کتاب درآمدی بر خوشنویسی ایرانی توسط انتشارات فرهنگ معاصر، به تالیف حمید رضا قلیچ خانی و با یاد پدرخوشنویسی ایرانی،ابن مقله فارسی به عنوان کتابی مرجع روانه بازار نشر شد.
این کتاب در ۵ فصل «زبان و خط در ایران» ،«خوشنویسی در ایران» ،«آموزش خوشنویسی» ،«شعر و خوشنویسی» و «رسالههای آموزشی خوشنویسی» ،پژوهشی کامل را از زمان پیدایش زبان و خط در ایران آغاز میکند و پس از گفتاری کوتاه درباره خاستگاه خط ،به زبان و خط های رایج در عصر هخامنشیان ،اشکانیان و ساسانیان میپردازد.
در صفحات پایانی کتاب و پیش از شرح تصاویر و نمایه نیز فهرست کاملی از هنرمندان عرصه خوشنویسی ارائه شده است که حاصل یادداشتهای خلاصه شده مولف طی ۱۵ سال است. جامعه آماری این فهرست دربرگیرنده کاتبان و خوشنویسانی است که در روند تولید آثار نفیس و ارزشمند یا پیدایش و تحولات خط و یا سبکی در خوشنویسی نقش داشتهاند و گاه هنرمندان گمنامی را بر میگیرد که تا کنون معرفی نشدهاند.
کتاب درآمدی بر خوشنویسی ایرانی را میتوان به گفته مولف که در دیباچه کتاب آورده است ؛منبعی مستقل و مختصر درباره "خوشنویسی ایرانی" برشمرد.
این کتاب در تیراژ ۲هزار نسخه ،در ۴۰۰ صفحه و در قطع رحلی منتشر شده است.
همچنین از نکات برجسته کتاب می توان به تصاویر متعدد رنگی از نمونه خطوطی که که جا به جا در متن به آنها اشاره شده است ،اشاره کرد که ۹۵ درصد این تصاویر برای نخستین بار منتشر میشود.