صحبت نکرد.
خلیج فارس 17 تا 6 هزار سال قدمت دارد!
همچنین قرار بود این مراسم ساعت ۱۴:۴۵ دقیقه آغاز شود اما درنهایت ساعت ۱۵:۴۵ دقیقه بدون حضور مهمان شاخص این برنامه – علی جنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم- برگزار شد و او به جای خودش علی مرادخانی – معاون هنری این وزارتخانه - را راهی برنامه کرد.تا وی که از این حضور غافلگیر شده بود نفس زنان روی سن بیاید و بابت صحبت های نیم ساعتهاش با موبایل عذرخواهی کند. هر چند برخی معتقد بودند او در این نیم ساعت از پشت موبایل اطلاعاتی درباره موضوع سخنرانی کسب میکرد! اما اگر این موضوع نیز درست باشد چندان این کمکها به داد وی نرسید چرا که او در سخنانش عنوان کرد:«
خلیج فارس موهبتی است که در دامان انسان پرورش یافته است. و بین ۱۷ تا ۶ هزار سال قبل قدمت دارد! این منطقه که پیشتر دره و زیستگاه انسان بوده است و اندک اندک پرآب می شد و ساکنان آن دور میشدند. چنانچه ما به غیر از عربستان سعودی در حوزه خلیج فارس منطقه عربی نداشتیم و هنوز هم در عمان لباس قدیم ایرانی پوشیده می شود.»پیش از این نیز مشایی قدمت خلیج فارس را حدود ۳۰ میلیون سال اعلام کرده بود!
اما دیروز سلطانیفر دیروز در حاشیه مراسم بزرگداشت خلیج فارس وقتی با پرسشهای خبرنگاران رو به رو شد، در واکنش گفت : شما خبرنگاران چقدر سوال دارید.! هر روز سوال دارید! که در پاسخ خبرنگاران گفتند حوزهای به این گستردگی شامل سه بخش میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری تعداد پرسشهای زیاد را نیز میطلبد.
تعداد کارشناسان کشورهای همسایه هم تراز با متخصصان ایران به اندازه بند انگشت هم نیست در این هنگام یکی از خبرنگاران درباره اهمیت خلیجفارس در منطقه و فعالیتهای باستانشناسی کشورهای حاشیه خلیجفارس و ضعف ایران در زمینه کاوشها و پژوهشهای باستانشناسی پرسید؟ که سلطانیفر احمد خرم دبیر اجرایی همایش را به کمک طلبید و گفت : من اینقدر جواب دادم که خسته شدم.»
او سپس اظهار کرد:« اصلا اینطور نیست. در حوزه و محدوده خلیجفارس ۱۴ جزیره و حدود ۲هزار و ۸۰۰ کیلومتر ساحل داریم که کارهای زیادی انجام شده و کارهای سنگین دیگری باید انجام شود که تعداد آنها را نمیدانم.»
خبرنگار مربوطه باز براین موضوع تأکید کرد که کشورهای حاشیه خلیج فارس در حوزه باستانشناسی برای ضبط این خلیج به نام خود کاوشها و برنامهریزیهای قوی باستانشناسی دارند مصداق آن هم کشور امارات که سلطانیفر در پاسخ اظهار کرد: «
ایران در مقایسه با کشورهای همسایه به لحاظ پژوهشی و باستانشناسی قابل مقایسه نیست. بعید میدانم به اندازه انگشتان دست هم کارشناس هم تراز با متخصصان ما داشته باشند و احتمالا کارشناسان خارجی برای آنها چنین پروژه هایی را اجرا میکنند. چرا ما را با آنها مقایسه میکنید؟ در همین چند روز بر اساس صحبت هایی که با خانم بوکووا کردیم قرار است ما به عنوان نماینده منطقهای یونسکو در کشورهای همسایه ایفای نقش کنیم. هیچ کدام از این کشورها به اندازه یک اداره کل ما پژوهشگر ندارند. چرا شما چنین حرفی می زنید.؟»
وی سپس در پاسخ به پرسش هنرنیوز مبنی بر دستاورد سفر بوکووا – دبیر کل یونسکو -به ایران در حوزه میراث فرهنگی گفت:« : ما یکسری مباحث و گفت و گوهای مثبتی راجع به میراث ملموس و ناملموس، توانمندیهایمان در خصوص فعالیتهای ایکوم و فعالیت سایتهای مختلف داشتیم. به تبع ایشان نیز یکسری موارد را مطرح کردند اما در جلسهای که داشتیم اعلام کردند که توان و بضاعت نیروی انسانی و کارشناسی ایران بسیار فراتر از محدوده کشور ماست و قابلیت این را دارد که کاربرد منطقهای داشته باشد و ما میتوانیم در احیاء و حراست از منطقه با یونسکو و کشورهای همسایه مشارکت کنیم. درحالحاضر قرار است ایران نقش مرکز منطقهای را برای یونسکو ایفا کند. از سویی ما این مرکز منطقهای را که پیش از این بسته شده بود مجدداً احیا کردیم .»
هر کس زمزمه کرده خودش جواب شما را بدهد!
او همچنین در پاسخ به وجود زمزمههایی مبنی بر تغییر مدیران استانی و سازمان مرکزی تا اواخر اردیبهشت به خبرنگار هنرنیوز اظهار داشت: هر کس زمزمه کرده خودش جواب شما را بدهد!
بوکووا خودش نخواست با خبرنگاران مصاحبه کند!
سلطانیفر زمانی که با اعتراض خبرنگاران مبنی بر چرایی عدم برگزاری نشست رسانهای با دبیر کل یونسکو مواجه شد، پاسخ داد: خود او نخواست که با خبرنگاران جلسه داشته باشد.
وی سپس ادامه داد: امروز که با تعدادی از خبرنگاران جلسه داشتند.
زمانی که خبرنگاران پرسیدند با کدام خبرنگاران جلسه داشتند؟ وزارت علوم میگوید شما نخواستید! شما میگوید خود دبیر کل نخواست!سلطانیفر پاسخ داد:
در هر صورت میزبان اصلی وزارت علوم بود با همکاری ما. البته برنامهریزی به صورت مشترک انجام شد! ولی طبیعتا اگر ارادهای برای این قضیه انجام میشد، ما نیز موافق بودیم.
این سخنان درحالی از سوی رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان شد که خبرنگاران بارها با سازمان میراث فرهنگی تماس گرفتند و خواستار برگزاری نشست رسانهای شدند. اما درنهایت به تمامی آنها اعلام شد چنین نشستی برگزار نمیشود.
اما سلطانیفر اظهار داشت که
نشست امروز( سه شنبه صبح، ۹ اردیبهشت) با دبیر کل یونسکو در سازمان میراث فرهنگی انجام شده است! که خبرنگاران بار دیگر اعلام کردند هیچ یک از آنان دعوت نبودند و بازهم سلطانی فر اصرار کرد چرا دعوت بودند!!!
بوکووا فقط از برپایی نمایشگاه صنایع دستی در نقش جهان ناراضی بود
زمانی که خبرنگاران به سلطانی فر گفتند که بووکوا در بازدید از سایتهای جهانی اصفهان و شیراز ابراز نگرانی کرده است. او پاسخ داد: اصلاً چنین نبود.
وقتی یکی از خبرنگاران اصرار ورزید که مستنداتی مبنی بر اظهار نگرانی بوکووا از سرعت ساخت و ساز هتل آسمان به عنوان مهمترین تهدید پرونده مجموعه زندیه در دست دارد، سلطانیفر گفت: دبیر کل یونسکو در بازدیدهایش فقط از برپایی نمایشگاه صنایع دستی که با داربست در وسط میدان نقش جهان برپا شده بود، ابراز نارضایتی کرده بود و آن را کار قشنگی ندانسته بود. در ضمن جلوی ساخت و سازهای هتل آسمان گرفته شده است.
رییس سازمان میراث فرهنگی، سپس خطاب به خبرنگاران اظهار کرد:
شما خبرنگاران آب و روغن خبرها را زیاد میکنید، او از چیزی نگران نبوده است.